Magnézium, zinok a vitamín B6 počas dojčenia

tiffanka
15. mar 2012

Ahojky. Má niektorá z vás skúsenosť s užívaním vitamínov a minerálov počas dojčenia?

bettina
15. mar 2012

ja uzivam v pohode 😉

tiffanka
autor
15. mar 2012

áno?... a aké,prosím ťa? Normálne klasické každý druh osobitne, alebo tie čo sú pre dojčiace matky? Lebo klasické Mg sa vraj asi nemá úživať, ale ja by som ho potrebovala kvôli PMS / predmenštruačný syndróm/... a tiež B6 vraj by sa nemala..tak hľadám tu, nejaké rady...

rajulko
20. mar 2012

Ja uzivam sem tam magne b6 na energiu-ked fakt nevladzem 🙂

strapco13
21. mar 2012

mozes uzivat aj magnezko aj zinok aj B6 ..a mnohe ine

tiffanka
autor
22. mar 2012

@strapco13 jéééj...to faaaaaakt??? 🙂 To je supeeer! Hurááá... 😀 Snáď sa mi blýska na lepšie časy 🙂 Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a už sa fakt teším 🙂 . Takže Mg 320mg/deň, Zn 20-25mg/deň, B6 /Pyridoxin?/ 4mg/deň ? A k Magnezku sa odporúč asi aj vápnik . Okolo tých 800ng/deň? Takže tieto vitamíny a minerály by mi mohli zvládnuť prežiť moje "predkritické dni" /PMS/ ? 🙂 Alebo ešte niečo doplniť? Už asi tak pol roka pociťujem, že nie som vo svojej koži asi tak týždeň - 10 dní pred menzesom 😢 ...som náladová, výbušná, takmer všetko mi vadí, zároveň precitlivelá...no proste úžas 😠 Len tak na margo: drobec má 19 mesiacov a kojíme sa 2x denne: ráno a večer. Do 16 mesiacov to bolo nepretržite 😀 / aj 5x za deň a v noci zo 3-4x / ..nechcce ani cumeľ ani fľašu od narodenia... Staršie dve baby som kojila až 6 týždnov!!! 😠 ...a to so s tým skoncovala na rady okolia... veeeeeeeeľká chyba!! Som si jej bola až teraz pri treťom tehu vedomá. Tak som si pekne naštudovala a nedala sa odradiť prvými, druhými, tretími 😀 problémikmi ale sme bojovali. A teraz zase počúvam: a ty ešte kojíííš? Tak veď nemá ešte ani dva roky, ved to nie je veľa...a všetko papá, čo aj my a mliečko berie ako taký ukľudňovák...aspoň mne to tak pripadá, lebo sa tak happy pri tom tvári 😀 . Tak zatiaľ dík 🙂 . Poteším sa každej rade.

janulaxy
15. okt 2015

Babeny spytam sa vas aj ja.Moj maly ma 3mesiace a zistila mu doktorka nizku hladinu hemoglobinu.Kojim.Ja mam krvny obraz v poriadku Takze mi kazala davat malemu pyridoxin.Na krabicke je vsak pisane ze nevhodne pre deti kojace a tehotne zeny.Tie co som kupila su 20mg a uzivat ma pol tbl rano a pol tbl vecer.Momentalne som mu to prestala davat.A neviem co dalej.Ci to naordinovat alebo nie.Mate niekto skusenost?Dakujem

lindusss176
16. okt 2015

odporúčam sypaný bylinkový čaj so železníkom lekárskym. Železník podporuje tvorbu mlieka počas kojenia. Citrónová tráva má antioxidačné účinky, spomaľuje proces stranutia, blokuje množenie baktérií a plesní, podporuje čistiace funkcie vnútorných orgánov. Bylinkový čaj s kvetinovo-ovocnou chuťou.Odporučam vyskúšať. Je zdravý voňavý a podporuje tv ]- orbu mlieka a zároveň aj tvoje zdravie

elenkataki1
12. jan 2017

no to je také špcifické asi pre každú ale mal by sa užívať jodis, moja sestra ho používa, bola si dať aj zmerať hladinu jódu an odporucenie lekára, ten podporuje produkciu štítnej žlazy a malokto vie že jeho nedostatok moze sposobiť aj potrat v tehotenstve alebo kretenizmus dietata