Magnetická rezonancia mozgu a kontrastná látka. Poradíte?

cherry1981
21. apr 2015

dobry den , prosim vas caka ma Mr mozguba chcem odmietnut kontrastnu latku bojim sa si ju dat pichnut . Odmietli ste niekto? Bude sa dat toto vysetrenis urobit aj bez kontrastnej latky?

darina1952
21. apr 2015

@cherry1981 tak to je skôr otázka na tvojho neurológa - či je kontrastná látka potrebná pre vyšetrenie oblasti mozgu ktorú potrebuje sledovať... a tiež či vôbec môžeš odmietnuť jej podanie 😉

kilian
21. apr 2015

Mne mr robili bez kontrastnej latky.zalezi, co presne ma byt vysetrene.

jankastubka
21. apr 2015

Mne robili s kontrastnou latkou. Ihiel sa bojim ale kvoli tomu, aby som vedela, ci som v poriadku, som sa premohla. Robili mi mr mozgu, raz vseobecne a raz so zameranim na problemovu oblast, oba razy s kontrastnou latkou.

ladia
21. apr 2015

Ahoj mne robili s kontrastnou latkou a je to v pohodicke bala som sa toho ale uplne v pohode to bolo. prva cas MR je bez kontrastnej latky potom ta vytiahnu z tunela pichnu ti latku a pokracuju dalej. nemusis sa vobec bat!

kiki68
21. apr 2015

da sa aj bez kontrastnej, niekde je potrebna,ale napr. u nas bol ten pripad,ze sa nedala pichnut. Nie vzdy sa da totiz aplikovat. Ale ja by som sa jej nebranila, lebo to zobrazenie moze byt ovela kvalitnejsie a podla diagnozy,ked ide o krk,tak je mi nejaka kontrastna latka sumak. Ako ja by som neriskovala ani 1% osekaneho zo zobrazenia, lebo pravda je taka,ze ked nieco hladate,tak kazde percento lepsieho zobrazenia pomoze odhalit co tam je alebo nie je.

leteku
21. apr 2015

Magneticku mi robia kazdy rok uz skoro 10 rokov a len raz mi pichli kontrastnu latku.

barborka1511
29. máj 2024

Práve som absolvovala MR mozgu, najprv bez kontrastnej látky. Tú mi pichli nakoniec a potom to už bolo len kratučké vyšetrenie. Nič to nie je, len po podaní ma dosť bolela ruka, ale netreba sa báť.