Lupiny a svrbivá pokožka hlavy

14. nov 2023

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať či ste niektorá riešili podobný problém a čo vám pomohlo ?
Od pôrodu mám s vlasmi problém, začali mi vypadávať, robiť sa lupiny a príšerne ma svrbí hlava.
Nikdy som s lupinami problém nemala, no teraz sa idem zblázniť. Hlava ma svrbí tak šialene, že by som bola schopná si to do krvi rozškriabať.
Skúšala som rôzne šampóny, od lacných po tie najdrahšie.
Vodičky, séra a všetko možné aj nemožné, nič mi nepomáha.
Určite obdobie mi pomáhal šampón od biodermi antipeliculaire intense, ale už nepomáha ani ten.
Idem sa zblázniť. Čo by mi mohlo pomôcť? Čo pomohlo vám? Na cene nezáleží. Ďakujem.

zuzubb007
14. nov 2023

Nizoral je perfektny ale ucinok sa dostavi asi po 3 tyzdnoch pouzivania

autor
14. nov 2023

@zuzubb007 momentálne používam už viac ako mesiac, nezaberá 😫

opica_skorica
14. nov 2023

Ricínový olej alebo klasické maslo.
Na pokožku vlasovú. Prestane svrbieť suchá koža.
A za 2 hodiny klasicky ozmývať.

simsalabim
14. nov 2023

Neutrogena T gel sampon. Ale asi najvhodnejsie je ist na kozne.

lenus81
14. nov 2023

Mala som dlho problém s lupinami a jediný šampon La Roche Kerium mi pomohol. Skúsila som všeličo.

lenka098123
14. nov 2023

Mne vždy zabral iba vichy dercos 🙂

aurinia
14. nov 2023

Mne tiež pomohlo vichi decros....treba si dať pozor následne....ak pouzivas penu na vlasy na objem, nejaké produkty na rozcesavanie, gély....to tiež všetko sedí...z vnútra odporúčam prečistiť pečen... Zo stravy vylúčiť kakao, vymažane, alkohol a cukor.

aurinia
14. nov 2023

A základ, neísť spat s mokrou hlavou, korienky jemne presusit fénom.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danyelia
14. nov 2023

Ahoj, nemôžeš mať vši? 😬 Strašné svrbenie, biele akoby lupiny...u nás v škole sa každý rok vyskytujú cca v tomto čase, tak preventívne dávam deťom do vlasov ,,protivšové,, olejčeky ako prevenciu 🤔 Najskôr by Ti to niekto/dieťa doviezol domov...

autor
14. nov 2023

@danyelia ahoj, veru vsi nemám, to by bolo to najjednoduchšie sa toho zbaviť. Toto žiaľ už trvá viac ako rok 😫
@aurinia ďakujem, pozriem. 99% si umývam vlasy ráno, potom suším fénom. Na objem nepoužívam nič. Aj rôzne kondicionéry, oleje a všetko možné som prestala používať dúfajúc že pomôže 🤦‍♀️
Alkohol nepijem, žiaľ cukor do kávy a čaju používam, skúsim vyradiť aj to

opica_skorica
14. nov 2023

To ranné zmývanie vám škodí. Fénujete si ráno teplým a možno až vrelým vzduchom, čo pokožku vlasovú ešte viac vysušuje.
Skúste zmenu. Po práci natrieť ricinovým olejom napr. Saloos a po 1-2 hodinach ozmyvat samponom. Nechat vyschnut bez uteraku, bez fénu (alebo len trochu fenovat) a ist spať.

neson123
14. nov 2023

Skus Vichy Dercos

zuzubb007
14. nov 2023

A napenis si hlavu a nechas 5 minut posobit, lebo inac to nema vyznam? Rano nezmyvat ale vecer, A ziadny iny sampon len ten nizoral pouzit, neviem za mna topka, ak nepomaha tak uz len doktorka kozna, inac mna svrbela vzdy hlava zo zmeny samponov, teraz pouziva stale roky len jeden taky head shovders alebo pantene z toho mi znezilo brutalne neviem co za agresivne latky obsahuju

lenkatroj
14. nov 2023

Ak rôzne šampóny z lekárne nefungujú, išla by som ku kožnej. Ja už mám nejakú dobu diagnostikovanú seboreu. Väčšinu roka mi zaberajú DS šampóny (La Roche, Eucerin, Bioderma), no u mňa na jeseň pomôžu len vodičky na predpis. Potom mám veľmi dlho pokoj. Myslím, že aj po pôrodoch sa mi to zhoršilo...

veselo_neveselo
14. nov 2023

K dermatologicke.
Necitis si na hlave nejake loziska ekzemu?

Ja by som sla cestou co najmenej agresivnyxh samponov, bez voni, peniacich zloziek - aby si vylucila, ze ta drazdi nieco zo samponov.

Umyvaj si vlasy ako potrebujes, voda vlasom ani pokozke nevadi. Fenuj studenym vzduchom ak mozes. A ja som napr za fenovanie, lebo je pokozka suchsia rychlejsie ako ked len nechas vlasy same schnut.

Ja mam na bezne umytie Eucerin ph5.5, ked bolo ale najhorsie tak som mala od Dr. predpisane veci (sorry uz nepamatam co presne), ale ja som mala nejaku dermatitidu, opakujucu sa sezonne.
Potom som este dala parkrat umytie mydlom so sirou (som citala ze na plesne je super, na malasseziu) a uz bolo dobre.

ninah1486
10. feb 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som mala suchu pokozku hlavy a dost sa mi robili lupiny, pomohol mi na to AbiCare Sampoo

urshullita6541
30. apr 2024

mne sadol tento živicový šampón https://etabletka.sk/?s=abicare a do dvoch týždňov bolo po lupinách