Čaute,prosím máte niekto skúsenosti s lymfatickými uzlinami v trieslach? Už 3 týždne mám v triesle na ľavej strane hrčku asi uzlinu veľkosti 4 - 5 cm, uzlina je tvrdá a nebolí. Túto uzlinu si tam hmatám už viac ako rok, ale teraz sa mi zvačšila až takto. Nikde inde uzliny nemám, sem tam mi vyskočia na krku, ale hneď aj zmiznú. Cítim sa unavená a posledné mesiace sa veľmi potím, pritom som sa nikdy nepotila ani v lete a mám veľmi zlý spánok. O čo by mohlo ísť? Bola som poslaná na hematologiu a infekčné + čakám na sono a čakám na vysledky z krvi z oboch ambulancií.
Ďakujem za odpovede.
Drzim palce... dajpotom vediet akonsi dopadla... a uzliny su tvrde?
Aj ja mam uz niekolko rokov zvecsenu uzlinu v pravom triesle....je na pohmat tvrda a tak raz, dva krat rocne sa mi zvacsi do velkosti slivky, ale vtedy na tlak aj trochu pobolieva, inak ma neboli aj ked je zvacsena...gynekolog mi povedal ze to nie je nic vazne a ze ked sa mi to zvecsuje a zmensuje ze pravdepodobne mam vtedy nejaky infekt a takto to reaguje...ale mne sa tak do mesiaca vzdy vrati na povodnu aj ked zvecsenu velkost, tak som to prestala riesit....inak potim sa aj ja v noci, bezne si prezliekam pyzamo lebo ho mam mokre, ale ked spi tak sa poti aj moj dvojrocny syn tak asi to bude dedicne😁
ja mam tam tiez uzlinu zvacsenu... ale zaroven aj bolestivu... a az taku ako keby na prasknutie... ked ju niekedy stlacim aj napriek bolesti tak mi ide aj hnis... potom to prejde ako keby sa vstrebala... potom sa to zase zopakuje... zatial som to neriesila... ale chystam sa na to pri preventivke na gynde opytat... kedysi davno davno som to mala podobne, opakujuce zvacsenie, hnisanie, tak mi to na chirurgii vyrezali, vysledky z histologie boli v poriadku... ale to bolo tak 15 rokov dozadu...
Uzlinu bude potrebne pravdepodobne vybrat. Moznosti je velmi vela, moze ist napr.o nejaky sprievodny prejav infekcie alebo jej dosledok, pripadne z hematologickych dg napr.o lymfom. Urcite to lekari rozlusknu...
inkekcna mononukleoza
Ahoj....no ja mám už niekoľko rokov zväčšené uzliny v slabinách...na oboch stranách...na každej jedna väčšia 1,5 cm a aj také menšie, maličké, ale hmatateľné.....na hematológii, aj urológii všetko OK, na gynekológii zistená cysta a následne endometrióza (myslím si, že je to tým, že tie uzliny budú zrejme endoložiská) a podľa sona to nie sú patologické uzliny...
moja obvodná po týchto výsledkoch chce pokračovať v pátraní a posiela ma na gastro, rekto a kolonoskopiu....no reku tak to nie...s jedením, trávením a vyprádzňovaním nemám najmenší problém, tak som to odmietla 🙂
gynekológ povedal, že nevie, či to je z tej endometriózy, môže-nemusí, urológ povedal, že som musela mať nejaký úraz dolných končatín...každý lekár si myslí dačo iné, tak si mám vybrať...vybrala som si tú endošku 😀
@katka253111 hej uzlinu mám tvrdú, samotná uzlina ma nebolí, skôr ma bolí všetko okolo, ako keby mi to tlačilo na niečo, no som zvedavá na tie výsledky, lebo moja odvodná lekárka to uzatvorila tak, že sa nemám holiť v intímnych partiách :D pritom tú uzlinu ani nemám na mieste, kde by som sa holila, tam nemám ani chlp :D :D
tie hnisavé ložiská, to nemôžu byť zarastené chlpky? lebo mne to tvrdí zatial obvodná, že si myslí, že to mám z holenia, ale tak zarastený chĺpok občas mám a vyzerá to inak a hlavne tam, kde mám uzlinu sa ani neholím, lebo mi tam chlpy nerastú :D no ja tam tú hrčku alebo uzlinu alebo čo to je mám už od minulého roka, ale bola takej veľkosti, že som si ju len nahmatala, ale nebola vidieť a pri preventívke, keď som to spomenula lekárke, mi povedala, že to mám z cvičenia, nech menej cvičím, tak som to neriešila, ale teraz mi to narástlo tak, že z večera do rána, tak nárazovo, hlavne mi to tam vadí, uzlina ma nebolí, ale všetko okolo ma bolí :( a to ešte spomeniem aké problémy som mala s tým, že ma nikde nechceli vziať na hematológiu v Trnave, že všade majú plno pacientov a mám ísť inde a keď som chcela skúsiť do Galanty, tak že sa objednám telefonicky, tak nevedela som sa dovolať a na informáciách mi povedali, že oni tam majú celý deň vyvesené telefóny aby ich neotravovali noví pacienti :D sen toto :D nakoniec ma vzali v Nitre, tam nemali problém... 🙂
ahojte viete mi niekto pporadit idem kvoli uzlinam na hematologiu ...a na ake choroby mi budu vysetrovat krv?...🙂
@emasss111
@blableblu
@dagmar13
Ahojte, no ja som s tymi uzlinami dopadla tak, ze nijak :D nakoniec som sa dostala na hematologicke vysetrenie, aj na infekcne ma poslali, na oboch ambulanciach mi urobili krvny obraz a vsetko som mala v poriadku, cize sa to dalej neriesilo a uzliny mi zmizli postupne same - zacala som uzivat oreganovy olej, 3 kvapky do vody kazde rano nalacno a ci to ten olej pomohol, netusim...vraj to zabija vsetky virusy v tele, tak som vyskusala
@blableblu nie nie, oreganovy olej alebo maju aj kapsule pre pohodlnejsie uzivanie, ja som vyskusala aj aj : https://www.vitamino.sk/p/fin-candimis-oreganov...
Zdravím, prosím vás ako ste pochodili s tými uzlinami tiež mám ten problém
@dagmar13
@alexis846 Zdravím , prosím vás po akom čase vám tie uzliny zmizli,neposielali vás to vyberať?lebo tiež mám s tým problém a posielajú ma to vybrať
@rudolfa777 pravdupovediac nijak😐 povedali mi,že to je normálne a viac to neriešili,chodila som po vyšetreniach a nič a mám ich tam stále a neviem či nie troška väčšie
@dagmar13 A nechcú vám to vyberať,lebo mňa stále posielajú,ale všetky výsledky mám ok, akurát ortopéd zistil artrozu ale nič mi na to nedal len aby som to išla vybrať
@rudolfa777 ani mňa nik na vybratie neposlal zatiaľ... Dlhé roky ich mám v takomto stave, tak už to ani neriešim....
@emasss111 To fakt,to nechápem prečo mňa posielajú
@emasss111 A aké veľké ti máte?
@rudolfa777 mne sa veľkosťne nemenia už dlho... Asi 4 roky dozadu, keď mi robili sono slabín, najväčšia mala 1,5 cm, ostatné menej... Na sone ich označili ako reaktivne, nie patologické, tak to nik už nerieši ani...
Dobre si bola poslaná. Napíš potom, ako Ti dopadli výsledky z hematológie. Informuj sa na odber vzorky z danej uzliny v prípade negatívnych/nejasných výsledkov.