Dobry den. Po neuspesnej 2rocnej liecbe timonilom retard 300, sa lekari rozhodli ze mi na diagnozu vestibularna paroxyzmia s neurovaskularnym konfliktom nasadia nove lieky biston 200. Mam denne zavraty a velku nestabilitu pri chodzi. Dve vysunute platnicky s utlakom miechy v krku. Lekari tento nalez uplne ignoruju. Namiesto kontrolnej MR krcnej chrbtice mi davaju vyskusat nove lieky na tu ich diagnozu o ktorej pisem vyssie. Podotykam ze na dvoch MR hlavy sa nepotvrdil ziaden neurovaskularny konflikt ktory vyvolava nimi urcenu diagnozu. Jednoducho mam nalez iba v krcnej a ten ignoruju. Zamerali sa znova na skusanie liecby na diagnozu ktora sa na dvoch MR nepotvrdila ale stanovili si ju iba lekari sposobom: asi to bude vestibularna paroxyzmia". Mate niekto skusenosti s liekom biston 200? Dakujem
@majamat ja viem ze je tam rovnaka latka karbamazepin. Len ci biston neobsahuje aj nieco ine, co moze vyvolavat neziaduce ucinky.. Lebo napr aj timonil ked mi vymenili za neurotop, co je ta ista latka, tak neurotop mi sposoboval silne bolesti zaludka
@adulienka11111 toto je vec, co nie je spsobena tym, ze liek nieco obsahuje,a le tym, ze tebe nieco v tom lieku vadi/nesedi, to uz nikto presne nebude vediet, ci nebudes mat s tym problemy.
bolesti azludka su pri vsetkych leikov najcastejsi neziaduci ucinok. asi ich ma snad kazdy liek, ktory ide cez zaludok. cize toto je vyslvoene individualna vec.
@majamat mate s uzivanim lieku biston 200 osobnu skusenost?
@adulienka11111 ja som ho neuzivala, ale pracujem v CSSa uzivaju ho tam.
uzivaju aj Neurotop, aj Timonil ( existuje aj 150mg). nikto nema problem so zaludkom ani pri jednom z tych liekov.
@majamat kazdy clovek je iny. Po 2 rokoch uzivania mi znicili zaludok
@adulienka11111 ved to presne som napsiala v druhom komente. kazdy je iny, jednoducho tvoj zaludok am problem s liekmi, nemusi to dokonca suvisiet s konkretnym liekom, ale vseobecne s liekmi. cize e kludne mozne, ze toto budes mat pri viacerych liekoch.
ja mam bolesti zaludka pri roznych liekoch, ja nemozem ani multivitaminy, ani taky tie volne predajne lieky na cievy ( detralex a pod ). proste moj zaludok to nezvlada, je mi to tazke. pripadne mozem nejake male lieky ako Zenaro a pod, ale nieco velke uz nie, priapdne ani male tbl, ked je ich vela naraz.
@adulienka11111 Timonil a Biston je to iste. maju rovnaku ucinnu latku, len sila tej latky je rozdielna. v jednomje 300mg a druhom 200mg