Lieky na akné

2. aug 2022

Dobry den, ma niekto skusenosti s liekmi na akne? Neviem, ci sa mi oplati ist k doktorovi a nechat si ich predpisat, lebo som pocula, ze maju zvlastne vedlajsie ucinky. Akne mam nie len na tvari, ale aj na tele. A niekedy som z toho az zufala, lebo ma to neskutocne obmedzuje a znizuje to moje sebavedomie. Nemozem ist ani na kupalisko, lebo sa hanbim vyzliect, ked viem, ako vyzera moj chrbat. Taktiez nemozem vyjst z domu bez toho, aby som si zakryla akne na tvari korektorom. Niekedy ked vidim to akne je mi az do placu. Vyskusala som vsetky mozne produkty od kozneho lekara a aj som chodila mesiace na kozmetiku, ale takmer ziadne zlepsenie. Myslite si, ze stoji za to brat tieto lieky? Aku mate skusenost? Pomohli Vam? Popripade ake boli vedlajsie ucinky? Dakujem za odpovede.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anicka176
3. aug 2022

Odporučila dermatologička aj pátranie po skrytej infekcií v tele (zubár, gynekológia, ORL, odbery u VL...) alebo vyšetrenie hormónov?

diverzia
3. aug 2022

ja som roky chodila ku kožnej a skúšala na mne rôzne mastičky,krémiky,vodičky, bola som na xy vyšetreniach až som nakoniec začala brať isotretinoin actavis, liečba trvala rok a odvtedy mám pokoj (už sú to myslím 3 roky) ten pocit bez vyrážok je na nezaplatenie. Ja som mávala veľa, všade a bolestivé. áno, tie lieky majú svoje nežiaduce účinky (určite nesmieš otehotnieť) ale ostatné sa dali zvládnuť. mala som trochu suché oči, čo som riešila kvapkami,ale inač nič hrozné.Mne vyriešili takmer celoživotný problém (budem mať 40) a nedám na ne dopustiť.