Lutenyl a dovolenka

mattuliatko30
18. jún 2012

ahojte, môže mi tu niekto poradiť?? dr. mi predpísal LUTENYL , pretože ms mávam tak na 22dc, 21dc, takže na oddialenie, teraz som ho nasadila 14.6. a mala by som ho brať 10dní od 16dc. potom by mala prísť ms. neviete či si môžem potom nasadiť druhú dávku nie na 16dc ale neskôr, aby mi ms neprišla na dovolenke???ďakujem

anjelicek26
18. jún 2012

@mattuliatko30 - toto je otazkana gynekologa 😉

mattuliatko30
autor
18. jún 2012

Tak nevieš, hm? 😖 tak tam budem musieť zavolať...snáď mi niečo poradí...uvidím

anjelicek26
18. jún 2012

@mattuliatko30 - nespolahla by som sa na to, ked mi niekto na nete poradi.. nie co sa tyka liecby a posuvania menstruacie, to je velmi specificke, mozes si to lahko cele rozhodit.

mattuliatko30
autor
18. jún 2012

@anjelicek26 ja viem...ja som mala práveže strašne krátke cykly...21dc, tak som bola vo štvrok na gyne a dal mi toto...berie sa to od 16dc 10 dní..a pom príde do 4dní mrcha...takže taký cca 28/29dňový cyklus to predlži....tak ale čo som čítala..tak vlastne tie tabletky si dávajú hlavne na predlženie..alebo keď idú na dovču...kedže keď to berú..tak nedostanú min.tých 10 dní....ale veď cinknem dr...keď túto prvú dávku doberiem...a uvidím kedy ms príde....tak si to vyrátam cca tých 16dní..ako to vyjde..ale skôr by som to potrebovala posúnúť aspoň na 20dc si to nasadiť...neviem..uvidím čo povie doky...možno mi dá ešte jednu krabičku a povie,že nech to beriem kým neprídem z dovolenky.... 🙂

wladka
26. aug 2012

Zdravim, potrebujem sa poradit.. uzivam Lutenyl prvy mesiac, zacala som od 16dc, zajtra ma byt 25dc - a uz sa mierne spinim od vcera, dnes je to silnejsie - presne taky stav ako v predchadzajucich spineniach pre menzesom.. Mam si dat dnesnu a zajtrajsiu posledku davku lutenylu, ci uz to nechat tak, a nech sa mi spusti menzes? Dlzka cyklu je u mna plus minu 28..
Doki mi ho nasadil kvoli spineniu, ktore mavam 6-8dni pred menzesom...

adria101
9. okt 2012

@wladka ahoj dnes mi dr predpisal lutenyl pretoze mam presne tento isty problem, spinim tyzden pred menzesom. Ako si nakoniec dopadla? Pokracujes v uzivani alebo si to nechala tak? Ja sa rozhodujem ci to mam zacat brat, aby som si este viac nerozhodila cyklus... A nemala si z toho nejake vedlajsie ucinky?

wladka
9. okt 2012

@adria101 ahoj, prvy mesiac bol ok, ziadne vedlajsie ucinky, akurat ze to spinenie aj tak v tu dobu prislo.. Doki vravel, ze je to nizkohormonalna davka.. jednoducho ze ju treba dlhsie brat, aby bol vidiet vysledok.. 😉

ja, kedze som velmi zanedprazdnena, tak ten druhy mesiac co som mala zacat, som zacala o tyzden skor 😅 , kym som si to uvedomila, ze nejak kratko po menzese, tak som to vysadila na 3 den- no co poviem, stavy ako pred menzesom dva tyzdne, kym mi nabehol menzes na 25den.. :D katastrofen, ale bola to moja chyba..

teraz nemam nic, verim, ze to dopletenie zabralo, snad sa telo umudrilo.. 😉

inak, na spinenie predtym som uzivala pupalkovy olej- zabral po 3mesiacoch, a skratil mi dobu spinenia na 3dni pred..co bolo super.. asi sa zase k nemu vratim..

adria101
9. okt 2012

@wladka ja som na to doteraz brala duphastona a ten mi to este zhorsil, spinila som naposledy 12 dni a potom az dosiel menzes! 😖 hrozne cosi. Povedala som to dr a dal mi teda lutenyl.. Dnes som 14. DC a rozhodujem sa ci to zacat brat. Ten pupalkovy olej, to som este nepocula, mozno to vyskusam.. A ako dlho uz mas tento problem so spinenim? Co ti na to povedal dr?

wladka
10. okt 2012

@adria101 dlho asi rok... doki ma prehliadol poriadne, vraj tam nic nevidi, ze to mam uplne ciste, ziadne polypy.. ze je to asi vekom 🙄 , necitim sa stara, ale ze telo sa meni, mozno preto.. povedal, ze kym je to 6-8dni PRED menzesom, ze je to ok, horsie je to, ked sa spinis v strede cyklu.. tak som kludna, vraj to nemam az tak riesit.. 😉 hormonalny profil mi vsak nerobil.. takze asi tak..

niekde na nete som citala, ze to je psychosomaticke.. ja som sice clovek s nadhladom.. ale obcas na to myslim, a mozno to aj tymn privolavam 😅 .. tento mesiac neriesim.. verim, ze to dopletenie predchadzajuci mesiac pomohlo!!!!! 😎 ... to spinenie mi az tak neprekaza, pokial je vsetko OK! takze jednoducho, ak je vsetko ok, tak je to ok, telo mozno tymto riesi stres, ktory mam (praca, domacnost, dieta-prvacka..)

Pupalkovy olej dostat v lekarni, za cca 6eur.. Je to prirodny produkt, zabral po 3mesiacoch uzivania.. mala osm ho polroka, vysledky super, drzalo to dalsie 3mes, po vysadeni..ale aj tak s ato vratilo..i ked v mensej miere.. 😉

Lutenyl mne tiez kazal 14DC - 12dni ..ale zacala som 16DC do 25DC.. ved tam je 10tabletiek.. jedno balenie na mesiac..

Vyskusaj ho, neublizil mi vobec, myslim, ze ani tebe.. 🙂

adria101
10. okt 2012

@wladka ved aj ja mam za sebou vsetky mozne vysetrenia ktore existuju a nic mi nezistili. Ani by som to tak mozno neriesila len snazime sa o babo a zacinam sa bat toho, aby prave toto nemalo vplyv na to ze sa nam nedari ☹ a doktor si z toho nic nerobi, vraj to nie je problem.. No ja neviem. Mne sa to zacalo ked som uzivala antikoncepciu, takze si myslim ze mam nejake rozhodene hormony stale.. No ale nic mi na to nezabera. Tebe to zacalo z nicoho nic?

wladka
11. okt 2012

@adria101 z nicoho nic..asi hej.. tazko povedat.. neviem si to vysvetlit, z akeho dovodu.. v tom obdobi som pisala dizertacnu pracu, mozno toto bol spustac.. 😉

Ale co mozem povedat, doki sam bol prekvapeny, ked som bola u neho v juni 9DC, ze mi zacina ovulka, folikuly velke, ze na druhy den mozme plodit, ze to je na tych 100% - lenze my este neplanujeme 😀 ... ze to mam dost skoro, a ze mozno preto telo reaguje skor tym spinenim.. ze to mam vsetko posunute..ale co mozem povedat, jedno dieta uz mam, a to je splodene na 5DC (pocas menzesu), viem to presne, lebo som odlietala do zahranicia na tyzdnovu sluzobku.. :D, co som si myslela pred 7 rokmi, ze to su neplodne dni - tesne pred pocas a po menzese..juuuj, prave naopak.. mozno aj ty tak.. 🙂 treba vyskusat.. ne to pride logicke, ze to mame asi posunute, tym padom nemame ocakavat ovulku v strede cyklu,ale tesne po menzes.. a uz si naozaj vsimam prejavy ovulky, a fakt ju mam medzi 8-10DC..

wladka
11. okt 2012

@adria101 aj tvoj doki aj moj doki vravia ze to nemame riesit.. asi na tom nieco je ;).. ked uz to aj tvoj povedal, tak tu radu beriem do srdca, a naozaj sa tym budem riadit.. naco si komplikovat myslenim, a neviem cim, co a ako, keby, preco.. jednoducho to tak je, ovulku mam ja skor, tak moj bude musiet poslepiacky s diazepamom, ked sa budeme snazit o babo 😀 nestaram sa.. zatial neriesim.. 😉

pikino
11. jún 2013

ahojte, chcem sa spýtať po kolkých dnoch od dobratia lutenylu ste dostali menzes?

alchemilkazltozelena
2. júl 2013

@pikino to by aj mna zaujimalo....