Ahojte , prosím o radu a hlavne skúsenosti 🙏🏻Mám veľa lipómov po tele , hlavne nohy , ruky ,brucho a chrbát .Uz som zúfalá a neviem čo robiť .Nepomaha upravená strava , cvičiť atd…Chirurg by mi to len rezal , ale ved to už neni normálne ,stále sa mi to tvorí a jedinú odpoved čo dostávam no to ma veľa ľudí …Nemáte skúsenosť či pomáhajú krémy na odstránenie lipomov , alebo je vôbec niečo okrem chirurga čo pomáha ? Dakujem za každú skúsenosť a radu .
Môj muž má všade lipómy a aj rýchlo rastú. Chirurg to nechce ani rezat že načo keď sa spraví ďalší 🙈. Nič nepomáha ževrja genetika. Ale podľa mňa treba prečistiť lymfu aby bola priepustnejšia.
Aj ja to mam, po celom tele, najhorsie su nohy a ruky, v lete sa celkom hanbim za to. Keby to mali rezat tak som komplet dorezana. Nic na to neexistuje ale pocula som o lymfe tiez. Niektore aj bolia, ine nie. Rastu rychlo a uz nekontrolovatelne.
Och ja som taká rada že som natrafila na túto tému. Tiež ma dosť trápia lipomy. Ja ich mám hlavne na stehnách. Mám pocit že ich je každý deň viac a viac 🙈 neviem či sa tak veľmi pozorujem ..... No mňa niektoré aj bolia takže ak sa budú dať tak tie ktoré mi robia problémy si dám odstrániť. Aj vás bolia ?
@kukulienkalenka nie...mňa nebolia a tiež ich mám v stehnach
@adulka07 ja som s tým bola už 2x na sono tak to mám potvrdené že sú to teda lipomy ale stále sa robia nové a nové 🙈 a to ma znepokojuje
@kukulienkalenka ja som bola iba u chirurga...ten iba prehmatal a povedal aby som im dala pokoj,že to je tukové a potvrdil to aj cievny lekár keď mi operoval kŕčové žily
Na Lipom ti nic ine ako vyrezat nepomoze , aj ked schudnes drasticky , z lipomu neubudne - je to tkanivo ktore nieje moc zapojene do tvojich procesov