Magnetická rezonancia mozgu

sabinaxd
6. sep 2024

Ahojte, v pondelok mam ísť na MRko o 11 a píšu tam ze nalačno🤦🏽‍♀️ idú mi robiť MR mozgu. Môžem sa normálne najesť? Vstávam dosť skoro kvôli synovi a veru si neviem predstaviť držať hladovku😆

w3ronika77
6. sep 2024

@sabinaxd tak ak pisu nalacno, tak nalačno, ja som bola minule na sone brucha po 13h a tiez nalacno, ani pit dokonca som nemohla

any_soj
6. sep 2024

@sabinaxd fuha to neviem naco, zavolaj si tam asi. Sono brucha je jasne, ale mozgu... Nebola som nalacno

belle_vie
6. sep 2024

Ja som bola objednana na 13, zobrali ma o 17 a ano, vola som nalacno 🙂

kikaaa444
6. sep 2024

Ja som bola na mri mozgu a nalačno som nebola ☺️teda aspoň tak si pamätám

gemerka17
6. sep 2024

@sabinaxd aspoň 4 hodiny predtým nejesť. Daj si veľmi ľahké skóre raňajky.

hanaxxx
6. sep 2024

Ja som dve hodiny predtym nemala jest. Pit ano.

stanulienkat
6. sep 2024

Ked ti napise zdravotnik, ze mas prist nalacno, preco sa pytas laikov na MK, ci sa mozes najest? Hlava mi to neberie.

mamina7070
6. sep 2024

ano ak davaju kontrastnu latku tak sa chodi na lacno do 11 stej vydrzis

maranta_leuconeura
6. sep 2024

Zrejme daju kontrastnu latku, mozes na nu zareagovat aj tak, ze sa povracias. Pre tvoje dobro bude lepsie, ked nebudes mat co

betulinka1
6. sep 2024

@sabinaxd nie nemôžeš sa normálne najesť, nakoľko ti dajú kontrastnú látku a ak by si mala alergickú reakciu, tak nebude vhodné, ak budeš mať plný žalúdok. Daj si iba niečo malé, idealne nejakú kašu a nie tuhé jedlo aspoň 2 hodiny pred alebo teplé mlieko alebo teplý čaj.

veselo_neveselo
6. sep 2024

Ano, nalacno. Ak ti budu robit s kontrastom, moze sa stat ze ti pride zle a mozes zacat zvracat, a to je lepsie ked mas prazdno.
Je to preventivne opatrenie. Nestava sa to casto, ale pre istotu.
Lahke nieco skoro rano mozes, a pit urcite - len nejaku dobu predtym vobec nic. Popytaj sa, kolko hodin predtym bez pitia, vacsiniu 2-4 hodky odporucaju.

marienka1989
6. sep 2024

Môj osemročný syn zvládol prísť o 11:30 na vyšetrenie nalačno (a to je veľký jedák), zvládneš to aj ty😉

veronika2021
6. sep 2024

@sabinaxd nevyziadana vsuvka:
keby si uvedomim,ze nevydrzim na lacno prist na vysetrenie,alebo ze byt 13 hodin bez jedla mi robi problem,tak sa zamyslim nad zavislostou na jedle a nad tym,co robim so svojim inzulinom…13 hodin pre dospeleho cloveka je fakt nic

sabinaxd
autor
6. sep 2024

@veronika2021 bohužiaľ každé telo je iné a raňajky sú pre mňa základ 🙃 nehovorím ze potrebujem jest každú chvíľu ale raňajky moje telo potrebuje preto som sa pytala🙃

robertzimmermann
6. sep 2024

Som bol 5-6x ale táto podmienka tam ani raz nebola... Asi ide o zvracanie ale takéto nutkanie som nemal

marianisima
6. sep 2024

Ahoj, ja som bola na MR mozgu 2x, odporučili cca nejesť 2 hodiny pred vyšetrením. Obe vyšetrenia som absolvovala okolo 16. hod., takže som riadne obedovala a ešte som si vypila aj poobedňajšiu kávu. Predpokladám, že nalačno odporúčajú kvôli prípadnej nevoľnosti počas vyšetrenia.

veronika2021
6. sep 2024

@sabinaxd tomu rozumiem,moje,, potrebuje,, veceru😁ale ak mi niekto povie,ze dneska nemam veceru,tak sa nastavim,ze dobre nemam veceru nic sa nedeje.Ak clovek ma pocit,ze potrebuje jedlo,tak je to prvy signal ,ktory by mal upozornit,ze nieco nie je v poriadku-zavislost na jedle=>na cukre.Okrem deti a dorastu samozrejme.