Zdravím,
Už dlhšie mávam problémy s lupinami vo vlasoch. Keď už mám lôžka tak používam takú vodičku na predpis Belosalic, čo mi vždy pomôže.
Musím aj podotknúť, že ma vždy aj hlava svrbí a neviem to vydržať, a keď sa moc škriabem tak mám ranky až do krvi.
Používam Head n Shoulders šampón ale mám pocit, ako keby mi ten to iba zhoršuje.
Tak chcem poprosiť o radu, že či už mal niekto takéto problémy a ako ste si s tým pomohli? Myslím nejaké iné šapmóny, či oleječeky, či vodičky a podobne.
Ďakujem
Ď
Použivam aktuálne head n shoulders ten supreme. Ale rozmýšlam vyskúšať mentolový. Ale chcela by som najprv počut recenzie 😊 ďakujem
@yuukki ja to mavam uz asi 3. rok po sebe, vacsinou v rovnakom jesennom-zimnom obdobi, no vacsinou mi to po belosalicu ustupilo ... na iste obdobie som sa toho zbavila a akonahle som otehotnela vratilo sa mi to 100x horsie :( teraz ani ziadne antibiotika nic, kupila som si sampon proti lupinam od La Roche-posay asi za 18€ a ani ten nepomohol :(
Je to seborea... Ja momentalne skusam sampon skin cap... Skusala som aj sampuch s ichtamolom, ten na nejaky cas zaberal no po case uz nie, asi si pokozka zvykla ci co...
ja som istu dobu mala tiez takyto problem, hlavne ked som dva tyzdne pouzivala klasicky sampon z drogerky tak uz mi to zacalo...a zatial jedine co mi pomaha a je to aj celkom lacne je sampon Panthenol proti lupinam a rovnaky ucinok ma aj Panthehair dr. muller proti lupinam...v lekarni stoji do 5 eur a ked ho pouzivam tak nemam problem ani s lupinami ani so svrbenim a rankami na pokozke hlavy 🙂
Nič v zlom ale dám ti jednu radu Head a Shouldets a Pantene pro V sú najhoršie šampóny aspoň za mňa, mne osobne robili lupiny aj keď som ich nemala takže nikdy viac, ale tak na niekoho asi zaberajú ale majú agresívnejšie účinky presne som si šla hlavu vysklbat po zmiti
Syn mal ten isty problem, Head and Shoulders zaberal, ale neviem ci nieco zmenili lebo uz vobec nepomaha. Skusali sme aj z lekarme na lupiny a nic. Nam nateraz pomaha obycajny sampon Schauma na lupiny z drogerie. Vyskusajte, neviem si vynachvalit, nam fakt nic nezaberalo a teraz je uplne bez lupin.
@yuukki pravdepodobne sa jedná o kožnú chorobu seboreu alebo psoriázu.Ja by som doporucovala šampón nizoral a do budúcna meniť často šampóny a kupovať len na prírodnej báze,bez parabenov,silikónov a parfumov. Treba si čítať zloženie na zadnej strane vybraného šampióna. Držím palce!
Ja to mam tiez. Skin cap zabral na chvili. Kozna mi dala vodicku a sampon bioderma node. Trochu sa to zlepsilo, ale teda zazrak to neni. Idem vyskusat ten ichtsmolovy, lebo ona hned chce davat lieky. Ze su silne na pecen mi hned oznamila. Tak sami do toho nechce.
Mne pomáha tiež úplne obyčajný šampón. Breza. 🤷
@yuukki to je seborea, mam ju od 12, vacsinu roka celkom ok, zgorsebie kazdu zimu, kazdy januar bojujem. Treba sampon na seboreu, Head n shoulders urcite nie!!! Mne zhorsi stav aj v lete ked mam kozu na hlave uplne ok. Treba teraz sampon z lekarne, napr CutisHelp mi pomaha. Rozdiel uz po 1 pouziti. Ak zvysok roka nemas problem a chces nieco lacnejsie, pouzivaj prirodnejsie sampony, na citlivu kozu
Tiež som to riešila akurát pred týždňom u koženej...taktiež mi dala Belosalic ,tak konečne nevyzeram ako keby som mala nejaké zvieratká v hlave...ale zmenila som šampóny už predtým... trošku to ukľudnilo ,tie kupované v drogérii mi robili veľmi zle...kupujem si už iba tuhé šampóny od MUSK.SK a sú pecka vydržia cca 40-50 umytí.
@yuukki s týmto ja mam problém roky rokuce... Jedine, co mi zaberá, je Clobex šampón, ale je na predpis. Je drahší, ale dopláca sa len niečo málo cez 2 eurá. Podobný problém má aj dcérka, jej lekárka dala na potieranie Beloderm lotion, tiež na predpis. A s Head nShoul. som mala zle skúsenosti. Na mňa príliš agresívny šampón.
@yuukki Zdravim, ja si myslim, ze musite zacat riesit aj z vnutra, nie len samponom, aby ste tomu predchadzali, ja mam velmi dobru skusenost s prirodnymi vyrobkami, ktore zabrania priamo tvorbe tych lupin, ak by ste chceli skusit, napiste, dam vam dalsie info, drzim palce, pekny den ;)
Mozno nieco, co reguluje pokozku, mazotvorbu, neviem presne, lebo problem ako taky nemusi byt vlas ale pokozka hlavy a nasledok vypadavanie vlasov ;)
V rakúsku objednáš v dobrej cene na newpharma.at
Mne ducrey nepomáha. Už mi nepomohlo vôbec nič až som prečítala recenziu na atopicky ekzem v hlave a som si povedala, že toto mi stopercentne musí pomôcť. Fakt perfektný šampón
.