Ahojte užívam liek Duspatalin a preventívne liek Imodium a mám pocit akoby som bola nafúknutá a v noci sa zobudím že mám kŕče v bruchu keď začnem s prepáčením prdieť tak to prejde bojím sa ho vysadiť ten Imodium aby ma neprehnalo lebo pred časom som mala hnačku a odvtedy ho užívam a bojím sa aj niečo zjesť možno to mám len v hlave krv všetko je Ok
Kde v letáku lieky imodium sa píše.ze sa môže užívať preventívne? To predsa nie je cukrík.Riskujes vážne poškodenie svojho zdravia.
Imodium sa pouziva na akutnu hnacku, nie preventivne. Ak mas strach z moznej hnacky, a preto uzivas imodium, asi by si mala cim skor zacat riesit hlavu, lebo si znicis travenie.
@janinah a čo mám robiť? Už teraz keď mám takéto problémy ako nafukovanie, kŕče a také pichlave pocity v bruchu môžem si niečo dať?
@eli263 na nafukovanie je espumizan, krce mas z nafukovania. Na upravu crevnej mikroflory su probiotika, tie treba uzivat hned po hnacke (niektore su aj pocas hnacka) a mozu sa uzivat aj dlhodobo. A spasmolytika tiez nie su cukriky, nemaju sa uzivat bezhlavo a dlhodobo.
Jednoducho potrebujes dat crevo po hnacke dat do poriadku. Na to je dieta a probiotika.
@viestta dala som si Pancreolan
@mamina7070 takze "chronicky pozorovatel"
@viestta píšem tu o radu a ďalšie dávajú príspevky že som blázon nechápem niektoré je mi z toho nanič
@eli263 nie, blazon nie si, ale nie je v poriadku, ze sa tak pozorujes a este vacsi problem je, ze si sama ordinujes lieky, sposobujes si nimi tazkosti, ktore potom riesis dalsimi liekmi a tymi si vyvolas dalsie tazkosti. Ty potrebujes dve veci. Lekara, ktory bude liecit tvoje objektivne tazkosti a psychologa, ktory ti pomoze prestat sa pozorovat. V kazdom pripade potrebujes skoncit samoordinaciu liekov krizom krazom ako sa na Googli diagnostikujes.
@viestta a že nie som blázon založím tému a som blázon len neutekám s každou somarinou k lekárovi
@viestta neliecim sa od buka do buka hádam každá čo tu píše je blázon a každá uteká so somarinou k lekárovi určite si každá sama kúpi liek od bolesti alebo od hocičoho len aby nemusel k lekárovi prosila som tu o radu pomoc a nie čítať čo som a neviem čo
@viestta keď vás niečo bolí sa neliecite sami nie utekate k lekárovi som zabudla myslela som že aspoň vy ma pochopíte a poradíte ale vidím že nie
@tom_i dávam si pozor čo zjem napr.kapustu vôbec nejem,ani fazuľu to z čoho má naduva a zvláštne je že som do teraz pila Ranajkovu kávu s nescou plus mlieko a nič mi nebolo raz som ju vypila a prehnalo ma a to bolo ráno a odvtedy sa bojím
@eli263 sak ale to ze ta z nej raz prehnalo si pisala 1.10.2023. To odvtedy beries lieky na hnacku ? ze raz ta prehnala kava s mliekom ?
@mamina7070 ako kedy
@mamina7070 hej
@eli263 pani bez urážky, najprv vysadiť všetky lieky, zapisovať si čo a kedy zjete, vypijete a potom hajde na gastro a cestou sa zastavte u aspoň psychológa ... lebo toto riešite dookola
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mozem-mat-bolest-brucha-od-lieku-imodium/
@tom_i je to tu zas na gastre som bola všetko Ok len syndróm dráždivého čreva aj to zo stresu
Kolko je to pred casom? Immodium sa nema pouzivat dlhodobo, len v case ak skutocne hnacky su. Nasad si probiotika, vysad imodium a stravuj sa normalne, lahka ale vyzivna strava.