Ľubochňa endoktinologický ústav

adrianka7d
5. okt 2022

Ahojte, boli ste niekto v lubochni na endokrinologii? Coskoro ma caka hospitalizácia, tak by som chcela vediet ako to tam funguje, kolko ste boli hospitalizovany, pripadne ako ste tam cestovali? Ja som s okolia topolcian ukazuje mi cca 180 km, nechcem zbytocne tolke km muza hnať. Ďakujem za kazdu info...

dilino
5. okt 2022

A čo máš cukrovku.

adrianka7d
autor
5. okt 2022

@dilino nie poslala ma tam endoktinologicka, nepozdavaju sa jej výsledky z moču ze mam niečo zvysene a vysoký tlak

kabba
5. okt 2022

@adrianka7d ja som bola, ale uz to bude 8-9 rokov spat. Bola som tam skoro 2tyzdne. Cestovala som vlakom, no nemam to daleko aj tak, som z MT. Ale stanica nie je nejako daleko. A co konkretne ta este zaujima? 🙂

dilino
5. okt 2022

@adrianka7d no mne tak zistili cukrovku 2 typu. Prvým príznakom je veľa a nadmerne pitie vody, veľmi časte močenie. Sucho v ústach.

adrianka7d
autor
5. okt 2022

@kabba ďakujem 💗 este ma zaujíma napr ci si s niekym na izbe, hlavne mam strach s toho ze kolko ma tam budu drzat lebo mam dvoch malych synov, takze som uplne v strese s toho ale chcem to mat uz za sebou cakam uz od juna. Stale mi neprislo nic do schránky, pisala som tam minuly mesiac a napisali mi ze predbežný datum je 31.10 tak som zvedavá ci to bude platit.

adrianka7d
autor
5. okt 2022

@dilino fuha a mala si nejake problémy okrem tej vody? Ja tiez pijem vela, a som aj obézna, v poslednej dobe nemozem zhodit nic... A aku mas liecbu? Inzulin? Je to narocne? Ako dlho si tam bola?

kabba
5. okt 2022

@adrianka7d ano, izby su zdielane. Ja som bola na 2ke, no su aj 3ky. Dlzka pobytu zavisi od toho, na co vsetko ti budu robit testy. Mne vychadzali tie vysledky kadejako, neboli si uplne isti, tak sa niektore testy opakovali, preto som bola dlhsie. Vacsina ludi tam bola tyzden.
Inak treba si zobrat urcite nieco na zabitie casu, lebo nuda riadna. Wifi tam bola uz vtedy za maly poplatok, ale odporucam notebook s filmamy, knihy… chodi sa jest do druhej budovy, takze aj prechazky trikrat denne do jedalne (ak sa nic nezmenilo odvtedy).

adrianka7d
autor
5. okt 2022

@kabba no tak som nato zvedavá, a chodila si aj niekde po lubochni na prechádzky? Fu premna bude tazke zabit ten cas ked mi bude smutno za detmi. A ty si bola ako dlho?

kabba
5. okt 2022

Ano, dalo sa chodit aj na prechadzky, no dost testov sa robi. Od zberu mocu po meranie cukru niekolkokrat denne, tlak, krv a pod., takze sa vacsinou da vybehnut len poobede na hodinku-dve. Ja som bola necele 2tyzdne.
@adrianka7d

dilino
5. okt 2022

@adrianka7d Ja som tam nebola nemám inzulín našťastie len lieky. Veľa ľudí na cukrovku 2 typu len berie lieky áno aj inzulín ale ja mám lieky akurát zajtra idem na odbery na krv, moč, cukor. Tak uvidím budem mať snád dobré.

sylvine
6. okt 2022

ahoj...ja som ich pacientom od roku 2003, mam operovanu stitnu zlazu, ale v juli 2022 som tam bola hospitalizovana presne pre vysoky krvny tlak, aby sa zistila pricina... tiez mam 5 rocneho synceka a bola som tam 5 dni. Dokonca maly mi ochorel a dostal horucky, lekar bol velmi mily, navrhol, ze ak chcem, tak ma pusti domov a potom to zopakujeme. Robia sa odbery krvy, sleduje sa cukor, zbiera sa moc a robi sa zatazovy alebo solny test... my sme boli 2 na izbe, ale ked je malo pacientov, moze sa stat, ze budes sama. Je moznost aj zaplatit si samostatnu izbu, ale to treba objednat vopred. Ja som tam mala auto, kedze som zdaleka.

adrianka7d
autor
6. okt 2022

@kabba fu tak to si bola dost dlho, ďakujem za infosky, uz asi nic netreba, teda okrem toho ze kolko pred prišila ta pozvanka do schránky?
@dilino drzim teda palceky, nech su dobre vysledky, tiez dakujem za info.
@sylvine ahoj ďakujem, tak ty si bola nedavno, ja mam 6 rocneho a este 2, ten je namna velmi zvyknuty... A ako ti prosim pomohli stym tlakom? Co ti zistili?

kabba
6. okt 2022

@adrianka7d tak to si uz, zial, nepamatam. Mna brali dost rychlo, ani mesiac som necakala.

adrianka7d
autor
6. okt 2022

@kabba no to sii mala stastie ja cakam uz asi pol roka a stale nemam istotu ze uz to bude.

kabba
7. okt 2022

@adrianka7d vtedy ma preto tak rychlo zobrali, lebo mam Doveru. Zo VzP sa strasne dlho cakalo, lebo mali splneny limit, z Dovery nie 🙂

adrianka7d
autor
7. okt 2022

@kabba ja mam tiez dôveru a mne endoktinologicka hovorilq ze dovera u nich dlho caka

kabba
7. okt 2022

@adrianka7d tak predsa len uz to je 8 rokov, takze sa uz niektore veci zmenili 🙂

sylvine
7. okt 2022

@adrianka7d skoro nic 🙂...mne uz na zaciatku celeho kolotoca vsetkych moznych vysetreni povedal lekar na kardiologii, ze vo velkej vacsine pripadov pricinu nezistia 😀... a zatial to tak aj vyzera, ze nevedia najst, co sposobuje u mna problem s tlakom...nic mi neostava iba brat dalej lieky na vysoky tlak, tep a riedenie krvi

adrianka7d
autor
7. okt 2022

@kabba no asi dost sa zmenili, hlavne toto 🤣 počkám estw tyzden a budem tam asi znovu pisat

adrianka7d
autor
7. okt 2022

@sylvine fúú tak to som zvedava ako ja dopadnem, to je teda naprd ja sa teda dost spolieham nato ze to vyriesi vsetky moje problemy 🙉 mas aj nadvahu? Ze by to mohlo byt tym? U mna ano tak preto sa pýtam

sylvine
7. okt 2022

@adrianka7d nemam nadvahu, moja vyska 164cm a vaha 55kg...ja mam vysoky tlak uz zhruba 15 rokov a nejako sa to neriesilo, lebo vysledky boli dobre... no a teraz to zacala opat riesit moja lekarka, lebo som bola po operacii a nechcela, aby som brala dalsie lieky