Liek na ukľudnenie

leuska15leuska15
21. okt 2020

Dobrý deň,
Asi vyznie hlúpo a smiešne ale skúsim to. Potrebovala by som jednorazovo nejaký liek na psychiku, nejaký ukludnovak. Totiž, mam panicky strach--veľmi silnú fobiu (v minulosti liečenu psychológom, žiaľ nevyliecil ma) - z výterov (je jedno ci z nosa, ucha, úst, gynekologických vyšetrení)
No a tu nastáva problém, ktorým je to celoplošné testovanie. Chcem tam ísť, chcem byť zodpovedná ale-nepíšte mi prosím, že Kazd zvládne paličku do nosa. Ja som nedokázala zvládnuť gynekologické vyšetrenie ani pri pôrode. Moja fóbia je veľmi silná a pramení z minulosti.
Potrebovala by som zohnať 1 tabletku niečoho na ukludnenie, ale legalnou cestou. Predpokladám, že nič legálne nezoženiem silné, ale existuje niečo voľnopredajné slabšie, čo by mi dokázalo aspoň trochu pomôcť?

limetka69
21. okt 2020

Skus guaracujan

leuska15leuska15
autor
21. okt 2020

@limetka69 ďakujem. Ale zabudla som napísať, že dojčím. Pozerám, že tento liek je pri dojčení nevhodný. Ale to asi bude každý. Musím to vymyslieť, čo teraz

lauriema
21. okt 2020

@leuska15leuska15 ja som guajacuran brala počas tehu aj tam sa píše ze není vhodný a MUDr mi ho predpisovala 3x denne

lauriema
21. okt 2020

@leuska15leuska15 osobne si myslím ze ti to nepoškodí ani melemu. Alebo malej

juliet86
21. okt 2020

@leuska15leuska15 ak guajacuran tak rovno 3 si supni a najblizsie mlieko odstriekaj. akebo si daj panaka alebo chod k vseobecnemi/gynekologovi psychiatrovi a porad sa

limetka69
21. okt 2020

@leuska15leuska15 alebo si odsaj mlieko kym liek nevyprcha.

gabrielkaa
21. okt 2020

@leuska15leuska15
Skús niečo prírodné. Napríklad Valeriána alebo CBD .

nevenka
21. okt 2020

Mne predpisala doktorka Lexaurin, po porode, kvoli poorodnej depresii, kym nezaberu antidepresiva, maly mal 4 mesiace. Mala som si ho dat na vecer po poslednom dojceni, ja somnto vzala asi raz. Maleho som dojcila kazdu chvilku, nevedela som to odhadnut. Ale co viem, tak mamine napriklad obvodak predpisal Neurol, ked nam zomrel starky. Treba sa skusit spytat obvodaka. Ale chcela som napisat to, ze takato cesta by bola aj pre guajacuran, ze odsat mlieko vopred a istu dobu po uziti nedojcit. Drzim palce 😉

kittykat22
21. okt 2020

@leuska15leuska15 nechod na test. Uplne jednoduche. Jeden clovek s fobiou rozdiel vo vysledkoch nespravi. Blbo by sa mali citit ti, ktori tam nepojdu pretoze im to je jedno. Neries.

3009
21. okt 2020

@leuska15leuska15 veď nechoď na testy a buď 10 dní v karanténe.

nnnuuunnn
21. okt 2020

Nešla by som, na materskej už absolútne nie. A určite by som sa kvôli tomu nedopovala.

leuska15leuska15
autor
21. okt 2020

@kittykat22
@3009
@nnnuuunnn
Rozmýšľla som aj takto. Ale po prvé ma trápi zodpovednosť a po druhé, neviem sa odizolovať od detí a manžela. Deti sú malé, byt ešte menší. Chatu alebo iné miesto nemáme. Teda neviem, či by aj manžel musel prestať chodiť do práce dcéra škôlky.

kittykat22
21. okt 2020

@leuska15leuska15 a preco neposles manzela? Ktory by tam inak mal urcite ist pretoze chodi do prace a s ludmi. On je ten ktory by sa mal nechat otestovat - ak uz niekto vo vasej domacnosti. Vysledok testu bude urcujuci pre celu rodinu.

dadus_ka
21. okt 2020

Cbd olej

leuska15leuska15
autor
21. okt 2020

@kittykat22 manžel urcote pôjde. Dokonca pôjde robiť vytery :D ale neznamená, že ak to nemá manžel, nemám to ja

kittykat22
21. okt 2020

@leuska15leuska15 on je vojak? 😀

leuska15leuska15
autor
21. okt 2020

@kittykat22 nie, zdravotník 🙂

kittykat22
21. okt 2020

@leuska15leuska15 prosim ta, a preco sa nepoziadas svojho muza o pomoc v tejto oblasti? Ak pracuje v zdravotnictve tak urcite ma prehlad.

leuska15leuska15
autor
21. okt 2020

@kittykat22 nie, v liekoch na psychiku sa vážne nevyzná 🙂 nie každý zdravotník sa vyzná v každej lekárskej oblasti. Tu sú ženy, ktoré reálne tie lieky vyskúšali a vedia ci fungujú 🙂