Lipómy po tele

silviakop
22. jan 2024

Ahojte , prosím o radu a hlavne skúsenosti 🙏🏻Mám veľa lipómov po tele , hlavne nohy , ruky ,brucho a chrbát .Uz som zúfalá a neviem čo robiť .Nepomaha upravená strava , cvičiť atd…Chirurg by mi to len rezal , ale ved to už neni normálne ,stále sa mi to tvorí a jedinú odpoved čo dostávam no to ma veľa ľudí …Nemáte skúsenosť či pomáhajú krémy na odstránenie lipomov , alebo je vôbec niečo okrem chirurga čo pomáha ? Dakujem za každú skúsenosť a radu .

martinmmartin
22. jan 2024

Na Lipom ti nic ine ako vyrezat nepomoze , aj ked schudnes drasticky , z lipomu neubudne - je to tkanivo ktore nieje moc zapojene do tvojich procesov

adulka07
22. jan 2024

@silviakop tiež mám ..na stehnách... chirurg mi povedal ,že keby ma poriadne prezrie tak ich je určite viac..že nemám riešiť ..aká diéta na nich existuje? Počujem prvý x... ďakujem

silviakop
autor
22. jan 2024

@adulka07 no neexistuje 😢, píšem že nic nepomáha, už som skúšala hocičo .

viestta
22. jan 2024

@silviakop niekto to ma geneticky dane a nic s tym nenarobi. Jedine vyberat skor ako dorastu do obludnych rozmerov, pretoze lipom sa nevstrebe, nezmensi, len bude rast. A pri lipomoch este existuje rziko, ze sa zvrhnu na liposarkom

damia22
22. jan 2024

Môj muž má všade lipómy a aj rýchlo rastú. Chirurg to nechce ani rezat že načo keď sa spraví ďalší 🙈. Nič nepomáha ževrja genetika. Ale podľa mňa treba prečistiť lymfu aby bola priepustnejšia.

silviakop
autor
22. jan 2024

@damia22 Dobrý večer , bol aj na nejakom genetickom vyšetrení či len u chirurga ? Dakujem

damia22
23. jan 2024

@silviakop u chirurga ktorý to vždy posielal vzorky na kultiváciu.. v rodine to má viacej ľudí

samkolea
23. jan 2024

Aj ja to mam, po celom tele, najhorsie su nohy a ruky, v lete sa celkom hanbim za to. Keby to mali rezat tak som komplet dorezana. Nic na to neexistuje ale pocula som o lymfe tiez. Niektore aj bolia, ine nie. Rastu rychlo a uz nekontrolovatelne.

kukulienkalenka
27. apr 2024

Och ja som taká rada že som natrafila na túto tému. Tiež ma dosť trápia lipomy. Ja ich mám hlavne na stehnách. Mám pocit že ich je každý deň viac a viac 🙈 neviem či sa tak veľmi pozorujem ..... No mňa niektoré aj bolia takže ak sa budú dať tak tie ktoré mi robia problémy si dám odstrániť. Aj vás bolia ?

adulka07
27. apr 2024

@kukulienkalenka nie...mňa nebolia a tiež ich mám v stehnach

kukulienkalenka
27. apr 2024

@adulka07 ja som s tým bola už 2x na sono tak to mám potvrdené že sú to teda lipomy ale stále sa robia nové a nové 🙈 a to ma znepokojuje

adulka07
27. apr 2024

@kukulienkalenka ja som bola iba u chirurga...ten iba prehmatal a povedal aby som im dala pokoj,že to je tukové a potvrdil to aj cievny lekár keď mi operoval kŕčové žily