Ahojte prosím vás má niektorá skúsenosti s veľkými vnútornými hemeroidami?
No moja sestra po tlačený na vc vytlačí niečo veľké ,myslím že je to hemeroidy neboli ju nekrvqca tak neviem
@lilienks to su klasika vonkajsie, nemusi to krvacat, ja som to mala v podstate od posledneho porodu. nech skusi este mast Faktu, tam je aj trubicka, co si zasunie trochu a vytlaci mast aj do vnutra. a namastit aj to vonku. mne osobne tiez detralex nezabral, takze som investovala do zakroku laserom.
@lilienks ja som to mala vzdy take ako keby splasknute no a tyzden pred zakrokom sa to asi nalialo krvou, neviem a mala som tam take tri hroznove bobule ale nie tie z obchodu obrie ale take klasika hrozno zo zahrady 😀, vadilo mi to pri chodeni, sedeni, cupnuti a nakoniec to zacalo aj krvacat, kym som isla. takze lepsie je to riesit, aj dr. hovoril, ze vela ludi si to nechava na poslednu chvilu co nie je dobre.
@lilienks Akurát o tomto probléme diskutujeme v druhej diskusii. Aj ja mám problém. Začala som krvácať pri stolici, išla som na gastro, robili mi rektoskopiu, zistili vnútorné hemeroidy. Nasadili Detralex, myslím, že nezaberá. Opäť mám krv. Dr. mi síce hovoril, že vnútorné, ale niečo mi trčí aj z konečníka. Taký uzlík, ružovej/telovej farby. Cítim tam aj pulzovanie, aj mravčanie. No nič príjemné ☹ Môj problém je ale hlavne hnačka a častá návšteva wc.
@lilienks Asi nepoviem nič nové - mala by ísť k doktorovi. Ja som bola minulý týždeň, bála som sa, hanbila som sa, ale keď som videla tú krv (a bolo jej dosť), tak som si povedala, že všetko ide bokom a išla som. Ona keď nekrváca, tak podľa mňa by jej ani tú rektoskopiu nerobili (a keď aj hej, nič strašné to nebolo 😉 )
@laulin dala som si to robit v Chirkoz v BA, tieto zakroky robia iba v pondelky. teraz mali plne, takze muza len vysetrili, to bolo za 30e. ja ked som tam volala, tak mna hned aj na zakrok objednali. v pondelok na 17 hodinu. v nedelu o 17 som mala si dat xprep, a uz nic az do zakroku nejest, len voda. ten ma okolo 23 prehnal a na dva razy vyprazdnil. mna najprv lekar vysetril, povedal, ze je to zapalene, ze mi da atb a ked sa to vylieci tak mam prist na zakrok, tak som mu povedala, ze ked sa odstrani zapal, neviem ci sa zase dokopem k tomu aby som prisla znovu, tak ze teda ok, ked som uz vycistena tak mi to spravi s tym, ze to bude viac pri hojeni boliet, s cim som nemala problem, lebo mam vyssi prah bolesti. tak sme sa presunuli po vlastnych do operacky, tam som si lahla na chrbat ako u gynekologa, nohy hore. opichali mi to - styri injekcie a potom to zacal odstranovat, videla som len dym ako mi ide spomedzi noh, medzitym sme kecali s doktorom a so sestrickou, potom som sa raz mykla tak mi dali este jednu injekciu na umrtvenie, neviem ci to uz nebolo ked zasival nieco posledne. celkovy zakrok trval asi pol hodiny, potom mi dala tusim este injekciu proti bolesti, zalepila, presunula som sa do vedlajsej miestnosti na postel, tam mi sestricka doniesla oblecenie a veci, odtial som napisala muzovi co ma cakal vonku v aute, ze uz mam po. asi po desiatich minutach mi sestricka odmerala tlak, ten bol dobry tak som mohla ist domov. takze okolo pol osmej sme uz boli aj doma. kazal mi davat si tbl od bolesti hned ako ucitim ze zacina ta pred tym ucinkovat. asi tri dni som lezala na posteli uz som nevedala ako si lahnut, potom neskor mi aj muz povedal, ze vidi, ze toho mam dost okolo domu na praci okrem normalnej prace 😀 a potom som uz naozaj nevedela oblezat v posteli, tak som pomaly zacala chodit, aj lieky proti bolesti som si uz len na noc davala. no a v sobotu som uz isla ako vodic u nas do mesta s mamou na nakup, bolo to citlive len pri vystupovani a nastupovani do auta. ale ako hovorim, mam vysoky prah bolesti. a o necely mesiac a pol som absolvovala cestu autom 1000km do hr. cenu maju maly rozsah 300e a velky rozsah 500e.
stehy potom vypadavali same a absolvovala som asi tri kontroly pocas leta. vsetko bolo v poriadku. tam je samozrejme este osetrovanie domace, mala som nejaku mast a duphalac na zmakcenie stolice. a tiez som si davala psyhliu.
@simonah73 Ďakujem veľmi pekne za opis, ak by som si to dávala robiť, tak si to budem čítať dookola 🙂 Ja si myslím o sebe, že mám tiež vyšší prah bolesti. Lebo pri pôrodných bolestiach som bola v pohode, že sama anesteziologička mi povedala, že vyzerám, že dobre zvládam bolesť a ona by si na mojom mieste epidurálku nedávala. A po sekcii som bolesť tiež zvládala lepšie ako ostatné ženy. Ale tak to s tým nesúvisí, to je len môj pocit 😀 A stolica tesne po operácií? Bolo to zlé? Inak ja som z BA, takže budem si to Chirkoz pamätať. Ale tak mne ešte nikto operáciu nespomínal. Ale tak krv mám stále, nerobím si nádeje, lepšie to samé od seba nebude...
@laulin tak ja som s tym nebola vobec u obvodaka, takze operaciu mi tiez nikto nespominal. inak su v rodinnom dome na Kladnianskej v Prievoze. ja som epiduralku nemala ani pri jednom porode a to pritom ta druha isla normalnou cestou von s mierami 4,65kg a 56cm 😀 tam som to mala velky kus vonku aj to dr pri vizite komentoval, ci to videl chirurg, som povedala ze to sa stiahne, ze som to mala aj po prvom a nestiahlo sa nikdy uplne.
moj manzel, akurat v pondelok bol na vysetreni, dostal detralex, v pripade, ze to nepomoze operativne odstranit.
ja som mala neviem ake ci male alebo velke vnutorne ale uz nemam, bola som rok aj pol dozadu na zakroku.