Ahojte uz viac ako mesiac sa mi stupnuju problémy bolesti v krizovej oblasti nepomahaju lieky na bolest neurologicka ma sice objednala na MR ale to aj dva mesiace kym termin aj vysledky budu...poslala ma k ortopedovi lebo uz ma kostrc boli a vyzaruje mi to do noh aj ruk a injekcie ketonal 0 bodov...pan doktorko mi capol dve injekcie myslela som ze ma vystreli na mesiac od bolesti ktora trva uz viac ako 8 hodin neviem comu by som to opisala ale cele krize a hlavne miesta vpichov, pot ma oblial zle mi ostalo strasne...vraj to prejde uhmmmm jasne ledva som odkracala z ambulancie dovtedy som mala jajvacsiu boles v sede a lahu... boli ma to ako po lumbalke alebo keď som rodila ma tak strasne krize boleli asi no fakt to nikomu neprajem...takze otazka znie mali ste to tak....lebo co som pocula a citala po obstreku sa vraj ma hned ulavit a nie 8-10h som po a stale neskutocne to boli....
Z nalezu neviem ani co mi to pichol lebo asi tam ma preklepy: demxae+mesocin to bude mesocain asi ale co je to demxae som nerozlustila 😒
Mňa bolelo po injekcii veľmi, mne povedali, že je to normálne, neskôr uľavilo, neviem koľko to trvali, či jeden deň..
Mám prasknutú platničku L5/S1 (prvá nad krížovou kosťou), mám tam útlak nervu, platnička nad ňou ke vysunutá. Veeeeeeľa “srandy” som si s tým užila, keď mi tam lekár pichol injekciu, najprv sa bolesti zhoršili až potom prišlo zlepšenie. Kým som to riešila takto liekmi, vždy sa to vrátilo a bolo to horšie ako pred tým. Dvakrát mi volali sanitku, lebo som sa nemohla pohnúť. Po 10rokoch riešenia krížov viem, že nepomáhajú lieky, injekcie, obstreky, infúzie, ozóny toto sú len chvíľkové úľavy stále narastajúcehp problému. Pomáha DOBRÝ fyzioterapeut, zmena pohybového a dýchacieho stereotypu, zmena životného štýlu a pravidelné cvičenie.
Obstreky su najhorsie, mne ked vyskoci platnicka tak idem na infuzku ale obstrek vzdy odmietnem. A ano kedine co dlhodobo pomoze je fyzioterapia, cvicit kazdy den, vela chodit (ale v spravnej polohe) a nucit sa spravne dychat. A potom ked uz nic ine tak operacia, moja mama sa trapila s platnickami 20 rokov kym sa odhodlala na operaciu, ja som povedala ze to tak daleko zajst nenecham, ked sa to bude stupnovat tak idem na operaciu
Moja mama po jednom takom obstreku do chrbtice, dostala v tom mieste vpichu zápal až skoro septické hodnoty CRP. 😟
Obstrek som mala len raz a teda par hodín po tom som nevedela pohnúť ani ramenom, ale po. Tých pár hodinách už bolo dobre. Ale z dlhodobého hľadiska mi s chrbticou pomohla len osteopatia a následne cvičenia z fyzioterapeut Om, a teda pravidelne cvicenie
Ja mám za sebou 5 obdtrekov, všetky boleli, najviac ten do lakťa. A možno pol dňa po obstreku to bolelo veľmi, nadopovala som sa vždy flectorom a potom to prešlo a teda pomohlo.
Dnes ráno by už malo byť lepšie.ak nie je tak choď na neurológ.pohotobost dajú infúziu .obstrek môžeš odmietnuť.ale je v norme.ze po ňom sú bolesti.predstav si.ze ti tam do tesného priestoru natlačia niekoľko ml lieku.boli to kým sa liek nezačne vstrebávať.druhou možnosťou je infuzna liečba.ale všetko len tlmí bolesť.treeba nájsť príčinu a riešiť.do mr treba len vydržať a analgetikum
@pufinkaaa obstrek by bolieť nemal🤷♀️ mala som do driekovej chrbtice a do oboch ramien a pomohlo. Možno doki trafil ihlou nejaký nerv. A myslím, že obstrek nepomôže ak bolesť nie je spôsobená zápalom, nie som si istá. Mne ketonal nezaberal a neuro to následne riešil infuzkami. Zabrali až tie infuzky, predsa len lieky priamo do krvného obehu a tiež v inej koncentrácii.
Dobrý deň pridám sa aj ja. Včera som bola na korenovom obstreku. Prišlo mi veľmi veľmi nevoľno až nazvracanie. Ale furt mám bolesti tiež mám poškodené dve platničky a bolesť vyžaruje aj do nohy nie len kríže… nevie niekto kedy by mali bolesti trochu ustúpiť ďakujem pekne
@pufinkaaa je to dexametazon, kortikoid, s dobrým protizápalovým účinkom.