Má vedúci právo skúmať moje priepustky od lekára a vypytovať sa?

juliet86
12. dec 2018

ahojte. mam veduceho. moj zamestnavatel je jeho sef. ked veducemu poviem ze si potrebujem ist vybavit lekara ma pravo pytat sa k akemu lekarovi idem na vysetrenie preco tam idem a ked mu prinesiem opeciatkovanu priepustku ma pravo skumat specializaciu lekara a pytat sa co tam riesim? priamy veduci nie zamestnavatel. dik

vulka
12. dec 2018

Myslím, že ani jeden z nich nemá právo skúmať Tvoje diagnózy. Leda ak by šlo o potvrdenie tehotenstva.

ivka2112
12. dec 2018

Nema pravo sa vypytovat na potrobnosti o tvojom zdravotnom stave, v ziadnom pripade.

pribinak
12. dec 2018

Normalne by som povedala, ze toto je moje súkromie a na taketo otazky neodpovedám a on nema právo sa ich pytat.
Treba byt asertívny a určiť mu hranice

A mozes este dodať, ze ak by si zostala tehotna, budes ho včas informovať

dominika6
12. dec 2018

@juliet86 vedúci sa hrajú občas na šefov a zabúdajú,kde je ich miesto a povinnosti..ty sa ničoho neboj a s kludom angličana odpovedz,že je to tvoja vec a jedinú povinnosť ktorú ty máš,je doložiť doklad .

juliet86
autor
12. dec 2018

dakujem vam za rady.... je to taky zvlastny pocit.... neviem velmi asertivne reagovat ked sa budu pytat. preco tam idem a preco k hentakemu lekarovi a ci mam zdravotny problem a preco celodenne vysetrenie a podozrievavo pozerat na peciatku... je mozne ze by volali priamo lekarovi? ? ma lekar povinnost potvrdit ako casto k nemu chodim ktore dni na ake dlho na ake vysetrenia atd? ma niekto takuto skusenost? dik

pribinak
12. dec 2018

@juliet86 lekár akurat mize potvrdiť, ze si bola na vyšetrení, nic viac. Nesmie povedat nic ohladne vyšetrení, diagnóz a tak. To je uz lekárske tajomstvo

Ja byt na tvojim mieste odovzdám potvrdenie od lekára a tym to pre teba konci
Vsetko je to súkromná vec a nie si povinná mu nic vysvetlovat
Jeho pohľad ci skúmanie pečiatky ti moze byt ukradnuté

ivetdulka
12. dec 2018

nič nevysvetľuj. Povedz, že ideš s k lekárovi a hotovo. To je také to slovenské bu bu bu od zamestnávateľa a buzerácia, že ťa postrašia aby si k ním nechodila často a na dlho....nemám rada také veci

lisbetka
12. dec 2018

Zamestnavatel ma pravo overit si (aj priamo u lekara), ci ste v zdravotnickom zariadeni boli a v akom case ste tam boli, na posudenie nevyhnutne potrebneho casu. Nikdy vsak nema skumat na co ste tam boli. Ale ak napr. muz prinesie potvrdenie od gynekologa a nebol tam ako doprovod zeny, tak vtedy samozrejme zamestnavatel skuma u akeho lekara bol, kedze muzi ku gynekologovi nechodia, logicky mu takuto prekazku v praci zamestnavatel nemoze uznat.

gabika0825
20. dec 2018

@juliet86 Tak to určite nie... nie je to vôbec v pohode... On sa nemá čo starať pokiaľ priepustku od lekára máš tak ho to nemá čo zaujímat

nini1010
20. dec 2018

Moze kontaktovat lrkara uvedeneho na priepustke ci si tam naozaj bol.nema pravo skumat dianozy a podobne,na to mas ty pravo odpovedat ze je yo osobne.

nini1010
20. dec 2018

@gabika0825 nie je to az tak pravda,to je iba tvoj subjektivny pocit.

gabika0825
20. dec 2018

@nini1010 Môj subjektívny pocit??😃 Veď som pracujúci človek a viem ako to funguje. Nepracujem v prvej robote, takže asi čo už o povinnostiach a právach ZC viem...

nini1010
20. dec 2018

@gabika0825 prosim ta,nevad sa.Si HR alebo nieco podobne?evidentne nie lebo inak by si mala prehlad.hovorim ti ze zamestnavatel ma pravo kontaktovat osetr.lekara ci zamestnanec podstupil vysetrenie.hotovo.

dai
20. dec 2018

@gabika0825 jasne ze zamestnávateľ má právo preveriť návštevu lekara. Žiaľ takisto ako PN aj priepustky sa zneužívajú... M a la skm podriadeného co mi nosil priepustky stále od toho istého lekára, jasne ze som sa od jeho kolegov dozvedela ze len potrebuje voľno a zariaďuje si svoje veci, lekar bol jeho blízky známy. Ú nás to išlo cez napomenutie, priepustky prestali, našli sa iné blbosti... Vrchol bol keď mi tvrdil ze jeho babku vykradli a on celý deň asistoval polícii. Blbé len bolo ze v systéme si už vybral na obe babky pohreb... Nakoniec sme sa rozlucili

gabika0825
20. dec 2018

@nini1010 Nehysáč prosim ťa láskavo. A hotovo tu mne písať nebudeš. Ja som napísala tak ako to funguje v normálnom zamestnaní, neviem kde pracuješ ty, že ťa idú kontrolovať. Samozrejme že zamestnávateľ si môže overiť lekára od ktorého má zamestnanec priepustku, ale v žiadnom prípade ho nemá čo trápit načo som išla k tomu lekárovi a čo som tam robila a čo mi kto robil a nerobil. Tak tu netrep prosím ťa 😊 ja sa chovám slušne tak nevyskakuj.

gabika0825
20. dec 2018

@dai Áno, to bezpochýb. Že si ZĽ overí lekára u ktorého ZC bol to sa robí. Ale autorka píše že sa jej vedúci vypytoval dobre že nie čo tam robila a ako to prebiehalo. Veď to sú veci čo vedúceho nemajú čo trápiť.