Magnetická rezonancia hlavy

amalka147
2. dec 2016

Ahojte ľudia..🙂
20.12 idem na magneticku rezonanciu hlavy, lebo mi zistili vyššiu hladinu prolaktínu, chcú zistiť že z čoho asi. Nemám extra klaustrofóbiu, ale bojim sa dosť toho tunela.... Ešte otázka, mám v uchu nastrelenú naušnicu a je problém ju dať dole.. Bude to velký problém?

zdenkastanka
2. dec 2016

@amalka147 Ahoj,tiež som bola na mag.rezonancii a náušnice som si dala len tie dve obyčajné dole,mám nastrelenu aj ďalšiu,ale tú som si mohla nechať.🙂

amalka147
autor
2. dec 2016

Diky a ako to prebiehalo lebo ja mam dosť strach z takych veci a kde to ešte uzavrety priestor

zdenkastanka
3. dec 2016

@amalka147 Mne síce nepozerali hlavu,ale brucho,ale myslim,že to bude podobné.Dali mi na uši slúchadlá,cez ktoré mi hovorili kedy sa mám nadýchnuť zadržať dych a vydýchnuť.Mne sa vtedy akurát začínala nádcha každú chvíľu som si myslela že si tam kychnem no hrozné😀Ale dá sa to tam vydržať,síce ja nemám klaustrofobiu.Celé to trvá cca do 10 minút.

simsalabim
3. dec 2016

@amalka147 MR hlavy robili mojej dcere a musela z hlavy dat dole vsetko, aj gumicky do vlasov s trblietkami.

bosoriak
3. dec 2016

@amalka147 Ak mas strach z uzavretych priestorov, treba to povedat lekarovi pri planovani MR. Dostanes oblbovak a bude, ziadny problem.
Drzim palce.

praznula1
3. dec 2016

Aj ja som bola pred 4 rokmi na MR hlavy, všetko veru muselo ísť dole. A vydržať sa to dá, ako písal niekto predo mnou, dajú ti slúchadlá. Len ten buchot prežiť. Tento rok mi robili MR chrbtice, ale ten treskot bol omnoho menej hlučný a vyšetrenie asi len 10 minútové. Hlava trvala o čosi viac. Tam mi dávali aj nejakú kontrastnú látku do žily asi v polovici vyšerenia. Ale neboj, nič nebolí, len je to nie práve najpríjemnejšie. Horšie asi bolo to čakanie na výsledok. ☹ Ženy vydržia veľa, ver mi.

leteku
3. dec 2016

Ja chodim na magne ticku raz do roka, kvoli schvaleniu liecby a je to v pohode. Musis si dat dole vsetko kovove. Ja si tam normalne oddychnem, pol hodinka kedy nemusim nic robit.

mravvcek
3. dec 2016

@amalka147 ja mam tiez prolaktin vysoky a chcu ma poslat na ct hlavy. Co myslia ze to moze byt? Mne hovorila lekarka ze ci tam nie je cysta. Tiez sa riadne bojim

amalka147
autor
3. dec 2016

Netuším bola som na rengen a nič nenašli...bola som má vyšetrenie oči..tiež nič nenašli.. Tak neviem potom ešte toto vyšetrenie nejak prežiť a uvidíme že čo to.. A či vôbec niečo nájdu.. Čo dosť pochybujem

rebellefleur
3. dec 2016

Na magnetickú chodím každý rok a beriem to ako oddych 😂 chvíľu si polezim v tuneli a idem domov 😁 gumičky a všetko kovové musí dole

kkl82
3. dec 2016

Vsetko kovove by malo ist dole. Ked dcerke robili MR hlavy, nemohla mat ani bodynko s kovovymi patentkami.

jabadaba
3. dec 2016

@amalka147 ako uz pisali predo mnou - vsetko kovove musi prec. Tunela sa neboj, nie je to sice prijemne kvoli hluku a zafixovaniu hlavy do takej "klietky", ale da sa to vydrzat. Dostanes do ruky balonik, ktory mozes stlacit keby Ti nedajboze malo prist zle. Cize, si pod kontrolou, nepocuju Ta, ale vidia a balonikom im das signal, ze sa nieco deje. Do sluchadiel Ti mozu pustit aj hudbu, aspon mna sa vzdy pytali ci chcem. Treba sa psychicky nastavit tak, ze si ides pospat, aspon mne to vzdy pomohlo. 😀 Vsugerovala som si, ze fajn, v tuneli dozeniem spankovy deficit, zavrela som oci a sustredila sa na ten klepot stroja. Celkom som si aj schrupla. 😀 Takze, neboj, prezijes, netreba panikarit, ber to ako oddych. Drzim palce.

sisaka
3. dec 2016

Toto je vyšetrenie, ktorého sa naozaj netreba obávať. My sme skoro celé oddelenie boli ako dobrovoľníci, ked u nas v nemocnici nastavovali MRI stroje a to sme tam ležali aj pól hodiny kedze všetko potrebovali ponadstavovat, mnohí tam aj zaspali. Ked niekto stresuje z endoskopie, ci iného invazívneho vyšetrenia uplne chápem ale stresovať z toho, ze niekde ležím, nič nerobím, nikto mi nič nerobí a len tam klepe prístroj je nad moje pochopenie.