Má obvodná lekárka pravdu?

19. feb 2023

Idem na operaciu a chcela som od obvodnej predoperacne vysetrenie.Povedala, ze ma vela objednanych pacientov na preventivne prehliadky a nema cas.To, ze pracuje 3 dni v tydni po par hodim je druha vec.Nepaci sa mi, ze mam u internistu platit za predoperacne a cestovat daleko.Mam trvat na tom, ze mi ho ma spravit?ekg mi uz robila viem, ze ma

nataliik
19. feb 2023

Áno máš trvať. Predoperacne sú aj odbery krvi, to chceš tiež od internistu.
Tiež som mala taký problém, že nechcela spraviť, lebo som mala 3tyzdnove EKG, a ze to ma stačiť. Tak som sa ozvala, že keď ma dnes poslali z nemocnice, aby som si urobila nové, tak to asi nestačí a vyprosujem si, aby sa pritom ešte ksichtila. Hneď boli urobené nové.

bloger
19. feb 2023

Nedaj sa odpinkať trvaj si na tom. Sú to úplne normálne úkony.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
19. feb 2023

moze ta poslat na interne uplne v klude najma ak ma teraz vela chripkovych stavov ani by som tam pred operaciou nesla a radsej k internej
ale sak uvidis hlavne je aby si to vebec stihala (aj odbery atd)

autor
19. feb 2023

@loginexistuje nemam este termin operacie.
@mb2021 som rada, ze nejaku mam🙂
@nataliik internista mi povedal, ze mi spravi aj krv vsetko poplatok 35 eur operacny zakrok 80 eur Mne ide o princip naco si navala prevencie, ked ostatni pacienti nieco potrebuju a nema na nich cas a odsuva ma k internistovi.Budem na tom trvat dik za rady

basska_b
19. feb 2023

Mne takto obvodna nechcela spravit predoperacne, lebo ze ide na dovolenku. Poslala ma na sukromnu kliniku ako samoplatcu, odmietla mi menovat zastupujuceho lekara. Pre mna to bola posledna kvapka a s pani doktorkou som skoncila. Ale tym sa mi problem nevyriesil... Isla som na Narodny onkologicky ustav, kde ma mali operovat, s tym, ze mi to obvodna odmieta spravit. Sestra pretocila ocami, ze si takto dohadzuju ksefty. A ze mi to spravia priamo tam..

mpg
19. feb 2023

Mne robil predoperačné vyšetrenie internista, dala som mu výmenný lístok, objednali ma a nič som neplatila. Tu asi treba hľadať iného internistu.

loginexistuje
19. feb 2023

ak ale nemas termin operacie naco si ich davas vobec robit ved maju obmedzenu platnost mozno to je dovod preco ti ich nechce urobit

loginexistuje
19. feb 2023

a o aky operacny zakrok vobec ide ? lebo ak na neho ides ako samoplatca platis si aj predoperacne cele

petulda333
19. feb 2023

Tak zas,kym nemas termin,tak zbytocne robit. Mne pred operaciou povedali,ze to nesmie byt starsie ako tyzden

syslik81
19. feb 2023

ak sa nejedna o esteticky zakrok tak si vypytaj vymenny listok a s nim chod vybavit predoperacne .. mala by si ho mat zadarmo ak odmietne dat listok tak by som asi bola fest zla na nu asi a jasne jej povedala,ze si ma robit svoju pracu a kedze ty poctivo platis zdravotnej vdaka comu ma aj ona vyplatu tak nech si laskavo robi svoju pracu ... odber krvi a ekg je max 15minutova zalezitost

siska53
19. feb 2023

Ja som bola na predoperacnom vzdy u internistu. Ale nikdy som u takychto neplatila.
Preco si mas internistu platit?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
floki1994
19. feb 2023

Mne predoperacne robil internista...ale az ked bol datum operacie..je to tam obmedzene casovo kolko mozu byt vysledky stare.. obvodna mi dala iba vymenny listok 🙂

petulda333
19. feb 2023

A inak aj mne robil internista,ale neplatila som nic

mogaa
19. feb 2023

všeobecný lekár ti ale nemusí urobiť interné predoperačné vyšetrenie......hoci je aj internista, ale ako internista nepracuje....a interné predoperačné vyšetrenie robí len internista, nie všeobecný lekár.....

viestta
19. feb 2023

Hladaj ineho internistu. Predoperacne vysetrenie preplaca ZP, pokial ta operacia nie je z kategorii, ktore su vykonavane mimo system ZP.

autor
19. feb 2023

@loginexistuje ja viem, ze tam je casovy limit 7-14 dni.Ked budem mat predoperacne lekar mi da termin op s tym nie je problem, aby sme to stihli
@mpg
@siska53 lebo internista aj, ked prinesiem vymenny listok a papier od lekara, ze idem na op ma poplatok 35 eur bud akceptujem, alebo idem k dalsiemu dalej do nemocnice a budem 20 ta v poradi.
@mogaa
@mogaa kde je znenie, ze nemusi?Ona spravi odbery a ekg tak ako internista aj tak vsetko posudzuje pred op anestezíolog.Praveze v 90% co sa pytam v praci kazdemu robil obvodny lekar.Mne ide o cas cestovat do mesta, vynechat z prace, poplatok.

luliu
19. feb 2023

Je to úplne normálne, predoperačné vyšetrenia má robiť internista, neplatí sa za ne. To, že to robia aj nejakí obvodaci je fajn, ale nemusí ich robit, nie je to jeho povinnosť, na to je naozaj internista

katuskamala1
19. feb 2023

@nataliik to si jej tak fakt vravela? Ze si vyprosis...?
Ja odpadnem, tiez by som niekedy potrebovala mat take gule..

loginexistuje
19. feb 2023

a o aku operaciu teda ide ?je dost nezvycajne ze ti termin daju az ked budes mat predoperacne
lebo teda takto som to este nezazila

luliu
19. feb 2023

@bloger to nie je o odpinkani, sú to normálne úkony, ale pre internistu 😉

autor
19. feb 2023

@loginexistuje gynekologicky mini zakrok.Je gynekolog aj bude operovat.

loginexistuje
19. feb 2023

a je hradeny zo zdravotneho poistenia ? lebo fakt ty mas oznamit aj planovany termin vysetrenia
ja som bola na kyrete (problemy s menzesom atd) a na predoperacne ma tiez poslala moja vseobecna k internistke a platila som za termi n (za vysetrenie nie) sice aktualne vyhlaska uz umoznuke vykonavat predoperacne vseobecnemu ale neprikazuje moze ta odoslat k internistovi
ale teda ty musis prinieat paliere od indikujuceho lekara (co naplanoval operaciu) so zoznamom vysetreni co sa ziada a s terminom

gertrudaosem
19. feb 2023

Podľa mňa predoperačné má mať prednosť pred preventivkami... Normalny doktor by ťa tam supol niekde. Neviem koľko máš platiť za to vyšetrenie, ale ak by to nebolo veľa, asi by som to až tak neriešila a radšej to v kľude absolvovala, bez stresov pred operáciou. Držím palce ❤️

autor
19. feb 2023

@loginexistuje neviem platit za zakrok budem 80 eur kolko doplsca poistovna neviem.Ide o kyretaz a polypy.Ak nechcem ist do nemocnice navrhol mi takuto moznost

lukbe
19. feb 2023

Nechápem takýchto lekárov. Ja nech prídem s čímkoľvek, vyšetrenia na liecenie kvôli návrhu, predoperačné, všetko som mala bez problémov. U takého lekára už by som nebola.

ivana11155
19. feb 2023

Tiež vidím problém v internistovi. On nemá čo pýtať 35eur,ma to urobiť na poisťovňu a bez doplatku. Aspoň v mojom prípade to tak bolo, tiež sa jednalo o kyret na jednodnovke. Od obvodnej som dostala výmenný lístok a bolo.

daniela2202
19. feb 2023

To je už sila.... hovno robia, skrátené časy a ešte si budú sťažovať

nataliik
19. feb 2023

@katuskamala1 - áno. Prišla som k nej, pekne popytala, ona mi z dverí povie, najprv, že si mám prísť ráno o 7 (bolo 8, to som šla rovno z nemocnice), potom že mám tam staré 3tyzdnove, to mi stačí a keď som slušne povedala, že nestačí, že ma poslali urobiť nové, tak ona sa začala ksichtit a podľa nej to netreba.
No takto ma teda nastvala a povedala som jej to na rovinu. Veď ona berie peniaze za pacientov, tak sa ma aj trošku správať.