Ahojte chcem s opytat či ak je dieťa v tvári blede znamená to hneď anémiu?..aj keď je zive veselé nebýva unavenne a riadne pije a papa.
Nemusi to znamenat nic..mozno je len blede..ja som bleducka od narodenia..aj fotky ked mi nasi ukazuju tak biela ako stena 😅 anemiu nemam a ani som nikdy nemala...a kebyze ma anemiu tam je znakom aj unava, ospalost 🙂 ak chcete mat istotu urobte odbery 🙂
@panelacikovan mne príde od narodenia..nikdy nemala nejaké červené líca
Nechápem prečo treba hneď hľadať nejaké choroby, rakovinu, leukémiu atď.
@stellarstar ja som sa pýtala na anémiu
tak ak od narodenia, nemusí mať žiadnu anémiu. ak je však bledé v zmysle, že sa ti zdá byť bledšie než inokedy, zver sa pediatrovi, môže mať nedostatok nejakých vitamínov či prvkov, nemusí ísť hneď o železo 🙂 určite by som to radšej na poradni prediskutovala s pediatrom
napríklad ja som anemická už roky. a nie som bledá. len sa mi točí v hlave a bývam slabšia. takže to vôbec nemusí (môže) byť ukazovateľ anémie.
Nie na to treba vyšetrenie a nie len tak že dieťa je bledé. Ja som tiež bledá tak mám automaticky anémiu? Nie. A keď si robíš starosti tak je na mieste návšteva pediatra on pozná tvoje dieťa
moji su od narodenia bledi ako vapno, kazdy lekar sa pozastavuje,ked ich vidi, pritom krvny obraz vzdy tip-top. Ja som anemicka a bleda ako oni nie som 😀
Ja mam obe dcery totalne az biele. Nikdy nemali anemiu. Naopak ha som velmi sneda a anemia tazka.
ahoj, ak mas podozrenie, opytaj sa na to doktorky. kolegyna bola s babom v nemocnici, mal extremne nizke zelezo, zistili mu to nahodne pri uplne inej chorobe.
Anémia sa neprejavuje bledosťou ale dychavičnosťou. Nevládal by do schodov. Hlavne pri aerobnych aktivitách. Krv by proste nedokázala dopraviť dosť kyslíka do svalov a človek sa začne dusiť pritom pľúca funguju aj ich objem je ok. Ale to už sú ťažké formy. Vtedy dôjde sj k bledosti a modraniu pier a nehtov. Najskôr to spozoruje chôdzou do kopca alebo do schodov alebo bicyklom. Bledost môže byt aj zo strachu. Lekári a sestričky to poznajú u pacientov keď im idu pichnúť injekciu alebo robiť nejaký zákrok. Porozprávajú sa s bledý pacientom a keď vidia že sa mu vrátila farba môžu pokračovať. Keď som mal panicky atak zmodreli mi pery prsty zbledol som a odpadol som do bezvedomia. Až tak môže dopadnúť extrémne silný strach. Bezvedomím. To som odbočil ale pre zaujímavosť to píšem.
Ja som od malinka anemickA. Som dosť bledá, ale zistili to tak, že keď som mala cca pol roka, tak som bola unavená a mala som každý večer teplotu. Mame sa to nezdalo, tak to riešila. Poslali ma na hematologiu. Iba bledost bez akýchkoľvek iných príznakov nemusí nič znamenať. Ale ak máš zlý pocit, tak nech jej vezmú krv, však za to nič nedáš.
U nas bola zazltnuta pokozka pri anemii
@jasminka22 isla som k dr. S tym ci nema mala zltacku a mala nedostatok zeleza
Dcéra bola bleda, brali jej krv, ale zelezo mala Ok. Nemusi to byt tym
je bledé z ničoho nič alebo je bledé od narodenia?