Lieky na úzkosť

16. jún 2023

Nechcem byť zlá ale už by som viac lieky na uzkosti nebrala je to iba dobrý biznis v lekárni jedine.

Jedine čo mám od nich viac uzkosti a neviem sa vymotať z tejto celej situácii samozrejme že je to len barlička ale aby si z liekov bola vkuse unavená, depresívna a viac uzkosti mala nie ďakujem...

Mladým ľuďom predpisujú lieky ktorý chcú žiť a nie prežívať toto nieje liečenie... Psychiatri to úplne nekomunikujem....

Nech si každý hovorí čo chce ale je toto cele zle

deti95060810
16. jún 2023

budem ti oponovať.... lieky na úzkosť sú Ok, len sú návykové...
ak máš z nich takéto problémy ako uvádzaš - tak potom je možné že ti lieky nesadli - treba skúsiť iné.

luccija
16. jún 2023

A aké berieš lieky ako dlho?

neson123
16. jún 2023

Tiez som mal predpisane AD, ale neberiem ich prave z toho dovodu ze sa bojim nez.ucinkov a nechcem byt zavisly na nich..takto sa trapim bez liekov ale proste bojim sa ich brat..

deti95060810
16. jún 2023

@neson123 aj Ad sú navýkové
30 perc. pacientov musí brať lieky navždy - resp. aj po vysadení lieku sa musia po čase ku ad vrátiť...
len niekedy iná cesta nie je...🙄

autor
16. jún 2023

@deti95060810 ale to sú horšie diagnózy na uzkosti mnoho ľudí berie určite obdobie antidepresíva

autor
16. jún 2023

@luccija cca 5 rokov

neson123
16. jún 2023

@deti95060810 mne panicke ataky vyvolava stres, napriklad ked stojim v kolone alebo daco vtedy zacnem panikarit a pride atak..neviem si s tym poradit ale lieky nechcem brat

luccija
16. jún 2023

@deti95060810 lebo sa ich povaha a prežívanie nezmení Tak ako je niekto cholerik, druhý je uzkostlivejsi človek a hneď reaguje panikou, alebo má za sebou niečo veľmi zle čo ho položilo.
Autorka aké lieky?
@neson123 a páči sa Ti taký život?neobmedzuje Ta to?ty si tu mal veľa príspevkov a lieky sú pre teba ako stvorene

1234321
16. jún 2023

@neson123 takéto stavy mala aj moja kamaratka. Presne ako ty, v kolóne stať, to bola pre ňu katastrofa… a tak sme sa raz rozpravali a ani neviem ako zo mna vyšlo a povedala som jej, či sa nikdy nezamyslela nad tým, že čo iní ľudia by dali za to hoci v kolóne stať, či už tí, ktorí sú len ležiaci, alebo napr. Slepí ktorí by chceli vidieť čo sa okolo deje, ostala veľmi zarazena a potom mi povedala, že áno… mám pravdu

ivuska444
16. jún 2023

Ja tiež musím oponovať, ak človek ide k psychiatrovi tak už musí počítať s tým, že nejaké lieky dostane, šak ako inak ma liečiť, veď k hociktoremu lekárovi ideš tak ti dá na tvoj problém lieky, antidepresíva sú návykové ale určite nie tak, že si po nich ako na drogách alebo oznámená, mala by si normálne fungovať, a tiež keď ich človek chce vysadiť tak podľa pokynov lekára na to sú presne postupy, jasné že sa človeku pohorší, vec ak keď hociktorý liek berieš a ho vysadis tak samozrejme sa ti stav zhorší ak ešte to nie je doliečene,len keď človek ide k psychiatrovi už s tým pocitom, že nič len mi predpíše lieky po ktorých budem len ležať a spat a nič, čo nie je pravda, to nepomôže tak nech tam ani nejde, a treba ich brať pravidelne nie len keď je zle lebo jasné že nezaberú hneď a potom si človek myslí, že veď načo to beriem keď nepomohla, len si treba uvedomiť, že každý ďalší úzkostny atak bude len horší a horší ak sa s tým nič nerobí,

neson123
16. jún 2023

@1234321 ja si tiez hovorim v tej chvili v duchubze je to iba psychika, atak, nepanikar..lenze je to take silne ze clovek ma pocit ze dostava infarkt a umiera..proste akoby som sa snazil utiect..neda sa to ovladat, hovoril som si ze zazil som to uz vela krat, ze nejde o nic klud, ale proste ked mate pocit ze umierate neda sa nepanikarit a ovladat to.Ten kto to zazil vie o com hovorim ☹

unicornlady
16. jún 2023

@neson123 Ale to je to, čo si nemáš hovoriť. Povedať si niečo ako "nepanikár, neboj sa, nestresuj..." ti tvoje pocity ešte viac zhorší, lebo sa ich snažíš potlačiť.
Odporúča sa skôr opak, "ok, bojím sa, srdce mi silno búši, ale to sú len prejavy tela, som v bezpečí, stojím medzi ľuďmi. Keby niečo, už niekto by ti pomohol. Takže je to nepríjemné, ale zvládol som to už predtým..."
Čiže nejde o to snažiť sa potlačiť tie pocity, či ich ovládnuť. Skôr si ich pripustiť, ale s tým, že sa snažíš uvedomiť si, čo sa deje, čo sa reálne deje, čo to telo od teba pýta, či máš niečo urobiť, alebo neviem, skúsiť sa ponaťahovať, nech sa ti ľahšie dýcha..

1234321
16. jún 2023

@neson123 aha, že je to až take ☹️

banderaska29
16. jún 2023

tak takto. lieky na uzkost - ak myslis benzodiazepíny. alebo tzv. rychloupokojovaky (Frontin, lexaurin, neurol a pod...) tak tieto lieky sa maju uživat max 12 týždňov (po tejto lehote sa človeku vie vytvorit závislost). ty ich beries 5 rokov... ak uzkosti po istom období neprechadzaju, je dobre skusit psychiatra a nasadit AD.

skus prosím uvažit navstevu psychiatra, neboj sa, dostaneš sa z tohto kruhu. ♥

katulka027
Autor odpoveď zmazal
Zobraz