ahojte ..mam problemy s chrbticou a nohami a chcela by som ist na nejake vysetrenia,citala som vela o magnetickej rezonancii....ma tu niekto z vas skusenost s tym?Moje skusenosti s doktormi su velmi zle,nikde vas neposlu ,ani poriadne vysetrenia neurobia...dakujem 😒
Ak mas problem, GP ti musi dat referral. Pytaj sa priamo co potrebujes! Nemoze ti to odmietnut ak je vazne dovod a podozrenie ze mas zdravotny problem. Povedz ze ak ti referral neda a stav sa ti zhorsi, bude za zodpovedny iba on! To zvykne pomoct 🙂 alebo sa rozprakat, to tiez pomaha 😀
Ale vazne, Ak ti GP I tak referral neda, najdi si sukromnu kliniku - moze to stat par stovak ale ak ti to pomoze za peniaze to stoji. A ak sa potvrdi ze si mala dovod na MRI, peniaze Mozes ziadat od NHS Nazad a stazovat sa na svojho GP.
dakujem vam 🙂
Mal niekto skusenisti s spinalna stenoza prosim
treba pritlacit na GP aby ta na taketo vysetrenie poslal cez NHS, ak nie tak potom sa treba pozriet po sukromnej nemocnici a zaplatit za vysetrenie u private GP a potom aj za samotnu magneticku rezonanciu. Skus sa pozriet aj po sukromnom zdravotnom poisteni, ale davaj pozor lebo ak si uz riesila bolesti cez GP tak by to niektore spolocnosti mohli brat ako 'preexisting condition' a liecbu by ti aj tak nepokryli
@kvetuska77 dakujem krasne za odpovet , uz som ból u svojho GP absolvoval som MRI scan kde są potvrdil spinał stenosis cakam uz len na papier k Orthophodicovi , GP povedal Asi budem musiet postupit operaciju coho są bojim :(
@ferko10742 priatel bol prekladat jednemu slovakovi ktoremu operovali stavce cez krk (nie som si celkom ista ci je to ta ista diagnoza), ten slovak mal operaciu v Southamptone a operacia vtedy dopadla vyborne a chalanovi sa aj velmi polepsilo, v nemocnici ho nechali len nejaky den ci dva. Viem ze slovo operacia je velky strasiak, ale v sucasnosti sa taketo operacie robia velmi bezne a naozaj sa nemas coho bat.
prajem vela stastia a co najkratsiu cakaciu dobu, hlavne sa nikam nestahuj ked budes na cakacom liste na operaciu
@ferko10742 este som zabudla, ked sa budes bavit s chirurgom tak sa pytaj aby ti zavolali v pripade ze niekto nebude moct prist na operaciu, tym padom by sa ti skratila cakacia doba a urychlila by sa ti liecba
@ivik513 pytaj si od GP priamo MRI csan tam ukaże vsetko 100% presne
@kvetuska77 s celeho srdca krasne dakujem
@kvetuska77 dakujem
vsetko sa riesi len cez GP -on a prehliadne a posle pokial to je treba na dalsie vysetrenia.. pokial ovsem nejdes k sukromnikom,ale ty su neskutocne drahy .. s rezonanciou skusenost nemam ..ale ja mam skveleho GP .. predpise takmer vsetko a aj poradi,ale to bude asi tym ze je cech :D .. inak ti drzim palce lebo doktory su v uk naozaj divny ..