Dobrý deň vie mi niekto povedať výsledok magnetického vyšetrenia ?
MR C chrbtice:
SAG tseT2, tseT1, TIR, TRA medic
V SAG rovine zobrazený rozsah od C0 po TH2/3, v TRA rovine segmenty C2/C3 až C6/C7. Bez traumatických zmien na zobrazenom skelete. Os chrbtice primeraná. Kostný spinálny kanál primárne primeranej šírky. Paravertebrálne mäkké tkanivá bez štrukturálnych zmien. Unkovertebrálne osteofyty C4/5, C5/6 a C6/7.
V segmente C4/C5 : chondróza, s mierne zúženým intervertebrálnym priestorom, zmeny signálu na krycích plôškach charakteru Modic I./II., bez podstatnejšieho vyklenutia disku; vpravo neuroforamen mierne zúžené, na podklade dorzolaterálnyh osteofytov a spondylarotických zmien, s kontaktom na koreňovú pošvu C5.
V segmente C5/C6 : mierna chondróza, široká protrúzia disku, s miernym tlakom na durálny vak, bez dosahovania miechy.
V segmente C6/C7 : chondróza, s mierne zúženým intervertebrálnym priestorom, subligamentózna hernia disku, s miernym tlakom na durálny vak, bez dosahovania miechy.
V ostatných vyšetrených segmentoch bez podstatnejšieho vyklenutia diskov.
Záver :
Chondrózy s viacetážovými vyklenutiami diskov, bez myelopatie, s foraminálnymi stenotizáciami, podľa popisu.
ja mám tiež niečo podobné zúžené platničky a tým padom sa trú o seba tie chrupavky pripadne to tlačí na nervy odporúčam sm systém s fyzioterapeutom mne to velmi pomohlo
uz ti nepracuju chrupavky ako maju modic I a II je lahsia forma. okremtoho osteofyty to su kalcifikaty vybezky na chrbtici a vyskocenu a druhu prasknutu platnicku. z toho vsetkeho mas asi bolesti. neurolog by mal nastaviť liecbu najpev kontroverznú a ak nezaberie smer neurochirurg ci to nie je na operaciu. najma ta prasknuta a tlaciaca na dualny vak
Mna velmi bolieval chrbat, tak ma tiez poslali na MRI vysetrenie a tiez mam chondrozu. Mne to vtedy tak lekar vysvetlil, ze medzi stavcami su chrupavky a tie sa akoby zoschynali a tym sa stavce stlacali ku sebe, co sposobuje bolesti....