Máte niekto skúsenosť , dermatologička mi povedala že ak sa mi minú lieky ktoré mi predpísala, mám napísať na recepciu polikliniky a oni jej to zaznacia do kalendára aby mi poslala e-recept.
Včera tak spravila , dnes som bola v lekárni a povedali mi, že na tento liek budem musieť priniesť papierový recept lebo že sa od 1.1 niečo zmenilo a teda budem platiť plnú sumu.
Lenže u tej doktorky platím 50€ za vyšetrenie. Kto máte takýchto lekárov , platili ste 50€ (alebo iný poplatok) aj len za vydanie toho receptu? Poprípade ak je tu nejaká Dr , spravili to kvôli tomu aby sme už naozaj všetko platili ako idioti aj za vstup do ambulancie?
@oli18 to hradenie plnej sumy mi nevadí , potrebujem tie lieky takže samozrejme ich zaplatím aj keby stáli 100€ , len veľmi nevidím zmysel v tom merať tu cestu k Dr kvôli papieru + k tej Dr sa musím objednať cez navstevalekara.sk kde budem platiť nejaky poplatok a ak si vyhradí čas namňa na základe objednávky cez navstevalekara tak predpokladám že budem platiť aj za to že tam prídem. 🤔
Skus sa nejak inak (mailom, telefonicky) skontaktovat s lekarom, prip. tam skoc rovno osobne (aj tak kvoli papieru budes musiet), hadam len za vystavenie receptu Ti nebudu uctovat poplatok ako za vysetrenie. Ved to len sestricke povies na chodbe a Ti prinesie...
Nechsapaci,môžeš písať mail na Ministerstvo zdravotníctva aká si "spokojna" a aj mnohí ďalší,ktorí dopadli rovnako.Chybou je,že sa sťazujeme len na nete,kde s tým nik nič nespraví, nik z nás ti reálne nemôže pomôcť.Zachytila som info,že túto skolacku chybu "opravuju" ,ale potrvá to v lepšom prípade najmenej 3 mesiace.
System to umoznuje, len zakon nie. Inak, ak by lekari zaviedli poplatok za papierovy recept, ani by som sa necudovali. Vsak napriklad na gynde uz doktorka vysilovala, ze musi skratit ordinacne hodiny lebo vypisuje recepty. Mali by to opravit marec/april. Ak vobec, ak vsak budu pokracovat ako teraz, moze sa to posunut na neurcito, lebo ludia si casom zvyknu, tak na co riesit.
@sonula u jedného súkromného kožného som zaplatila 60€ len za to že mi povedal v ambulancii , aby som prišla o 4 dni na krv na kramare. ani sa nepozrel na to s čím som tam prisla.
@aliziana Takže by ma vôbec neprekvapilo keby som platila aj tam.
Pozorujem na sebe XY iných zdravotných problémov ale k Dr proste nejdem , lebo by som zošalela práve z tohoto systému a privodila by som si ďalšie zdravotné problémy. Mojej mame z tých nervov a stresu začali vypadávať vlasy. Ložiskovo. Ma asi 6 plešiniek na hlave.
@janinah Aj by som napísala ale bez vulgarizmov by som to nedokázala a neviem aké by to malo následky 😊
Bohuzial prijali zakon ktory ma tento “ vedlajsi ucinok “ , v spravach hovorili aj z lekarni ze je to neskutocne, posunuli sme sa o 10r dozadu…..
Napis a vyziadaj si aj odpoved,neboj sa,do basy nepojdes.!eby ľudia našli čas a asi aj odvahu ich bombardovať mailami,ktoré odrazaju našu ne/ spokojnost,keby tých mailov dostávali v tisícoch tak by sa niečo aspoň malo zmenilo k lepšiemu...oni s7 tu pre nás,my ich platíme.my sme ich posadili do teplých kresiel a su skvelo plateni,tak nech robia pre ľudí a nie proti nim.
Ten liek si si teda aj predtým platila v plnej sume.Napis, zavolaj nech ti pripraví recept a vyzdvihnes si ho určite netreba znova platiť za vyšetrenie veď ma sestričku, recepciu...
Ano bohuzial chybou/nepozornostou? Je toto naozaj v zakone a k takemu lieku bohuzial potrebujem papierovy recept
Inak vypadavanie- ma aj ocne vysetrenie, ?
No keďže je to nová situácia, lekári si to musia poriešiť podľa seba a je už na nich, či im stačí zavolať a recept následne podá sestrička alebo pôjdeš k lekárke a tá ti ho na mieste vypíše...ale návšteve ordinácie sa nevyhneš, lebo pre ten papierový recept musíš ísť....už je na morálke lekárky či si tých 50eur zaučtuje ale nie, keďže nejde o vyšetrenie ale len o vydanie receptu.....
Tyka sa to len liekov na predpis, pri ktorych hradi pacient plnu sumu. Plnu sumu si platila aj pri eRecepte, aj vtedy, ked sme pouzivali len papierove recepty. Tych spominanych 50€ nema s receptom nic spolocne.