Dievčatá zajtra idem na magneticku.. Strašne sa bojim.. Idu mi mr mozgu robiť. Neviete ci ma tam zasunu celu dnuka? Je to strasne uzke? Mam strašne citlive uši, vraveli mi ze to tam strašne búcha.. Achhh dievcata snáď to dam
Nemusis sa bat, ja som si prvy krat dala pichnut naladovku bo som sa bala, ale druhy krat uz som nedala. Dali ma len kusok dnu a ten buchot nie je hrozny. Sustredila som sa na nakupny zoznam, co treba pokupit domov a ani som sa nenazdala, bol koniec 😂😂😂😂
urob to ako ja...zvuky som si nasiel na youtube tak som vedel aka diskoteka ma tam caka..
Ja som si tiez pozrela na youtube video - cely proces a aj zvuky. Ked som bola ako dieta, tak mi dali naladovku a ja som zaspala, cize som si pamatala len velmi malo, takze som chcela byt pripravena nech viem co cakat :D
Zvladnes to, prednedavnom som bola na MRI mozgu. Ano zasunu ta tam celu, daju ti sluchatka na usi, zavru hlavu do takej masky. Velke plus bolo pre mna zrkadielko ktore som mala nad hlavou. Pytaj si ho ak ho tam maju. Nebudes mat pocit uzatvorenosti lebo to zrkadielko ti bude odrazat stenu za tebou a ty sa budes citit ako keby si otvorena. Bucha to to ano ale ja sa uz na tom smejem, mne to pride ako keby som bola na house party, buch buch trc trc tam tam tam :D :D :D spomen si pri tom buchani na mna, techno party nemas kazdy den :D
Neboj sa ja som bola na magnetickej s hlavou a dali mi sluchatka a pustili mi Európu 2 🤣😅 budes tam cca polhodku daju ti taku konštrukciu ako na kolotoči 🙂 a zasunú ta cca po pas nohy budes mat vonku 🙂 potom ti asi urcite pichnu kontrast ( to zvyknú ak ide o hlavu ) bola som 3 krat 1 krat som tam bola s mamou s placom ma držala za ruku 🤣 ale tak mala som asi 14
@dominik29 ja som bola na MRI mozgu teraz pred týždňom a trvá to cca 20min som bola dnu a presne ako píšu baby najlepšie zavrieť oči ešte pred tým ako nasadia na hlavu tu akokeby konštrukciu a neotvárat a myslieť na niečo pozitívne ja som myslela cely čas na to čo mi ešte treba dokúpiť na Mikuláša 😁😁😁 a na ten hluk mne osobne dali stuple do uši ako pracovníci majú tie oranžové 😂 veľmi mi nepomohli ale tak dalo sa 🙂 držím palce ✊🏻
@dominik29 ja mam klaustrofobiu, a dala som to. Síce s polkou Neurolu, ale dala. Predtým zavri oči, ako ti budu dávať masku, a otvor ich až keď ta vytiahnu, mne Neurol veľmi pomohol, skoro som tam zaspala, ani zvuky mi nevadili😂
@eriksonka1234 a pred MR mozgu sa smie užívať Neurol?
Bola som v lete. Vibec to neni take hrozné ako opisujú. Je ten tunel úzky ale zátvor oci a dýchaj. Za chvíľu bude po. Na ušiach som mala slúchadla
@dominik29 ahoj, podľa mňa je MR úplne v pohode. Ja som bola párkrát a doslova som si to užívala. 😄 Akurát, keď mi pichali kontrastnú látku, tak vopred mi museli povedať, kedy idú pichnúť, aby som to čakala a nepohla rukou. Buchoce to, ale na ušiach máš slúchadlá, nie sú to žiadne ohlušujúce zvuky, neboj sa. Nesmieš mať na sebe nič kovové, myslím, že gombík na texaskách nevadí. Ak máš náhodou na zuboch fixný strojček, opýtaj sa na to. Asi by to mohol byť problém pri vyšetrení. 🙂 Ten tunel nie je vôbec úzky a konštrukcia, ktorú Ti dajú okolo hlavy, sa dáva preto, aby si počas vyšetrenia nepohla hlavou. Sú to dve časti zo strán, zafixuju Ti tak hlavu z každého boku a potom ešte spredu, nejako cez čelo, ale tvár máš voľnú. Ja som mala oči zavreté, no zavrela som ich až tesne pred vyšetrením, aby som o nič z prípravy neprišla. 😄 Určite to zvládneš, napríklad vŕtanie zuba bez anestézy je neporovnateľne horší zážitok. Držím Ti palce, daj vedieť, ako si to zvládla. 🙂 Naozaj, naozaj sa nemáš čoho báť. 🍀
@eriksonka1234 tak si mozem dat ten neurol snad aj ja.. Dam si rano polku✌️pre istotu
Takže už to mám za sebou..Bolo to v pohode, akurat bola chyba že som zo zvedavosti otvorila dnuka oci na zaciatku. Ale potom som si ich rychlo zavrela, myslela na psíka, ktorého si dnes ideme vybrať😉.Zamestnať si hlavu trebalo.. A bola som tam dnuka 40 minut.. Co teda som nečakala že až tak dlho.. A mala som aj štuple do usi aj sluchadka.. Takze pohoda.. To buchanie bolo pre mna skorej prijemne
@dominik29 Neboj sa, samozrejme, ze to das 🙂 nezasunu ta uplne celu. Nie je to take uzke ako sa zda, ale pri MR mozgu dostanes na hlavu taku este akoby konstrukciu - budes v nej mat zrkadlo, cize ked sa pozries, tak si uvidis nohy. Ak sa bojis, tak zatvor oci hned ako si lahnes, kym ti daju na hlavu tu konstrukciu a nebudes tak ani vnimat ze si v niecom uzkom.
Bucha a huci to tak akoby si bola na stavbe, kde je zbijacka, pocujes hluk a buchot. Nie je to vkuse, nekedy je ticho, len to trochu bzuci a niekedy to viac bucha. Na usi ti daju sluchadla (ja som ala pustene radio, takze so si vypocula kratke spravy a asi 3 pesnicky), preslo to ovela rychlejsie ako som cakala.
Hlavne bud co najviac pokojna, pokojne dychaj a vsetko bude ok 🙂 V ruke budes mat zvoncek, cize keby ti prislo nevolno alebo by sa nieco dialo, tak to sltacis a oni vysetrenie hned prerusia a vysunu ta von. Budes to potom ale musiet absolvovat od zaciatku, takze je lepsie vydrzat to na prvykrat.