Ahojte , chcela by som sa vás spýtať či ste už niekto z vás bolí hospitalizovaní na psychiatrickom oddelení v Bojniciach . Mám sestru z okolia Bojníc a psychiatrička jej odporučila pobyt lebo vraj bez toho jej vôbec nepomôžu , aj z dôvodu diaľky nechce ísť nikde inde lebo by sme ju nemohli často navštevovať.. Nikto z rodiny jej nevie pomôcť s depresiami ale ona sa tomu bráni lebo vraj pozná človeka čo bol na takom oddelení hospitalizovaný a vraj mu to nepomohlo , práve naopak že tam s ľuďmi nejednajú pekne . Ďalšia vec čo je na tom pre ňu zlá je že sa nemôže rozhodnúť či tam ide alebo nejde lebo už má aj termín a ak v ten termín nepôjde do nemocnice odvedú ju tam policajti.(O tom jej nepovedala doktorka ale kamarát)Nevieme ako ju motivovať k tomu že to je dobré miesto a dokonca sa jej odtiaľ ani nebude chcieť ísť domov , ja sama ani nikto z rodiny skúsenosti nemáme nikdy neboli u nás v rodine depresie a stav na nejaké liečenie .Ďakujem za odpovede
Celé je to čudné, lekár predsa musí vedieť a aj povedať či je hospitalizácia dobrovoľná alebo nariadená. Nie od nejakého kamaráta. Ak je hospitalizácia nariadená veľa s tým neurobí, bude musieť ísť. Neviem aká je psychiatria v Bojniciach ale určite sú na Sk lepšie psychiatricke nemocnice. A nie, vôbec to nemusí byť pre ňu dobré miesto odkiaľ sa jej nebude chcieť odísť a hospitalizácia ani nemusí pomôcť.
Kedy som si mala vybrať miesto kde by mi snáď pomohli, bol by to Trenčín alebo Pezinok
Mám osobnú skúsenosť a naozaj neodporúčam... Trauma na celý život...otras... neviem ako je to teraz, či sa to tam nejako zmenilo ale keď som tam bola, boli tam aj úplne ťažké prípady, jedna tam robila neskutočný bordel- vyhukovala tam vkuse aj v noci, prechádzala sa, často aj na iné izby a nie je nič lepšie ako keď sa zobudíš na to že pri tebe stojí stará chorá žena ktorá začne ešte aj ziapať ako zmyslov zbavená. Doktori si s ňou nevedeli rady, spacifikovať ju museli neraz aj traja. Nemali sme tam povolený ani len mobil. Každý deň otravné skupinové "terapie" ktoré boli skôr otrava ako pomoc. Hygiena hnus. Keď som videla tú 100ročnú "kúpeľňu" chcelo sa mi plakať. A dokonca som tam musela byť proti svojej vôli zavretá mesiac lebo poisťovňa by údajne nepreplatila pobyt v nemocnici. Prvé dva týždne si nepamätám lebo ma nadopovali liekmi a spala som len. (Mám od vtedy problémy s krátkodobou pamäťou) a zvyšné dva týždne som preplakala lebo som tak zúfalo chcela ísť odtiaľ domov. Pre mňa to bol otrasný zážitok a keby si môžem vybrať radšej sa dám zavrieť na ten mesiac niekam inam. Určite nie do Bojníc. Na Trenčín som počula samú chválu. Btw prístup jednej sestričky v Bojniciach bol tiež otrasný. V noci som na ňu musela aj 20 minút kričať keď som chcela ísť na wc, aby ma prišla vypustiť z klietkovej postele. A ešte keď sa konečne uráčila prísť, nadávala že ZASE potrebujem cikať ☹...
@patulik0706 Tiež nemám pekné skúsenosti ale z Pezinka oddelenie A
Pezinok oddelenia c má byť ok nemám ale osobnú skúsenosť s tým
Dúfam že sa máš už lepšie a že sa ti zlepšila pozitívna pamäť
Dúfam že i tie ostatné baby z oddeleni su viac šťastné celkovo ( Slovensko)
Nezaslúžili sme si také chovanie
Dúfam že čo si spísala pomôže niekomu tam neskúsiť pobyt kde si bola
Si statocná si myslím že si to spísala a podelila sa o skusenosť
Ešte som chcela povedať že mne celkovo pomohli skupinové cvičenia s ostatnými babami ( fitko) zo začiatku veľmô
Magd
kedy ma termin nastupu na hospotalizaciu ?