Ahojte
Svagor dlhodobo uziva lieky od psychiatra..Raz za ne pytaju doplatky inokedy je to bez doplatku.. Ako to funguje? Lebo nejak mi to hlava neberie...Berie tie iste lieky aj mnozstvo uz asi rok a raz doplacam a raz nie...od coho to zavisi?
@adryanka66 svagor je leziaci pacient sam v domacnosti preto sa pytam ja a ja som sa zabudla opytat v lekarni skratka ma to zaujima ci niekto vie
A vyberá v tej istej lekárni? Mne lekárnička vravela, že tie doplatky sa menia každý mesiac, lebo tiež som vyberala lieky mamine od psychiatra a raz som doplácala skoro 4 eura a potom o mesiac len niekoľko centov, spýtala som sa v lekárni, odpoved bola - doplatky sa menia každý mesiac, záleži v ktorej lekárni sa vyberajú a napr. v dr.maxx ak máš kartu, tak sa dopláca ešte menej...čo je na tom pravdy, netuším ale áno, každý mesiac doplácam ináč...ale vyberám aj v rôznych lekárniach
Doplatky sa pocas roka menia.
Kazdy mesiac MZSR vydava novy kategorizacny zoznam, v nom sa mozu/nemusia doplatky menit aj kazdy mesiac. O tom nerozhoduje lekaren, tie doplatky su uradne dane. Ak predlozis vernostnu karticku, napriklad v lekarni drmax, niekedy sa z doplatku odrata celkom slusna suma. Okrem toho existuju aj tzv.odpustene doplatky, tykaju sa dochodcov - to ale tiez ide automaticky a mimo nas farmaceutov.
Lebo sa doplatky sa menia, raz je menej raz viac
No moj manzel bol nedavno vyberat atb a pytali od neho plnu sumu! ...tusim okolo 20e...tak siel do inej lekarne a tam uz len maly poplatok pytali...tiez nechapal 🤷♀️
@euka210 si si ista? To sa mi nezda.
@euka210 pravdepodobne preto, lebo lekar na recept nenapisal spravne indikacne obmedzenie na liecbu hradenu poistovnou, od maja su tieto obmedzenia v platnosti. Bohuzial, v takom pripade si antibiotika hradi pacient sam a ta druha lekaren ma smolu, ked si to magistra nevsimla a lieky vydala s ciastocnou uhradou poistovne, o mesiac jej ten recept nepreplateny vrati poistovna a lekaren-magistra bude mat skodu.
preco sa na to svagor neopyta v lekarni, ked si ide lieky vybrat?