Ahojte, chcem sa informovať, či nemá niekto osobnú skúsenosť, alebo nepozná niekoho z okolia kto mal neidentifikovateľný objekt v rozmeroch 10x8x7 medzi polkami na zadku ? Je to tvrdé, neboli to, no rastie to. Lekári nevedia určiť o čo ide ani z CT, bola robená aj biopsia, ktorá ukázala že by mohlo ísť o tuk, no rozhodli sa ju opakovať, a vzorku odobrať z iného miesta, ktoré sa im nepozdáva, nakoľko tá hrča, alebo deformácia zadku je dosť veľká. Čaká sa na magnetickú rezonanciu, no je to veľmi stresujúce keďže to treba vybrať nakoľko to tlači na iné orgány. Táto situácia sa riesi už mesiac a stále nevieme, čo nás čaká, či ide o nádor alebo čo to vlastne je a preto som sa rozhodla hľadať pomoc aj takouto cestou.
Ďakujem
Lipom a sarkom je sakra rozdiel.
Lipom je nezhubný a sarkom agresívna rakovina mäkkých tkanív...
Nevedia určiť ani po CT a histologii o čo ide?
Treba vymeniť lekárov.
Ct nemá tak dobre zobrazovanie pre toto , čo potrebuješ , treba čakať na magnetickú rezonanciu …
Už došlo aj k výmene lekára, ktorý chce v urotok robiť ďalšiu biopsiu pod sonom, z nejakého konkrétneho miesta a zajtra ma čaka magnetická,no to čakanie je vyčerpávajúce 😓
Kam ideš na MR- ko? Vieš aká je čakacia doba na popis? Voľakedy si si neudrela tú oblasť? Zajtra držím palce.
Ja som to mala vyberané ked som mala 15 rokov, mam tam asi 12 cm jazvu. A bola to dermoidalna cysta.