Lymfatické uzliny v bruchu

lagunka0000
1. okt 2020

Poraďte mi žienky, má niektorá z vás tiež problém so zväčšenými LU v bruchu? Konkrétne paraaortálne LU. K akému lekárovi by som mala ísť aby mi zistil čo to je a prečo sú zväčšené. zistili mi to na CT brucha. ďakujem

panelacikova
1. okt 2020

@lagunka0000 neporadím, ale môžem sa ťa opýtať, ako to zistili? respektíve kto ťa vlastne na CT poslal?

lagunka0000
autor
2. okt 2020

@panelacikova ahoj, zistili mi to na CT brucha, pretože z ničoho nič sa mi zdvihol tlak na 210/100, pred tým mi nikdy nič nebolo, preventívky pravidelné a vždy všetko OK. tak začali pátrať po príčine tlaku, čo to nemôže byť z nadobličiek a vtedy mi to zistili.

lagunka0000
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lagunka0000
autor
2. okt 2020

@panelacikova V piatok o týždeň až mám termín k mojej lekárke s výsledkami, tak som zvedavá kde ma poposiela na vyšetrenia a trochu ma to vydesilo. tento týždeň bude veľmi dlhý ☹

panelacikova
2. okt 2020

@lagunka0000 rozumiem. tak prajem veľa šťastia!

lagunka0000
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lagunka0000
autor
2. okt 2020

@panelacikova Ďakujem pa

richelina
4. okt 2020

@lagunka0000 mne zistili tiež zväčšené uzliny, tiež pri CT brucha. Mne ho robili kvôli pečeni. Poslala ma vtedy dr. z infekčného na hematologiu a tam mi povedali, že sú uzliny zväčšené kvôli zápalu, ktorý som prekonala ( mononukleoza). Dosť som sa bála, ale nakoniec som dobre obišla.
No uvidíš, určite lepšie keď ťa pošle doktorka na odborné vyšetrenia ako by sa malo niečo zanedbať.

lagunka0000
autor
4. okt 2020

@richelina ďakujem, a to si ani nevedela, že si ju mala?

richelina
4. okt 2020

@lagunka0000 vedela, bolo mi hrozne vtedy. Strašná bolesť hlavy, svetlolachost, 2 týždne som bola úplne mimo..V krátkom čase som podstúpila CT hlavy kvôli možnému zápalu mozg.blan keď to vylúčili poslali ma na infekt. No a tam doktorka mi stále nechcela povedať čo mi je, poslala ma ešte na CT brucha, okrem tých uzlín som mala zväčšenú slezinu. Poslala ma na hematologiu a tam mi povedali, ze sa liečim na mononukleozu a nechápu na co ma k nim posielala. Presedela som tam v čakárni od 9-13:00. Ale tak, som rada že som v poriadku. Radšej mať predsa len istotu ako byť v neistote.
Neprekonala si teraz nejakú virózu? Žeby to bolo z toho? Držím palce, aby to nebolo nič vážne.

lagunka0000
autor
4. okt 2020

@richelina to som rada, že si OK, neviem, mala som asi mesiac zdurenú sliznicu v nose. iba včera sa mi uvolnil tak, že nemusím dávať kvapky do nosa. tak neviem, či to môže byť z toho.

cleo02
13. jún 2023

@lagunka0000 zdravim vas, ak mozem aj takto s odstupom casu sa opytat…zistili vam pricinu tych zvacsenych uzlin? mame v rodine podobnu situaciu

lagunka0000
autor
13. jún 2023

@cleo02 nie, dr ma poslala na hematologiu, tam robili odbery a tak všetko ok, tak to uzavreli a nič sa nedeje, u vás niečo zistili?

cleo02
13. jún 2023

@lagunka0000 este neviem, len dnes z vysledkov CT vyslo, ze hranicne zvacsene uzliny v bruchu, a kontrolne CT o 3 mesiace (onko lekar tak navrhol) zvazujem ci ist za obvodnou a riesit to este inak, s inymi dr nie cakat

cleo02
13. jún 2023

@lagunka0000 a teda aspon viem ze asi za hematologom ist by mohlo pomoct

lagunka0000
autor
14. jún 2023

@cleo02 mňa tam poslala internistka, držím palce, mali ste nejaké problémy keď vás poslali na CT?

sisi2212
1. apr 2024

@lagunka0000 ahoj, mozem sa spytat ako uzliny? Ci sa nieco aj riesilo este? Mne na pet/ct vysla do 8mm uźina v retroperitoneu a paraortalne do 7mm … ale bolo bez metabolickej aktivity, ale aj tak ma to znervoznuje ci to moze len tak byt uzliny v bruchu zvacsene …. Ďakujem

lagunka0000
autor
2. apr 2024

@sisi2212 ahoj, výsledky som vtedy odovzdala , poslali ma na hematologiu, tam všetko ok a nikto už nič nerieši, tak neviem či sa mám sama zase pripomenúť keď pôjdem na kontrolu

sisi2212
2. apr 2024

@lagunka0000 ahaaa cize sa k tomu postavili štýlom ze teda nič podstatné ked výsledky ok

lagunka0000
autor
3. apr 2024

@sisi2212 presne tak, a ty ideš čo robiť? Ideš skúšať ešte sa niekde pýtať na vyšetrenia?

sisi2212
3. apr 2024

@lagunka0000 rozmyslam, ze skusim aspon na sono ist, aby som kontrolne pre seba videla, ci nie je ta uzlina zvacsena ....

lagunka0000
autor
3. apr 2024

@sisi2212 ja keď pôjdem na kontrolu k dr tak sa opýtam či to netreba tiež skontrolovať, ja mám ísť v auguste, dáme si potom vedieť ako sme dopadli

sisi2212
4. apr 2024

@lagunka0000 ano dobre, určite, ja si myslim, že to neni na škodu, sledovať aspoň velkostne