ahojte potrebujem sa poradiť..v novembri som bola na gynde na preventívke....robili my aj sono prsníkov..všetko ok...no pred týždňom som si nahmatala malú hrčku ale pod pazuchou....mám teraz svoje dni...myslíte že to môže mať vpliv...chcem počkať kým my skončia či to nezmizne,,,,ak nie jasné že pojdem k dr. len teraz neviem či mám ísť k svojej obvodnej alebo na gyndu....dakujem za vaše rady
Z vlastnej skúsenosti mozem napisat, že tieto male hrcky pod pazuchou bývajú niekedy zo zarastenia chlpka - ked sa holis. Po cca 2 tyzdnoch zmiznu /bývajú bolestivé/...ak nezmizne, určite choď na sono.
Moze to byt aj zdurena uzlina.. ja to mavam bezne. Nikdy ma nenapadlo niekam s tym ist...
Ale ty radsej chod. Nechcem ta mat na svedomi... No podla mna to nic nie je...
ahoj, ja mám takúto uzlinu xrokov a bola som aj na sone, lekár ju nenahmatal, ale sono bolo ok, ale pre pokoj duše chodiť za gynekológom a ten ťa pošle znovu na sono.
pokial je pohybliva, makka a v tvare fazulky, tak by to malo byt ok, ja mam tiez take a nieriesia to, ma to asi do jedneho cm. su take povrchove, tie zle uzliny vraj byvaju zdurene tak hlbsie ked vnoris prsty pod pazuchu ... pokial to boli, tak to je tiez zapalova reakcia. najlepsie vsak bude si to dat pozriet min. obvodnej a ona posudi. pokial je tvrda, nepohybliva, gulata, tak moze byt problem ... chod obvodnej a ona ta pozrie a pripadne posle na sono a vezme krv. mne nabehli najprv v slabinach, potom pazuchy, teraz dokonca v blizkosti klucnej kosti co je dost blba lokalita, ale vraj su tukove a nie su nebezpecneho tvaru a velkosti, tak dufam, ze maju pravdu ... radsej si to daj kuk 🙂
Chod si to dat skontrolovat pre istotu. Aj ja som mala a bola to zapalena potna zlaza. Zmizla postupne po niekolkych mesiacoch.
Moja mamina pol roka po preventivke si nasla hrcku v pazuche... bola na vysetreni a ortiel znel rakovina prsika... vdaka tej zdurenej uzline v pazuche pre ktoru vyhladala pomoc sa podarilo najs nador hned pod dvorcom ... ktory by si inac nenahmatala ... takze cim skor k lekarke... uz ma ukoncenu liecbu,nador vybraty a vysledky zatial velmi dobre
@zuzkat1 ahoj viem ze stary príspevok ale este mávas tie uzliny ?
@jarkakkkkkk00 ahoj.. ano mavam.. vacsinou ked som niekde nachladla.. nie som potom chora ale mam zdurene uzliny.. ale hrcka ked je to uzlina tak boli...
Necakaj. Ries to ihned. Ak budes potrebovat kontakt na pracovisko, kde samoplatcom robia okamzite sono, napis mi do IP.