Lumbálna a sakrálna chrbtica

karamella0
27. aug 2023

Zdravím Vás, chcela by som sa Vás spýtať, či ste si prešli podobným problémom, ktorý momentálne trápi mňa. Z ničoho nič ma jedného dňa na turistike začala bolieť dolná časť chrbtice, ale taká bolest, akoby do mňa udrel blesk. Na cca 10 sekúnd ma to paralyzovalo (musela som zastaviť) a potom fajn, prešla som cca 150m a zase. Potom sa to ešte občas objavilo, aj keď nie až v takej intenzite a nastalo obdobie kľudu. Následne sa to po cca mesiaci vrátilo, avšak už nemám problém s dolnou časťou chrbtice, ale pravým bedrových kĺbom. Ako nikdy mi ani nenapadlo, že bedrový klb môže takto bolieť. Návštevu ortopedia som odkladala, nakoľko mam 25r., myslela som, že to “rozchodím”. Minuly som ale u neho bola, urobil mi RTG a zhodnotil, že mám zúžený medziplatničkový priestor a poslal ma na magneckú, avšak nič viac mi k tomu nepovedal. Serologiu na boreliózu, chlamýdie, mykoplazmu a kliešťovú encef. mám negatívnu, keďže aj pri týchto diagnózach môže bolieť klb. Máte s takouto bolesťou bedrového kĺbu jednostranne skúsenosti ? Čo Vám pomohlo? Resp čo bolo u Vás príčinou?

viestta
27. aug 2023

Pri utlaku nervu moze vystrelovat bolest do noh, do klbov. Mozno to vobec nie je klb, ale boli ta to z chrbtice

karamella0
autor
27. aug 2023

Áno, to mi tiež napadlo, tento týždeň mám magnetickú, tak uvidím. Len som trochu zklanutá, keďže si na takéto problémy prídem mladá.

mrsgrey
27. aug 2023

@karamella0 poskracované svaly v oblasti BK môžu zmeniť postavenie panvy, s čim súvisi aj zakrivenie chrbtice v lumbalnej oblasti. Väčšinou dochadza k prílišnemu prehnutiu v LS oblasti, takže chrbtica je malo rozvinutá, svaly vo zvýšenom napäti a pri dlhodobej chôdzi môže provokovať bolesť.