Ahojte, chcela by som sa opytat, ci ma niekto s niecim takymto skusenosti. Ked som mala cca 10 rokov vsimla som si, ze mam na hlave 2 mensie tvrde hrcky, no nijako som sa tym nezaoberala. Pred 2 rokmi som si vsimla, ze mi pribudla dalsia, tiez na hlave, akurat o cosi mensia ako tie ostatne dve. To uz som na to zbystrila a zacala som hladat co by to mohlo byt. Na internete som sa dostala k pojmu lipom / podkozna tukova hrcka. Mate niekto nieco podobne? Mala by som s tym zajst k lekarovi? Alebo pripadne ak mate nejake info ako ich odstranit alebo predist dalsej tvorbe, tak budem rada. 🙂
Roky rokúce mám na ruke dve a na rebrách jednu. Neriešim, ale kolegyne si tukové hrčky dali odstrániť.
Ahoj, ja som mala dosť velký lipom pri klucnej kosti, spravil sa mi pocas tehotenstva, neriesila som ale esteticky nevyzeral pekne kedze bol na viditelnom mieste ked som si dala tricko s ramienkamy napriklad.... tak mi to odstranovali operaciou, pekne sa to hojilo mam tam sice velku jazvu ale to je to najmenej 🙂
Z Tvojho príspevku som pochopila, že si si sama určila diagnózu. Nejdem Ťa kritizovať, ale budeš spokojnejšia, ak si to dáš osonovať. Môj malý má tiež pri pupčeku fibrolipóm, preto sa k tomu vyjadrujem 🙂 My sme boli v ambulancii bez výmenného lístka, platila som 10 eur 🙂
Ahoj. Pokial ide o esteticky problem alebo ti tie hrcky fyzicky prekazaju napr. pri cesani alebo pod., prip. ak zacali rast, chod k dr. Urcite ziadne babske rady nepomozu, dr. urobi biopsiu, da to na histolku a uvidi sa. Ak je to lipom, tak je to benigne a vybrat sa to nemusi. (Ak to samozrejme neprakaza) 🙂
ja som mala na ruke, dokonca som si to dala odstranit, i ked to nebolo nevyhnutne, akurat mi ostala po tom blba jazva