Dobrý večer, vedel by mi niekto opísať ako prebieha gynekologicka operácia, pokiaľ budem mať iba lokálne umrtvenie? Je to niečo pichnute do miechy alebo len v okoli genitálií pokiaľ mi idú operovať iba skoro vonok (nie hlboko, mám nejake 3 polypy 2 centimetre vnútri, malo by to trvať do 20min). Budú ma aj cievkovat alebo mi dajú klystír? Je to nepríjemne ? Alebo niečo ine? Boli ten vpich? Bude tam veľa ľudí pri tom? Čo všetko operácia obnáša? Predpokladám že to nebude náročné a do pár hodín budem normálne fungovať . Lekárka mi nič nepovedala pretože mala plnú čakáreň a na internete som nič nenašla a neviem o tom nič na čo sa pripraviť. Prosím poraďte mi ako to prebiehalo u vás vďaka.
Píšem anonymne lebo mi je to trápne sa pýtať takéto veci, mám 18, ospravedlňujem sa.
Chod tam ešte raz s mamou,vybavte celkovú anesteziu a opýtajte sa co chceš vedieť.
Mne dali celkovu anestezu...mala som len jeden polyp... pred op ma informovali o každom kroku.. večer som bola prepustena.....vsetko bolo ok....
Lekárka mi povedala, že mi všetko vysvetlia keď tam prídem toho 10.4.2024. Akurát to mi povedala, že mi to lokálne úmrtvia, že sa nemusím báť, že to bude bolieť. S mamou nežijem tak ona o tom ani nevie, zistili mi to keď som bola prvý krát na gynekolockej prehliadke.
@zuwa78 ďakujem, dúfam že aj ja budem prepustená. Mali ste nejaké bolesti najbližšie dni po tom zákroku prosím? A pred tou anestézou Vás aj cievkovali alebo dávali klystír alebo niečo iné s Vami robili nejaké vyšetrenie o ktorom som sa nedočítala? Ďakujem
Ahoj , je to zaujímavé že ti dajú spinal ako pri sekcii . Obvykle robia lekári takéto zákroky v celkovej anestézie aj keď nejde o dlhy zákrok , preto sa čudujem že píšeš že ti budú pichat do miechy . Aj je to tak ako píšeš tak dostaneš cievkovanie ale to neboli . A neboli ani spinal, aj keď mne pri sekcii kým našli správny bod tak ma pichli dosť x , ale .. netuším kolko , lebo som to potom prestala rátať 🥲ale každá sme iná . Keď spinal zaberie je to rýchle , budeš cítiť brnenie v nohách a do pár sekúnd už necítis .
to skor myslela opichanie krcka a nie spinal osobne by som nesuhlasila a trvala na celkovej klustir ani cievkovanie nerobia je to lahka anesteza
Mne operovali pruh pri lokálnej anestéze, niečo budeš cítiť ale nebude to bolesť. Bude to tlak a nejaké čaati mimo toho umŕtvenia budú cítiť miernu bolesť ale nič hrozné. Ja som cítil aj rezy aj zašivanie ale to nebola bolesť to bol tlak. Keď mi cgirurgička rozťahovala svaly, tak som cítil bolesť v hornej čaati brucha ale v pohode sa to dalo zvládnuť. Je to ako keď ti ťahajú zub a citis bolest v sánkovom kĺbe od ťahania. Keď ti budu operovat mäkké časti a nie hlboko, tak okrem tlaku nebudeš cítit nič. Umrtvuje sa to pichnutim injekcie do viacerých bodov. Alebo u mňa to boli dva alebo tri dlhé a pozdĺžne vplichy pod kožu. Dlha ihla šla šikmo pod kožu pozdĺžne a počas jej vyberania z pod kože lekárka vypúšťala anestetikum pod kožu. To trochu štípalo. Trochu štípalo a hrialo nejaká žltá tekutina dezinfekcia ktorou pred tým natierala celú operačnú oblasť. Nezľakni sa keď ťa pripútajú k stolu takymi širokými pásmi ruky aj nohy. Mali suchy zips. Je to preto lebo obcas sa môžeš trhnúť od ľaku. Aby im tie nastroje pripnuté na ranu nevyskočili von. Nemusíš sa vôbec báť. Oni majú spôsoby ako to urobiť aby si a nebála a nebolelo ťa to.
@rsimoneees ahoj, ďakujem za odpoveď, neviem či to bude do miechy, ale iba z toho čo som sa dočítala na internete viem, že sa to pichá buď do miechy alebo okolo toho operovaneho miesta, napr keď sa vyberajú znamienka. Ja to mám vraj maličké a jednoduché. Tak aj preto som sa pýtala, aby som vedela na čo sa pripraviť 🙂
@mamina7070 ahoj, ďakujem, aj toho som sa trochu bála, či mi to budú robiť. Vraj to bude jednoduché, gynekolog mi povedal, že to by vedel spraviť aj na ambulancii, že je to jednoduché ale nemá kompetenciu na to, tak možno ak to bude také jednoduché tak preto to chcú robiť v lokálnom umrtveni. Ďakujem za odpoveď
@slovakboy ahoj, ďakujem za odpoveď. Toto že ma pripútaju ma vôbec nenapadlo ale dáva to logiku, ďakujem aspoň nebudem prekvapená z toho. Zub mi už raz vyťahovali tak si to viem predstaviť. Ešte raz ďakujem, ukludnilo ma to. A obdivujem ťa, že si takúto náročnú operáciu zvládol.
Títo všetky otázky a obavy by som smerovala k lekárovi.