Babi mám takú otázku.Prestala som jest bielu muku a prestalo sa mi tvoriť akné. Môže to mať nejaký vplyv, biela muka na akné? Začala som kupovať výrobky v norbi update a tam aj cukor majú iný. Ďakujem
alergia na muku este neznamena hned celiakiu.To viem podla seba.Kozne testy katastrofalne,krvne testy katastrofalne a gastro v pohode.Treba sa poradit s obvodakom a nasledne s imunologom
@levicat - Urcite ano, vylucenie lepku (biela muka a vyrobky z nej) zo stravy sa moze odrazit na stave Vasej pokozky. To iste plati aj pre obmedzenie alebo najlepsie uplne vylucenie kravskeho mlieka a cukru zo stravy. Vedecky je dokazane, ze uvedene potraviny maju na nase zdravie neprijaznive ucinky. Vhodnymi a zdravsimi nahradami su:
celozrnna muka
brezovy cukor - neprekysluje organizmus, ma nizky GI7, je vhodny je diabetikov, tehotne zeny, deti, podporuje redukciu vahy, osetruje zuby kaz
rastlinne mlieka - mozete si vyrobit aj doma, z roznych semien, orechov, maku, pohanky, kokosu atd, receptov na nete je mnoho.
Z vlastnej skusenosti aj skusenosti nasich zakaznikov (pracujeme aj v oblasti vyzivoveho poradenstva) vieme, ze zdravotny stav ako aj stav pokozky, ktr. len odrzkadluje stav nasho vnutra, sa po vysadeni uvedenych surovim zo stravy, radikalne zlepsil. K tomu je samozrejme nutna celkova uprava jedalnicka, zivotneho stylu.
V nasej ponuke najdete pestry vyber zdravej vyzivy, jej doplnkov, ako aj prirodnu kozmetiku. Pri vybere Vam radi poradime.
dakujem
má začni čistiť črevá a akné sú hormonálne príznaky alebo neduhy potrebuješ aj kvalitnú liečebnú kozmetiku
kazde telo je ine, mozu sa priznaky prejavovat inak...skus domaci test na celiakiu, ak myslis.