Ahojte žienky. Som čerstvo po 50tke a cca pol roka evidujem problém sama so sebou. Vyše roka si užívam nočné potenie, ale ten posledný pol rok sa pridruzila neskutočná únava, pocit nesustredenosti a vaginálna suchost. Cyklus inak OK, sem tam skrátený ale podľa mudr. adekvátne veku. Užívali ste prosím niektorá uvedené prípravky na tieto problémy? 🤔 Ktorý je účinnejší pripadne existuje aj niečo iné? Antikou to riešiť nechcem. Vďaka.
@naataalia ďakujem za info. Sóju nechcem ani ja. Kupila som sarapis plus na začiatok tak uvidíme 🤔
Ahoj.Ja som už po (53).Asi 4roky som brala wild yam -bez problémov a potom v priebehu 2 rokov menštr.prestala -s rôznymi presávkami -2-3mesačnými.Samozrejme prišli problémiky-návaly,zapcha,vypadávanie vlasov ,obočia(asi sa mi pokazila aj štítna žľ.)Hľadala som záchranu.Medzitým som natrafila na púpalkový olej a ten odstránil návaly,aspom na čas .Teraz som riešila na jeseň celkový stav -natrafila som na ayurvedu -sama som si nasadila ashwagandhu a brahmi (podľa videí youtube)Všetko pekné -super veci ,ale sama som to nemala robiť ,lebo tieto veci sú perfektné ,ale musia sadnúť na dóšu(návaly sa vrátili).Potom som išla k pani Jurčič na konzultáciu a viviedla ma z omylu.Nastavila na doplnky aj stravu (ktorá sa nedá dodržať ,lebo veľmi prísna)-ale črevá sa ukľudnili.Návaly sú sporadické -dá sa to vydržať ,hoci beriem stále púpalku.Takže maca ,asi nie lebo ovplyvňuje štítnu (erekciablog-inak veľmi dobré info).Wild yam -v mojom prípade pomáhal a dobre som sa cítila ale nezabránil problémom a teraz sa ho už bojím pridávať.A touto cestou ,keby náhodou mal niekto záujem (zostali mi 3balenia swanson extrakt -ten silnejší 0911371940)Mne zabral určite ten púpalkový olej ,vtedy keď bolo naviac a najsilnejších návalov.Shatavari -pokiaľ by Vás niekto tiež odborne nastavil.Potom je ešte veľa vecí ,ale s buď neistým výsledkom -aspoň u mňa Vitex (ten som tiež skúšala a nič)-inak ten mám tiež 1bal.Červená ďatelina a milión iných vecí z lekárne ,drahých s nejasným výsledkom.A sója určite nie.Dúfam,že som aspoň trošku pomohla.Je to boj a na každého iné funguje.