Magnetická rezonancia. Je tu nejaký patológ?

svetliii
16. feb 2021

Ahojte je tu nejaký patológ, ktorý by mi vedel pozrieť jednu fotku z MRI krížov? Ďakujem.

taminy
16. feb 2021

@svetliii patológ??? MRI obrazy hodnotí rádiológ.

svetliii
autor
16. feb 2021

@taminy ano rádiolog, je to preklep

meluela
16. feb 2021

@svetliii super preklep 😀

svetliii
autor
16. feb 2021

@meluela ďakujem 🙂 na to som sa nepýtala 🙂 tak venujte svoju chvíľu niekde inde 🙂

taminy
16. feb 2021

@svetliii inak v podstate asi nik nezhodnotí obrazy z MRI na obyčajnom monitore. Na hodnotenie sa používajú špeciálne monitory, ktoré majú omnoho väčšie rozlíšenie. Pracujem radiológii, takže osobná skúsenosť.

svetliii
autor
16. feb 2021

@taminy hej ja viem, len jedna fotka je tak fajn viditeľná, a tam kde mam najväčšie bolesti je taka tmavšia guľa pri kosti.. Tak to som potrebovala ci niekto nevie pozrieť.

taminy
16. feb 2021

@svetliii a v popise od rádiológa sa k nej nevyjadrili? Prípadne neurológ. Predpokladam, že tam ste šla s výsledkom. Ono z jedného obrázka je ťažké povedať, čo to môže byť. Pri MRI sa robia rôzne typy obrazov rovnakej časti tela. A podľa toho, ako tá jedna vec vyzerá v rôznych typoch sa až identifikuje. Ťažko sa to vysvetľuje, MRI je dosť ťažká modalita vyšetrenia.

h2
16. feb 2021

@svetliii Ahoj, ja určite nie som odborníčka, ale keď som čítala o tej tmavšej guli, spomenula som si, ako som bola raz dávno, možno 15 rokov dozadu na rengene kvôli narazeným rebrám. Doktor to pozeral a povedal, že je to v poriadku. Ja som tam však videla presne také tmavé guľovité útvary, tak sa pýtam doktora, že čo to je, že ma to znepokojilo. A vieš, čo mi povedal? Že "Ak vás to znepokojuje, choďte sa von vyprdieť, lebo je to plyn v črevách." 🤦🏻‍♀️😂 Skoro som sa prepadla od hanby. Prepáč, ale keďže Tebe robili MRI krížov, nemohlo by to byť tiež niečo podobné? 🤭