zdravim.. toto sem asi nepatri ale predsta to skusim... asi pred tyzdnom som zbadala na lavej strane krku uzol ma cca 2cm, no vidno mi to aj z vnutornej strany hrdla...len pred mesiacom som porodila a mam strach, ci nejde o nador. K lekarovi urcite idem len chcem vediet, ci niektora z vas s tym mala skusenosti, docitala som sa, ze mozem mat zapal od zubov, cele tehotenstvo ma boleli zuby a teraz tiez ale aj tak sa bojim..maleho samozrejme kojim a neviem si ani len predstavit, ze by som ho mala nechat doma keby ma museli hositalizovat,,priznaky nemam ziadne, boli ma akurat len hrdlo ako pri angine ale koncatiny ma nebolia, teplotu zatial nemam, nie som ani boh vie ako unavena,,,
@mishadudy to co si vidis z vnutornej strany hrdla - nebude to mandla? Podla mna vnutri si vidis mandlu, zvonka zvacsenu uzlinu, co pri bolesti hrdla je celkom bezne, tvohe telo bojuje s nejakou infekciou...samozrejme, pre istotu zbehni k dr, ale nemyslim, ze to bude nieco vazne😊 Drz sa!
Nador to nebude,max mas nejaku bakteriu ci virus v tele. Ja ich mam kazdy druhy tyzden souchnute a bolave a vsetko je zo zubov mudrosti.
@mishadudy synovi sa urobilo nieco podobne a nakoniec to bola prekonana mononukleoza
Ja som mala zo zubov uzlinu, aj mi ju operovali v Ba v Ruzinove je klinika stomatochirurgie. Kaz na zube sa zistil az dodatocne na lokalnom rentgene, zub nebolel, mrtvy viac rokov, kaz pod starou plombou. Ak ta boli hrdlo daj si CERSTVY cesnak po viac dni, cumlat v ustach cerstvy zazvor a napr Dorithricin ako lokalne atb. na hrdlo. Neviem ako je to s kojenim, v tehu v prvom trimestri som ho brala.
cervene hrdlo nemam ale mam pocit, ze to, co mam z vnutornej strany sa mi zmensuje aj menej ma boli hrdlo ale vsimla som si ze na tom mam aj aj ako keby biely povlak ale nie je to celkom dobre vidno lebo je to celkom v zadu.. zajtra idem k dr tak uvidime co povie ale dakujem Vam ,, aspon trosku myslim pozitivnejsie a verim, ze to bude len zapal a dostanem sa z toho hlavne kvoli malemu
Moze to byt zo zubov aj zo zapalu hrdla (to je asi najviac pravdepodobne). Mas aj zacervenane hrdlo? Urcite chod k lekarovi a tiez k zubarovi a daj si zuby do poriadku, lebo tie vedia narobit velmi vela problemov.