Poraďte mi žienky, má niektorá z vás tiež problém so zväčšenými LU v bruchu? Konkrétne paraaortálne LU. K akému lekárovi by som mala ísť aby mi zistil čo to je a prečo sú zväčšené. zistili mi to na CT brucha. ďakujem
@panelacikova ahoj, zistili mi to na CT brucha, pretože z ničoho nič sa mi zdvihol tlak na 210/100, pred tým mi nikdy nič nebolo, preventívky pravidelné a vždy všetko OK. tak začali pátrať po príčine tlaku, čo to nemôže byť z nadobličiek a vtedy mi to zistili.
@panelacikova V piatok o týždeň až mám termín k mojej lekárke s výsledkami, tak som zvedavá kde ma poposiela na vyšetrenia a trochu ma to vydesilo. tento týždeň bude veľmi dlhý ☹
@lagunka0000 rozumiem. tak prajem veľa šťastia!
@panelacikova Ďakujem pa
@lagunka0000 mne zistili tiež zväčšené uzliny, tiež pri CT brucha. Mne ho robili kvôli pečeni. Poslala ma vtedy dr. z infekčného na hematologiu a tam mi povedali, že sú uzliny zväčšené kvôli zápalu, ktorý som prekonala ( mononukleoza). Dosť som sa bála, ale nakoniec som dobre obišla.
No uvidíš, určite lepšie keď ťa pošle doktorka na odborné vyšetrenia ako by sa malo niečo zanedbať.
@richelina ďakujem, a to si ani nevedela, že si ju mala?
@lagunka0000 vedela, bolo mi hrozne vtedy. Strašná bolesť hlavy, svetlolachost, 2 týždne som bola úplne mimo..V krátkom čase som podstúpila CT hlavy kvôli možnému zápalu mozg.blan keď to vylúčili poslali ma na infekt. No a tam doktorka mi stále nechcela povedať čo mi je, poslala ma ešte na CT brucha, okrem tých uzlín som mala zväčšenú slezinu. Poslala ma na hematologiu a tam mi povedali, ze sa liečim na mononukleozu a nechápu na co ma k nim posielala. Presedela som tam v čakárni od 9-13:00. Ale tak, som rada že som v poriadku. Radšej mať predsa len istotu ako byť v neistote.
Neprekonala si teraz nejakú virózu? Žeby to bolo z toho? Držím palce, aby to nebolo nič vážne.
@richelina to som rada, že si OK, neviem, mala som asi mesiac zdurenú sliznicu v nose. iba včera sa mi uvolnil tak, že nemusím dávať kvapky do nosa. tak neviem, či to môže byť z toho.
@lagunka0000 zdravim vas, ak mozem aj takto s odstupom casu sa opytat…zistili vam pricinu tych zvacsenych uzlin? mame v rodine podobnu situaciu
@cleo02 nie, dr ma poslala na hematologiu, tam robili odbery a tak všetko ok, tak to uzavreli a nič sa nedeje, u vás niečo zistili?
@lagunka0000 este neviem, len dnes z vysledkov CT vyslo, ze hranicne zvacsene uzliny v bruchu, a kontrolne CT o 3 mesiace (onko lekar tak navrhol) zvazujem ci ist za obvodnou a riesit to este inak, s inymi dr nie cakat
@lagunka0000 a teda aspon viem ze asi za hematologom ist by mohlo pomoct
@cleo02 mňa tam poslala internistka, držím palce, mali ste nejaké problémy keď vás poslali na CT?
@lagunka0000 ahoj, mozem sa spytat ako uzliny? Ci sa nieco aj riesilo este? Mne na pet/ct vysla do 8mm uźina v retroperitoneu a paraortalne do 7mm … ale bolo bez metabolickej aktivity, ale aj tak ma to znervoznuje ci to moze len tak byt uzliny v bruchu zvacsene …. Ďakujem
@sisi2212 ahoj, výsledky som vtedy odovzdala , poslali ma na hematologiu, tam všetko ok a nikto už nič nerieši, tak neviem či sa mám sama zase pripomenúť keď pôjdem na kontrolu
@lagunka0000 ahaaa cize sa k tomu postavili štýlom ze teda nič podstatné ked výsledky ok
@sisi2212 presne tak, a ty ideš čo robiť? Ideš skúšať ešte sa niekde pýtať na vyšetrenia?
@lagunka0000 rozmyslam, ze skusim aspon na sono ist, aby som kontrolne pre seba videla, ci nie je ta uzlina zvacsena ....
@sisi2212 ja keď pôjdem na kontrolu k dr tak sa opýtam či to netreba tiež skontrolovať, ja mám ísť v auguste, dáme si potom vedieť ako sme dopadli
@lagunka0000 ano dobre, určite, ja si myslim, že to neni na škodu, sledovať aspoň velkostne
@lagunka0000 neporadím, ale môžem sa ťa opýtať, ako to zistili? respektíve kto ťa vlastne na CT poslal?