Prosím Vás je nejake vysetrenie kde takto ukaze im mozog a podla toho zistia poskodenie OCD? Napr.magneticka ? Alebo co to vlastne na obrazku je
@sisa_s ďakujeem
No byvaly partner mal ťažké OCD naozaj asi ake si najviac dokážete predstaviť, a viem že mi hovoril že mu diagnozu stanovovali na EEG vyšetreni nie MRI, na EEG vraj sleduju ci sa prehrieva viac predna časť mozgu, či je voac zaťažena a podla toho vedia diagnozu potvrdit alebo vyvratit 🙂
@beasy mozem sa opytat prosim kde na to bol ? Objednaval sa alebo ho poslal lekar. A potom ked mu prisli vysledky tak je to “len” pre zaujimavost? Alebo aj nejaka liecba. ☺️
Vyšetrovali ho v Bratislave, stanovil mu diagnozu psychiater a uz roky sa lieci 3 kombinaciou antidepresiv a 1 druhom antipsychotik, je to u neho naozaj velmi vazne, nakolko si vymedzuje svoj priestor, v byte ma tzv “špinave” a ciste miestnosti, cize do tych cistych ide len po sprche a mobil ma napriklad 2x na dnu a na von, je to velmi komplikovane aj preto sme museli vztah ukoncit, lebo potom ak clovek nejako narusi jeho komfortnu zonu ide aj cez mrtvoly a dokaze byt velmi neprijemny
Funkcna MRI
https://magnetickarezonancia.sk/funkcne-vysetre...
Ale pochybujem, ze sa to u nas vyuziva na dg.OCD