Dobrý deň, mám príznaky ochorenia covid, na testy som objednaná až v utorok čiže kým nemám výsledky mám dodržiavať karanténu. Chcem sa opýtať, či sú v karanténe všetky osoby žijúce so mnou v spoločnej domácnosti, podľa mňa áno, ale mužov šéf tvrdí že nie a že má ísť do roboty, viete mi poradiť prípadne kde nájsť materiály kde sa o tom píše. Ďakujem
@luckajanko len ty ostávaš doma do výsledku testu, až ked ti príde výsledok že si pozitívna až vtedy musia ostať v karanténe všetci členovia domácnosti.....ak ostanú skôr, karanténnu PN dostanú až odkedy sa ochorenie potvrdí u teba....ale teda odporúča sa aby ostali doma všetci ale povinnosť to je až ked sa u jedného z domácnosti potvrdí covid
My sme to mali tak, že dcéra prišla do kontaktu s pozitívnou osobou čiže musela ísť na testy. My sme mohli fungovať normálne dalej, ja som síce na materskej ale muž normálne chodil do roboty, lebo my sme neboli v priamom kontakte s pozitívnym, riešilo by sa to ďalej až keď by dcéra vyšla pozitívna. Takže tvoj muž môže ísť do roboty. A uvidíte po tvojich výsledkoch čo ďalej.
@luckajanko
@andy_tami a presne toto je úplne zlé, uvediem príklad - teda pozitívna s príznakmi (ešte nemala vysledok testu, bola v kontakte s pozitívnym), jej muž bez príznakov chodil veselo po svete a samozrejme nakazil dalsie dve celé rodiny, ktoré už príznaky mali.
@lulula1990 ja netvrdim že je to dobré, my sme o tom nerozhodli, takto nám to kázali. Našťastie dcéra bola negatívna.
No ale môj muž je vodič MKD, prejde cez tri štáty kým ja budem mať výsledky. A potom chudák čo bude robiť? Keby mal bezpriznakovy priebeh ešte by domov došiel ale keby mal tak rýchle zhoršenie stavu ako je že ráno nič a na obed horúčky, bolesť hlavy, nádcha, hrdlo,tlak na hrudi, tak neviem čo by robil a či by ho vôbec pustili cez hranice..asi zavolám na infolinku alebo na RUVZ.
v karantene si iba ty, až do výsledku testu, ak bude pozitívny, ostavaju všetci členovia domacnosti tiež v karantene, zažila som to tak viem...môj muž čakal na testy 5 dni a až po výsledku sme boli v karantene všetci...je to tak žial nič s tým neurobime...
akurat som to riesila dcera bola v kontakte s pozitivnou osobou a lekar detsky mi povedal v karantene 10 dni musi byt len ona , ale zial dnes dostala teplotu tak ju idem dat pre istotu otestovat je objednana az na stredu dovtedy budem s nou ja a manzel doma a podla testu sa uvidi ako to bude dalej sme izolovany od vsetkych od stvrtka
@luckajanko zavolaj na urad ale ked uz mas priznaky tak myslim ze muz musi uz byt foma tiez ..
@slazo ja som chorá od 8.10. (štvrtok) - spočiatku to vyzeralo ako bežné nachladnutie, až kým som nestratila čuch.. na test som bola až o týždeň v piatok, večer správa, že som pozitívna.. muž sa hneď objednal na testy, nečakal do pondelka - v pondelok mi volala hygiena a dala mu termín na štvrtok.. deti na testy nemuseli, pretože sme boli všetci doma od toho spomínaného štvrtka..
čiže ak má kolegyňa pozitívnu dcéru, mali by jej dať termín na test z hygieny.. aj keď osobne si myslím, že dôležitejšie ako výsledok testu je to, aby bola naozaj doma
Ja si myslim ze nepotrebujes materialy.Staci pouzit zdravy sedliacky rozum a zistis co sa MOZE stat,koho tym a ako ohrozis.Presne takto sme prisli az k tej tritisicke inak...
@nini1010 ja používam rozum preto tvrdím že by mal ostať doma, ale šéf trvá na Tom že musí ísť pretože kým niesom pozitívna v karanténe som iba ja preto som hľadala nieco čo by som mohla použiť proti jeho tvrdeniu bohužiaľ je to tu celé na hlavu ..
@luckajanko Áno!!! Všetky osoby žijúce v jednej domácnosti. Boli sme od 2.10. Ja a mama pozitívna, deti príznaky nemali , manžel mal pcr test negatívny, musel s nami ostať v karanténe,pretože môže byť len prenášač. Samozrejme od výsledkov testu, aj keď zamestnávateľ by mal brať v úvahu že môže aj manžel byť nakazený, len ešte nemá príznaky.
@mogaa Ahoj, chápem co píšeš len mi to príde od veci si predstav ze naozaj bude mať covid, verím ze nie ale predsa, ostatok rodiny môže ďalej chodiť do školy, práce ale keď ma ona je dosť pravdepodobné že aj niekto z rodiny bude mať.... A takto sa to prenáša... Mala by byť celá rodina v katantene podľa mňa aj keď viem ze to tak nieje
@lauriema ono sa odporúča ostať doma celej rodine, ale nariadiť karanténu(povinnú)môžu všetkým členom domácnosti až keď je potvrdené že niekto z nich je pozitívny......lebo vtedy sa dávajú automaticky karanténne PN-ky.....nemôžu vyplácať karanténne PN 4členom domácnosti preto že 1 z nich čaká na testy a ani nevie či bude pozitívny.......to by potom strašne veľa ľudí ostávalo doma a len s podozrením že niekto z rodiny to môže mať....ale ano máš pravdu, tým že čaká na výsledok toho jedného človeka to zbytok rodiny môže prenášať ....
@annamivo po výsledkoch testov áno ale čo dovtedy? Ja idem na testy v utorok, večer budem mať výsledok, ak by mi vyšiel pozitívny, muž by bol od toho momentu tiež povinnej karanténe, ale vracia sa domov až piatok čiže tri dni by porušoval karanténu...mám logické argumenty ale kým to nemám od niekoho písomne ten jeho pán šéf to neberie do úvahy..lebo tvrdí že preháňam a čo by už len mne bolo, že určite mi vyjde negatívny.. veštec..
@luckajanko tak potom je blázon 🤷 ... pozerá len na to aby mal kto robiť. Moj muž bol už 2 dní pred testom doma. U nás to chytila najskôr moja mama a potom mi mladší.
Och toto je akoze uz strasny pordel vo vsetkom. Ziadne priame pravidla, ktore by platili pre vsetkych