Má môj manžel ekzém?

slniecko_12
7. feb 2021

Dobry den. Moj manzel ma uz vyse roka nieco ako exem (v prilozenej foto) na nohe, bol s tym na vysetreni, dostal ATB a antimykotika, ale len trosicku mu to ulavilo, inak je to suche a svrbive hlavne po okrajoch. Teraz sa ani neda ist ku koznej, a tak to liecime doma. Ma to iba na jednom chodidle, vobec sa to nesiri. Harmancek, morska sol, Indulona ani nic ine nepomaha. Ani zvysena hygiena..nic. Neviete, co by to mohlo byt, nakolko ho to velmi obmedzuje, lebo to velmi svrbi. Dakujem.

nika_val
7. feb 2021

Mám asi to isté na ruke, len mne sa to postupne rozširuje najskôr som to mala na 1 prste teraz už aj na dlani kúsok, a také menšie fliačky mám aj na hrudi. Sú dni kedy ani neviem že to mám a zase dni kedy sa idem zblázniť ako to svrbí..
Tiež som s tým u kožnej zatiaľ nebola ale v najbližšej možnej dobe sa chystám

janage
7. feb 2021

@slniecko_12 skús krém skincap cez internetovú lekáreň v kamenných je zbytočne predražená.
Alebo vitella ictamo.
Alebo od forever propiliskrem s aloe vera.
Okrem vittely zo všetkého je možné skúsiť vzorku.
Všetko vhodné aj pre malé detičky nemusíš sa báť.
Môžem aj nafotiť ako vyzerajú používam pri dcére.
Ster mu robila kožná?

janage
7. feb 2021
ernina
7. feb 2021

podobne som mala aj ja cca v novembri , raz lepšie raz horšie ., tiež som vyskušala z lekarne všetko možne, len zbytočne drahe kremy ..
svrbelo to strašne ....nakoniec som bola dr. kožnej v decembri...pozrela a dala mi tabl. na alergiu proti svrbeniu AERIUS , krem LOCOID 0,1%, a PROTOPIC 0,1 % ...už po dvoch dnoch som videla zlepšenie...a teraz už nemam na nohach nič....vraj to je aj zo zimy, zo sprcháča, s prášku na pranie alebo z avivážu, možno aj z ponožiek , ja uprednostnujem len 100% bavlnu...kedže v zime rada nosim aj frote ponožky možno som to mala aj s toho...
mala som presne na nohách ako váš manžel....skuste poslať foto do kožnej ambul. na zaklade tel.rozhovoru ked teraz nechcete chodit...vela šťastia

slniecko_12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
7. feb 2021

@slniecko_12 robila ster? Ten by ukázal či je to pleseň, či nejaká infekcia, alebo to vylúčil. Locoid je kortikoid, Protopic mastný krém pre exem, ale v prípade plesne mastné krémy by to zhoršili. Trvala by som na stere.
Avivaž nepoužívať! Prášok pre alergikov DM má dobrý taky detský sensitive.
Ak to má dlho a antimykotika nepriniesli úľavu, zrejme to bude niečo iné podľa foto ťažko povedať.

janage
7. feb 2021

@slniecko_12 mozes skúsiť aj kúpele v hypermangane je to centova zalezitost, kúpiš v lekárni a obyč sudokrem.
Alebo gafrovu masť s ichtamolom lacná ale smrdí a farbí všetko, ale veľmi účinná na zápaly.
Na svrbenie môžeš kúpiť zodak 7ks sa da na voľno.

ernina
7. feb 2021

@janage Locoid - ano kortikoid..Protopic možno na exzem ale pomohlo...

janage
7. feb 2021

@ernina tu ide o to, že ak by to bola mykoza ten protopic by riadnu sarapatu urobil.
Ak treba tak aj kortikoidy, ale trvala by som na stere. Inak strieľa dr. od oka.
Protopic alebo elocom zvyknú dávať ak kortikoidy nemôžeš alebo nepomáhajú a na udržanie obdobia bez vzplanuti ekzému. Jedno je masť, druhé krém.

andreatytler
8. feb 2021

@slniecko_12 Skusis zobrat nejake lieky na alergiu, ci to svrbenie prejde?