Lieky na anémiu spôsobenú menštruáciou

19. apr 2021

Ktorý liek ste uživali pri anemii , ktora je sposobena silnou menštruaciou?A skutočne pomohol?

unicornlady
19. apr 2021

Tardyferon- obvodná mi predpísala. Po 3 mesiacoch užívania mi aj vlasy prestali toľko padať.

uriva
19. apr 2021

Ferro folgammu - ale už ju teraz pol roka/rok nevyrábajú - ona mala aj kyselinu listovú, ale je za ňu teraz dáka novinka. Hlavne nie Maltofer - strašne zapeká a ja osobne som z neho mala po troch mesiacoch zlatú žilu a tak isto aj jedna žena v rodine po pôrode, keď ho musela užívať (z pôrodu nič a po týchto liekoch dostala takú kvalitnú). A potom som mala aj Aktiferin či ako sa to píše - to som spala 16 hodín denne, to tiež neodporúčam. Tardyferon som nemala, ale počula som naň tiež dobré recenzie. A mne pomáhala aj trstinová melasa - voľne dostupná v lekárňach/zdravej výžive - lyžicu rozriediť v teplej vode a vypiť. A kokosove kocky, mrkva, slnečnicové semienka, šaláty... - ja som to dopĺňala aj stravou, lebo som nechcela brať lieky v kuse. Ale boli obdobia, hlavne zima a jar, kedy to inak nešlo. Inak, po 15 rokoch mi anémia zo silnej ms prešla - pôrodom a už pár rokov mám, našťastie, pokoj. Ale "antianemnickej" strave som zostala verná - jeden nikdy nevie.

marci77
19. apr 2021

ja tiez mam dobru skusenost s tardyferon, uzivala som v tehotenstve
mala som aj ine zelezo, ale z toho boli zapchy, tu v pohode

idealne, ked si davate zelezo skombinovat ho s vitaminom C ....vtedy, ze sa lepsie vstrebe

a melasa je tiez velmi dobra, kazdy den za lyzicku

tu tiez podobna diskusia
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/ake-zelezo-v-tabletkach-si-mam-kupit/

zuzka10175
19. apr 2021

Ako dlho s tým máte problém? Zaoberali ste sa niekedy tým, prečo je silná menštruácia?

autor
19. apr 2021

Posledne 3 mesice. Som v obdobi perimenopauzy , vykyvy hormonov.Beriem Tardyferon mesiac, ale hemoglobin je stale 108.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katuska19
19. apr 2021

Bud cucoriedkove zelezo od Avita alebo moju krv od duolife-mne vyrazne po 3 mes uzivania pomohli na zelezo a nizky hemoglobin. Predtym som sa rok trapila s maltoferom, bolo mi z neho zle, a viacmenej ani nepomohol.

cukroska
19. apr 2021

Ja som brala v čase kedy som mala anemiu ťažkého stupňa Sorbifer Durules, Pyridoxin a nepatam tretí a zabralo. Chodila som pravidelne na hematologiu a mám s tým dobré skúsenosti. Predpísali mi to aj pri extrémne silnom krvácaním, kedy som mala hemoglobín 84 a po troch mesiacoch (napriek pretrvajúcemu krvácaniu) sa mi úplne upravil. Neskôr mi doktor predpísal Maltofer, s tým nemám dobré skúsenosti. Nakoľko som mala tráviace ťažkosti. Teraz opäť beriem Sorbifer.