Ma účinnosť aj jedna dávka Pfizer?

mon1806
8. dec 2021

Ma účinnosť aj jedna dávka Pfizer? Neviete? U ľudí ktorý ale COVID UŽ RAZ PREKONALI 🙂 vďaka za odpovede

basska_b
8. dec 2021

Zaujímavé sú tieto čísla z Česka. Podľa nich je jedno, či sa prekonaný dá alebo nedá zaočkovať. Šancu na hospitalizáciu ma rovnakú, ale veľmi malú

mon1806
autor
8. dec 2021

@basska_b toto aj mňa dosť udivuje, ja zvažujem keďže som tehotná ale chcem len jednu dávku a som aj prekonaná už som covid mala 3 týždne som mala príznaky tak sa spolieham že jedna do pôrodu bude stačiť

anonym0001
8. dec 2021

@mon1806 ak by som prekonala, asi by som sa uz ockovat nedavala. Spolieham, ze telo uz covid pozna. Ale nosila by som respirator vsade kde sa da. Na JISkach su vacsinou ti, co maju covid prvy krat + ine diagnozy. Ale to chces kvoli tomu, aby ta brali ako zaockovanu, tak zaockovana si len ked mas dve davky.

elizabet173
8. dec 2021

@mon1806 na to ti nikto nedá jednoznačnú odpoveď, lebo to závisí od veľa faktorov. Koľko času uplynulo od prekonania, niekto má vyššie protilátky po ôsmych mesiacoch, ako iný po štyroch. Záleží aj akú "nálož" vírusu si dostala, ako sa s ňou telo muselo popasovať. Hladina protilátok po očkovaní je vyššia ako po prekonaní covidu.
@anonym0001 covid nie sú kiahne, nemáš doživotnú imunitu.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mon1806
autor
8. dec 2021

Vôbec mi nejde o to aby ma brali ako očkovanu na to úplne kašlem, ide mi skôr o to aby som bola chránena ja a moje male bobatko v brušku keďže som 22 týždeň a všade strašia o tehotných s covidom, preto som váhala že si dám len jednu dávku covid som prekonala síce pred rokom nakazila som aj syna, tak sme sa s tým obaja už stretli a verím ze telo niečo v sebe už má no ktovie

basska_b
8. dec 2021

@mon1806 Ja som tiez tehotná, som prekonala a myslím si aj podľa tejto štatistiky, že to prekonanie ako ochrana pred zlým priebehom hádam stačí... bála by som sa kvôli bábätku dosť

majamat
8. dec 2021

@mon1806 ja som cerstvo prekonana 2x.

9/2020
- takze pred rokom na konci septembra, priamy niekolkohodinovy kontakt s pozitivnym, nasledne sme pracovali uz v overaloch, ktore ale nijak extremne nechrania, lebo nemame dobre podmienky na to,a by nas takyto odev chranil. a neochorela som hned.
priebeh dost neprijemny - 10dni horucky, bolesti celeho tela, strata cuchu a chuti, slabost, malatnost, slaby kasel, tlak na hrudniku
10/2020
- na konci oktobra som ochorela, co som bola neustale cely mesiac v kontakte spozitivinymi, aj bez ochranneho odevu, ale ajs nim.
3/2021
- v praci opat kovid, odolala som, bola som v kontakte len v overale a az na 10% ludi, vsetci prekonani boli odolni a neochoreli a ani neboli pozitivni. tych 10% sice mali reinfekciu ( ak sa ot tak da povedat ), no vacsina bola aj 1x, aj 2x bezpriznakova.
- po tejto jari, u nas v praci malo prekonany kovid asi 75% ludi s tym, ze 35% neprisiel nikdy vysledok PCR ( vraj mali problem so PC a prisli o vysledky ), no niektorych sme diagnostikovali Ag testami. je mozne, ze boli medzi nimi dalsi pozitivni a aj ti, co mali negativny vysledok, niektori prekonali bzpriznakovu infekciu s tym, ze neboli odhaleni
11/2021
- doma v intenzivnom kontakte, mm aj dcera priznakovi a dost, cize virova naloz by mohla byt u mna vysoka, elbo som sa im vobec nevyhybala a teda bola som po viac ako roku opat pozitovna, ale priebeh velmi slaby, len trosku bolest hrdla,a si 2 dni a tyzden nadcha, ziadna slabost, ziadne bolesti tela, ani to ostatne. a teda v praci sa tiez vsetci drzia, tuto jesen som pozitivna prva. 2 kolegyne mam v karantene, ako kontakt, ale zatial nevedia, no su bezpriznakove.

mon1806
autor
8. dec 2021

@majamat ja som mala 11/2020 a mala som teplotu ale len jeden deň a ostatok tri týždne bolesti hlavy masakerne aj za očami nakazila som aj syna lebo som zistila až o dva týždne že som nakazená plus aj som sa strašne zadychavala inak nič som nemala tak ktovie už nech príde omikrom :D

majamat
8. dec 2021

@mon1806 no ale ak boli tak dlho priznaky, tak to je jasny prejav infekcie. teplota nemusi byt vobec. kolegyna mala prisznaky tiez 1-2t a mala viac traviace tazkosti.
ja som rozmyslala aj nad protilatkami, ale nevedela som, kde to robia, kolko to stoji. este neboli take ucelene info. potom preslo dlhe obdobie,t ak som to neriesila. no teraz si dam skontrolovat.
jedna kolegyna si davala na ajr kontrolovat, lebo aj na jesen,a j a jar,s tale zdrava a negativna. a protilatky mala pozitivne.
dalsia kolegyna si dala tiez skontrolovat. mala kovid tiez v oktobri 2020 a tusim v aprili 2021 sa dala zaockovat. v septembri bola na protilatky a negativne. kamarat mal tiez negativne mesiac po ockovani. kovid nikdy nemal.