Baby mam hrozne ohnutu chrbticu v driekovej oblasti. mozem sa toho zbavit? Mate skusenosti s korzetmi ?dakujem
@0silvia0 mne vzdy vraveĺi dr ze sa mam byhybst op pokym sa da a ona sa xcoxenim ohne naspet??
Vyhybat
Neohne sa naspat, ale musis si zastabilizovat svaly okolo chrbta, aby si s tym nemala vo vyssom veku problemy. Mne sa poposuvali stavce a pritlacili mi spinalny kanal. Toto mi riesili operacne.
@0silvia0 ahaa
Kuk fotku. Vyše roka roboty, cvičenie s fyzioterapeutom každý týždeň, 5x týždenne doma. Na fotke voravo vidíš ÚPLNÚ zmenu postoja, od chodidiel až hore, tým pádom aj úpravu postavenia panvy. Je to dosiahnuté len cvičením a stabilizáciou trupu, k tomu komplet zmena pohybových stereotypov, úprava dychového stereotypu a ešte sa na tom dá stále dosť pomakať. Ja mám prasknutú platničku L5/S1v dve nad ňou vysunuté, no patália na totálku, ale na 100% to ide spraviť cvičením, len je to fakt drina. Ani nie v zmysle, že intenzívne voľačo, ale skôr motivácia, vytrvalosť je dôležité a dobrý fyzio!
Tiež budem chodiť na fyzio, kvôli bolesti krížov, mám vysunutý zadok a mala by som to precvičovať, tak dúfam že mi to pôjde dobre
@yoxinka a kde si najdem tue cviky je ich vela jtore su naj
Ja som si nikde nič nehľadala, so mnou cvičil fyzioterapeut, krok po kroku, vždy ma skontroloval a určil ďalšie cviky na doma. Začínali sme dýchaním, učil ma zapájať hlboký stabilizačný systém, dýchať bránicou, veľa sme cvičili podľa profesora Koláře (koncept Dynamickej neuromuskulárnej stabilizácie), postupne rôzne posilňovačky, je toho hrozne veľa a myslím, že podľa youtubu sa toto cvičiť nedá, fakt aspoň na začiatok treba profíka, ktorý ťa naučí čo a ako. Mne niektoré veci povedal fyzio tak miliónkrát, kým som si to osvojila.
@yoxinka aha tak to je super uzasny pokrok poslem ti foto aku mam ja jamu
@zuzzkka
Ja mám toho viac s chrbtom. Mám s krížami problémy 10rokov, poskúšané všetky možné rehabky, cvičenia, maséri, no stále opakované blokády takmer každý mesiac/dva, seknutia, pohotovosti, lieky. Mám za sebou tri pôrody a až teraz mi tento fyzio riešil napríklad také, že diastáza, HSS, trupová stabilizácia a dával do dokopy ako komplex. Mám prasknutú platničku L5/S1 so sekvestráciou a útlakom nervu, platnička L4/L5 je posunutá 5mm, v krku mám tiež protrúziu a k tomu celému som mala ochrnutý 11hlavový nerv, čo je dosť zriedkavá vec, došiel na to fyzio, neurologička potvrdila, potom sa robila MR mozgu a krku. Takže som mala nejaký čas úplne vypojený horný trapéz, ľavú ruku som v niektorých polohách vobec nedokázala ovládať a veľmi mi to ovplyvňovalo aj tú panvu, no zaujímavý rok a pol za mnou 🤪.
@majlo1234
Mne ich odporúčalo asi 5 ľudí, nezávisle od seba. Keď som videla ten cenník, tak rok som sa úspešne bránila, potom sa mi stav tak zdramatizoval, že aj u mňa nastalo prehodnotenie priorít. Ja si nekupujem žiadne drahé handry, nemaľujem sa, nemusím mať najnovší telefón … ale tu som tie prachy otrepala a neľutujem. Tak u nich veľmi záleží, ku komu chodíš, od toho sa potom odvíja aj cena, lebo terapeuti stoja rôzne.
@yoxinka v tom case, cca pred 7 rokmi dajme tomu, som chodila k Tomasovi Malarikovi😅 ale sledovala som, ze sa vysvihol, tusim aj volakde v telke som ho videla, takze to urcite budu palky. Ale v porovnani s inymi klinikami v BA maju podobne ceny, tak je to asi prast jak uhod. Vydrzim, kym pojdem spat do prace a potom si to u nich poriesim, pretoze mam podibne diagnozy a fakt wow, ako sa ti to krasne upravilo
@yoxinka fuu brutalna premena gratulujem
aj ja mam driekovu lordozu a celkovu skoliozu a s nou spojene problemy. Korzety sa v dospelom veku nepredpisuju, musis len cvicit, idealne sm system, pilates. Ak nepomoze, tak operacia. Prave som jednu absolvovala.