Liek Lyxit a tetánia

21. feb 2022

Ahojte, chcem sa spýtať máte skúsenosti s liekom Lyxit? prečo sa to dáva na tetániu, keď je to na depresiu? ja necítim depresiu, nie som smutná, mám "len" tetániu ... diagnostikovanú cca rok dozadu, beriem Magnosolv, a dnes mi cez telefón drka napísala Lyxit, ale bojím sa to začať uzívať...ja som cez deň oka, ale večer mám stavy, že sa začnem báť... búšenie srdca citim, tlak na hrudi, guča v krku, trpnutie rúk (juj už keď o tom píšem to cítim) ... Dievčatá, prosím vás ak viete poradte, budem rada za každú radu, názor. Aby som nezabudla, už som sa objednala aj k psychiatričke na piatok tak neviem počkať aspoň do vtedy s užívaním? a konzulovať to s nou? lebo neurologicka ma ani neviedela, len cez telefon som jej povedala že sa mi zhorsuje stav tetanie..a bum hned dala AD..

pufinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. nov 2022

@pufinkaaa ahoj nie neberiem ani som to nezacala. Su to velmi silne AD.

pufinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pufinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pufinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. nov 2022

@pufinkaaa beriem magnosol a lavekan. Ale ja som take ze trpnutie nemala.

pufinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erichlein
10. júl 2023

Ja beriem Lyxit a úplne v pohode 🙂
Dokonca poznám ľudí z okolia, ktorý berú Lyxit 3x denne 1 tabletku a nemajú žiadne vedľajšie účinky.

simonkaskopova
14. nov 2024

Ahojte poradí mi niekto dnes mi bol predpísaný lyxit 3x denne mali ste vedľajšie bojím sa nového lieku vďaka

erichlein
14. nov 2024

@simonkaskopova ahojky,ja som toto riešila veľmi dlho, brať -nebrat
Treba nájsť v prvom rade lekára, ktorý je Vám sympatický,a máte zneho -z nej dobrý pocit a potom dôverovať lieku ktorý predpísal
Treba vyskúšať,ako budete znášať liek, keď nie dobre,vysadite
Ja som brala,nemala som vedľajšie účinky
Držte sa 🙏😏

simonkaskopova
14. nov 2024

@erichlein ďakujem za odpoveď mam dobru lekárku samozrejme som si na obed už dala prvú dávku večer dám druhu ráno potom zas..uvidíme..len nieje to veľa 3x denne ? V akých časových odpsupoch ste ho brali vôbec ste nemali nežiaduce vďaka

erichlein
15. nov 2024

@simonkaskopova zdravim, tiež 3x denne som brala,a v pohode, nakoniec po týždni,dvoch uvidíte sama ako Vám to zaberá, dajte vedieť 😏💕

simonkaskopova
16. nov 2024

@erichlein ahojky dnes tretí deň beriem iba ráno a večer obed vynechávam trosku som znich ospala ako oťapena aj vy ste to tak mali mam znich strach ani vedľajšie ste nemali vďaka

erichlein
16. nov 2024

@simonkaskopova Simonka, zdravim, áno,za pár dní začne ospalosť a taký nepríjemný pocit ustupovať ,dobre že začínate dvoma,to by mali postupne zvyšovať,no kto má dnes na to čas, že? Nebojte,bude to dobre,raz ich aj začnete vysadzovať, dôležité aby ste sa stabilizovali...💚
@simonkaskopova

erichlein
16. nov 2024

@erichlein Nebojte sa, už vedľajšie účinky nemajú, mnohé AD začínajú počtom otupelosti pri prvých dňoch užívania, strach je pocit x nového,ono keby ste malí užívať Lexaurin Xanax či tomu podobné produkty, strach utlmí ako aj pocity úzkosti atď
Len pri pravidelnom užívaní sa vytvára závislosť, ináč super pri príležitostnom užívaní

simonkaskopova
17. nov 2024

@erichlein som rada a vdacna za každú radu brala som dva roky alventu, nejak mi prestala účinkovať teraz beriem druhý mesiac ráno 50 sertralinu a asi 4 deň ten nový lyxit 2x dennee je to skoro povedať že mi je dobre uvidíme možno že nežiaduce ešte len prídu čoho sa bojím najviac toľko som si toho už prešla kým som to prestala rešiť a naučiť sa stým žiť pracovať dom deti...dúfam že mi pomôžu ďakujem za každú odpoveď

erichlein
17. nov 2024

@simonkaskopova Simonka, vedľajšie účinky už nebudú, len na začiatku liečby prípadne nastavenie na iný liek, nebojte sa 💚, dajte vedieť za týždeň, dva 👍

erichlein
3. dec 2024

@simonkaskopova Dobrý deň prajem,len som chcela vedieť,ako sa Vám darí a či vedľajšie účinky pominuli, pekný deň prajem 🍀

simonkaskopova
9. dec 2024

@erichlein ahojky ďakujem že namna myslíte beriem mesiac aj pol 3x denne lyxit plus ráno sertralin 50 s lyxitom je to lepšie vedľajšie boli minimálne ozaj dobrý liek veľmi nabudzuje..

erichlein
9. dec 2024

@simonkaskopova Simonka, teším sa spolu s Vami ❤️