Lymfatické uzliny na krku

peterikk1
27. apr 2020

Dobrý deň prajem
Prepáčte že som vám len tak napísal. Ani som sa nepredstavil.Volam sa Tomáš a mam trocneho syna Gregora.Je vysoký 160 cm. Váži 49 kg. Od konca januára sa mu zväčšili uzliny na krku. Vtedy mal takú strašne veľkú chrípku ktorá trvala aj mesiac. Prve dva týždne ho boleli uzliny ale potom už nie. Na pravej strane ich má 3 ale menšie ako na ľavej na ktorej ma 4. Keď mal tu chrípku doktorka mu zistila zlatého stafylokoka v nose. Od vtedy je ho častejšie pobolieva hlava a niekedy sa cíti slabší. Do školy chodil. Nemal žiadne príznaky rakoviny. Dychavicnost nemal horúčky tiež nie kašeľ vôbec nočné potenie ani nie len ako zvyčajne.Neviem povedať či su pohyblivé lebo sa s nimi hýbať da ale neviem či tak ako by mali. Tiež neviem povedat či su makke alebo tvrdé. Neda sa ich stlačiť. Prosím vás poradte mi ako ste to mali vy a či sa mám báť alebo nie. Keďže teraz je ten Koronavirus tal do doktorky nemôžem ísť. Prosím poradte
Dakujem

extempore
27. apr 2020

Základné pravidlo hovorí, že pokiaľ uzliny bolia tak sa netreba znepokojovať. Hodgkinov, resp. nonHodgkinov syndróm je špecifický nebolestivými uzlinami. Napr. ja, keď som chorá alebo ma škriabe v hrdle, tak ma bolia uzliny pod spodnou čeľusťou. Na dotyk sú bolestivé a pohyblivé. Problémy tvojho synčeka môžu byť spojené s tým, že jeho imunitný systém bojuje so stafylokokom a uzliny na to reagujú. Uvidíš, počkaj zopár dní a ak mu to neprejde, daj mu zobrať krv. Držím palce

majamat
28. apr 2020

tazko povedat. je kludne mozne, ze ej to prekonanymi infekciami., moja dcera ma zvacsene uzilny na krku od mala. ani neviem kedy presne sa jej zvacsili.
je dobre ich sledovat. dolezite je aby nerasli. ak ano, treba vysetrit. ak je nad nimi opuch koze, tak v nich bude nejaka aktivita a treba vysetrit. no moze to byt tiez len infekcia. ak bolia, tak ao je napisane v komente vyssie, bude to skor infekcia.

uzliny na krku su velmi caste a ma ich mnoho ludi a maju ich z prekonanych infekcii, rovnako byvaju uzliny aj v slabinach z prekonanych zapalov v oblasti malej panvy.
ak sa ti nieco nevidi, treba skusit s lekarom prekonzultovat najskor telefonicky. mnohi dr. funguju na telefone a ak treba, tak aj vysetria.

martina2ve
3. máj 2020

Ja mam zvacsene uzliny na krku od detstva, kedysi davno mi robili testy ani neviem ake a nic nezistili. Bola som istu dobu velmi chora- nejaky zapal,-angina, chripka ( nieco take neprijemne) a opuchlo mi to. Spravili sa mi 4 uzliny na pravej strane krku a nezmensuju ani nezvacsuju sa.Od vtedy to nikto neriesi, vsetko mam v poriadku. Ale urcite by som sa poradila s lekarom a zvolila nekake testy, vysetrenie.
Pekny vecer

chanel_c
5. máj 2020

Ja mam uzliny na krku, dokonca aj v slabinach, nebolestive. Bola som s tym u dr na sone a ze je to z prekonaneho zapalu, vraj uz nezmyznu.

ive56
12. aug 2020

@peterikk1 ako ste dopadli?

llenka014
12. dec 2020

Potrebujem radu