Lymfatická uzlina za uchom

4. jún 2023

Dneska som si nahmatala nejakú hrčku za uchom, priemerne veľká ako bruško palca, je tvrdá , myslím si, že je to zväčšená lymfatická uzlina. Môže to byť signál pre nejaké závažné ochorenie? Stretol sa s tým už niekto? Ako postupovať pri jej odstráneni?

raszuz
4. jún 2023

Ja som mala za uchom, pod lalockom, akoby v tej jamke hrcku, nakoniec bol z toho nezhubny nador slinnej zlazy. Mam jazvu od ucha, skoro pol krka. Ja som si ju pestovala, lebo som si myslela, ze to ma suvis s mandlami (stale zapaly). Mandle vybrali, hrcka nezmizla, tak som zacala riesit. Najskor som isla za chirurgom, ktory mi nieco na zaklade sona v lokalke vybral. Lenze zacali komplikacie, a ked prisla histoska, ze vzorka obsahovala slinnu zlazu, tak ma poslal na ORL a bola som jasna.

autor
4. jún 2023

@raszuz na internete som sa Dočítala, že to treba len zo začiatku sledovať, či sa s tým niečo nejede a až potom vyhľadať odbornú pomoc, ale nepríde mi to ako najlepšie riešenie, keďže mi to úplne na tom mieste vadi a stále mám potrebu sa toho dotýkať.

raszuz
4. jún 2023

Hej, tiez som stale skumala, ci nezmizla. Pre klud k lekarke nech tam posle bud na sono, alebo ORL

autor
4. jún 2023

@raszuz v najbližšej dobe pôjdem, pretože zachvíľku odlietam a nebude potom kedy, ale inak ďakujem za info 😇

jazminn
4. jún 2023

treba isť za obvodným lekárom ten pošle na hematologiu, potom za chirurgom vziať z toho vzorku na histologiu a potom sa uvidí. V mojom prípade vzorka bola pozitívna a bol z toho agresívny nádor, ktorý z malej guľky ráááástol ....

euka210
4. jún 2023

Neviem ako dospely, ale syn ma tu za uchom zvacsenu skoro vzdy pri nadche a pod.

autor
4. jún 2023

@euka210 riešite to s lekárom alebo to samo po čase zmizne?

euka210
5. jún 2023

Raz som to riesila...dr.vysvetlila a odvtedy neriesim...samo zmizne