Zaznamenali ste nejaký nežiaduci účinok HAK ohľadom psychiky? Nemôže nejako blokovať serotonin, hormón šťastia....
No ja asi po štyroch rokoch musím skončiť lebo budem zrelá na psychiatriu.. Úplne sa nespoznavam
Ja som uzivala antikoncepciu naposledy pred 10 rokmi, no bol to horor. Tak ako pisete...nechcelo sa mi zit, stale ma nieco trapilo ani som nevedela co... Ked som sa o tom bavila s kamaratkami, tak aj niektore z nich mali podobnu skusenost s hak.
Ja som mala zle depresivne stavy. Vtedy som uzivala hak ale spojila som si to az po rokoch...
To bol jeden z dôvodov, prečo som ju prestala brat. Okrem migrény. Ale depresie a nechuť na sex u mňa súviseli s HAK. A v práci mám viac kolegyn, ktoré mali tiež ten problém.
@janasim samozrejme, ze to ma suvis. Depresia, znizene libido, a mnozstvo zdravotnych problemov
Tak ako píšem vyššie, spájala som si to s náročným povolaním, starostlivosťou o postihnutého syna, ale tieto posledné mesiace sa mi to zdá ešte horšie
A to nejdem ani písať aká som naliata vodou,pribrata,prstene z rúk mám už druhý týždeň dole,čo mám tak opuchnute končatiny
Pridávam sa, brala som hak ako mlade dievča od cca 17 do 20 rokov na odporucanie gynekologicky na upravu cyklu a mala som uzkostne-depresivne stavy, teraz uz 17 rokov hak neberiem a vsetko je ok.
Ahoj podla mna dost casty ucinok Hak viem to podla seba po porode mi nasadili dienorette zozaciatku fajn no po cca dvoch mesiacoch taka bez nalady utrapena a podobne trvalo to dlho sama som nevedela preco...ked som zacala mat problemy so silnymi bolestami hlavy skusili mi Hak vysadit( bolo mi lepsie mala som dobru naladu nebola som mrzuta a podrazdena) ak sa vdak ukazalo ze bolesti hlavy niesu vinou Hak zacala som ju uzivat naspet..vela krat sa citim rovnako mrzuta a tak ale snazim to rieist vzdy nejakymi aktivitami...bez Hak nemozem byt a skusat ine velmi nechcem
@aduska121 a co tak sy
@aduska121 prepac, odoslala som skor ako napisala 😊. A co tak symtotermalna metoda (STM)? Ak sa ju naucis, tak ti pomoze aj vcasne odhalit akykolvek gyn. problem a sledovat aj plodne dni. Su na to aj skolenia.
Neviem.ci depresia ale naladovost a podrazdenost neskutocna. Dozralo ma to v momente kedy som si uvedomila ze vrieskam na malu 1,5 dcerku takmer bez priciny. Po tomto uvedomeni som tabletky vysadila a som zase stastna vesela mikujuca a trpezliva mamka. A vratila sa mi aj chut na manzelske radovanky 😀
No bojím sa po toľkých rokoch zrazu vysadiť, v mojom veku... To bude pre telo šok, ale budem donútena, pôjdem asi k lekárovi
ženskému najskôr
zdravím prosím vás koľko trvalo kým ste sa po vysadení vrátili do poriadku? Ja mám skoro mesiac po vysadení a nejak zmeny veľmi nepocitujem😔
Neviem či sa mi to len zdá, či to súvisí s užívaním antikoncepcie, ale som taka depresívna, nič mi nerobí radosť, z ničoho sa neviem tešiť, neviem dočítať už pol roka jednu knihu, pretože som nesustredena, úplne bez života...