Ahojte, viete mi prosím poradiť niečo na bolesť hrdla? Zrejme mám angínu, mám opuchnuté mandle, bolí to, že ledva prehltnem slinu, nie to aby som sa ešte najedla 🙆. Dávam si pastilky aj sprej do hrdla, ale vôbec mi to nepomáha 😶🌫️. Je to príšerná bolesť
Na anginu len antibiotika
@pribinak aj to zvažujem, ale nechcem tam veľmi ísť, bola som tam presne pred dvoma týždňami s tým istým, dali mi ATB na 10 dní.
Jedine ATB, angínu nič iné nevylieči, a určite choď k dr, lebo neliečená angína môže dopadnúť veľmi zle ...
A tie ATB si tých 10 dní aj brala?
@luliu samozrejme.
Angínu nevylieči, ale bolesť utlmí Strepsils plus - sprej alebo pastilky. Už po dvoch použitiach úľava.
Nemusíš mať angínu, teraz koluje takýto priebeh covidu. (Pri angine býva hrdlo nahnisane.)Držim palce
Od bolesti som mala Nimesil prasok a Glimbax na kloktanie, pila som šalviu a repik....ale neviem ci by mi to prešlo bez ATB. Skusila som všetko aj slanu vodu, aj med, spreje pastilky nepomohli. Daj si teply šál a musíš ležať . Pozri si do hrdla s lyžičkou , ak tam mas hnis tak chod na pohotovosť.
@panonia áno mám aj zahnisané, biele čapy po celých mandliach. Tak teda pôjdem pre ATB zas. Neviem či vydržím do pondelka , už od včera má to trápi
Mojmu synovi pomaha kloktat slanu vodu a casto on mal cez leto no neviem povedat co to bolo ale bolo to divne🤔dostal anginu cele mandle zahnisane a riadna bolest ucha po Atb za tri dni bolest presla po dobrati Atb sa mu to zase vratilo takto 3 krat.Boli sme aj na Orl odporucili vybrat mandle .Skoncilo to tak ze ten treti krat znicoho nic ho prestalo boliet ucho aj hrdlo bez tych Atb a operacia sa nekonala lebo od vtedy nebol chory tak do dnesneho dna nevieme co to bolo .
Smer pohotovosť, dostaneš ATB