Liečivá vložka v zube

viera1107
7. sep 2020

Zdravím, mám otázku.. Dnes mi prvý krát v živote vŕtali zub, doteraz ma trápili iba zuby múdrosti .. Mala som odlomené a dosť hlboko zo spodnej šestky.. Vyvŕtali mi to a dali mi tam takú bielu, že liečivú vložku ale všade počúvam, že tieto vložky vypadávajú.. Ako to je? Naozaj to prelieči a len mi to potom zablombujú alebo sa môžem pripraviť na problémy?

kittykat22
7. sep 2020

@viera1107 nie nevypadavaju. Je to velmi dobra vec. Vylieci ti zub, potom ti ju lekar vyberie a da ti tam plombu. Nezabudni tam ist v termine ktory ti povedal.

viera1107
autor
7. sep 2020

@kittykat22 termín mi dala až 11.11..dúfam, že sa mi to vylieči.. On ten zub ma nejako veľmi nebolel len sa mi tam zachytávala potrava, bolelo to až keď by sa mi tam niečo tvrdé dostalo.. Teraz cítim takú miernu bolesť, ale to asi lebo sa mi tam hrabala..

kittykat22
7. sep 2020

@viera1107 jj to je na mesiac. Ja som to takto pokaslala, pretoze som si tu vlozku tam nechala a nesla to vybrat a vyplnit a dostala som tam obrovsky zapal. Ale ja blbena som to tam nechala pol roka 🙈 Mlada, sprosta. Potom som ich mala aj na inych zuboch a ako som to v termine nechala spravit tak super.

lllll_1118
7. sep 2020

Ja som ju mala teda len týždeň sa mi zdá ale nejedla som nič tvrdé a myslím ze vôbec som nekusala na tej strane. Jedla som jogurty, kaše proste jedla ktoré nemusíš moc kusat. Aj preto lebo ma to bolelo a bála som sa ze vypadne. Aj kefkou som to len veľmi opatrne. Tiež som to mala prvý krát a furt sa mi zdalo ako keby sa to odtiaľ každú chvíľu malo odlepit 😂ale nevypadla

havana40
7. sep 2020

Mne sa stalo ze mi aj vypadla tusim za tyzden a isla som znovu zubarke a povedala som ze mi vypadla dala mi druhu

viera1107
autor
7. sep 2020

Budem dúfať, že to bude dobré a len mi v novembri dajú plombu..a budem mať pokoj lebo v našej rodine majú okrem mňa všetci veľmi kazivé zuby.. Ja som mala len zuby múdrosti problémové..

andreatytler
7. sep 2020

@viera1107 To mas teda stastie ked ti prvy krat blombovali az teraz🙂. Ja som to mala niekolko krat. Ono to fakt prelieci zub. Mne to davali vzdy ked bol kaz prilis hlboko asi to je prilis blizko ku nervom v koreni a keby na to len tak natlacili blombu bolo by to prilis cerstve a citlive.
Nikedy to vypadne cele alebo po kuskoch, lebo je to nie je tvrde a huste ako blomba a ani nemoze. Ak vypadne len trosku a da sa ti s tym fungovat, nechaj ta tak, Ak vypadne uplne, chod k zubarovi a on to znovu vyplni.
Ja mam teraz 2 v ustach a je to na 3 mesiace. Kludne na tom jem.

andreatytler
7. sep 2020

@kittykat22 ha ha... znamy ked bol v zahranici, mu vypadla blomba ale zub nebolel a kedze tam sa za zubara platili obrovske peniaze tak si v lekarni kupil tu bielu pastu a sam si tu dieru vyplnil... a aj doplnal ak to vypadlo... tiez asi pol roka ... az kym sa nevratil na Slovnsko.🙂

eliska105
7. sep 2020

ahoj, mňa pred cca rokom pobolieval sem tam zub, myslela som si, že je to osmička, ale keď sa mi kúsok odlomilo z vedľajšej stoličky, vedela som že problém je inde...zubár mi to rozvrtal a dal liečivú vložku, prišla som potom za cca 6 týždňov a ešte trošku rozvrtal vybral ju a zaplomboval a všetko bolo ok 🙂 dáva sa to v prípade hlbokého kazu aby sa to celé prečistilo

viera1107
autor
8. sep 2020

Fuha, musím povedať že ma to v noci dosť bolelo.. Taká pulzujúca bolesť, keby som mohla si šupnem tabletku ale v piatok idem na vyšetrenie pri ktorom aspoň týždeň pred teba nebrať lieky čo by riedili krv.. Je to normálne, že to v noci bolelo?? Ďakujem..

mirabelia
8. sep 2020

@viera1107 poznám ľudí, ktorí tu vložku nezniesli, bolelo ich to, až si ju aj sami vyškrabali a uľavilo sa im..mňa osobne to bolelo tri dni, bolo to čerstvé, citlivé ale potom sa to upokojilo 🙂 je to zásah do živého, takže sa ti to tam rozozvučilo, je to normálne, u mňa bolo 🙂 akurát mne tá vložka nikdy nevydrží až mesiac, ty ju máš mať skoro dva mesiace, keďže ideš až v novembri...to mi príde veľmi dlhá doba...mne ju dávali vždy na mesiac ale tak po necelých troch týždňoch som už musela ísť k zubárke lebo mi z nej postupne ubúdalo, trusilo sa z nej po jedle..až som jej tam mala málo a začínalo to bolieť...

viera1107
autor
8. sep 2020

@mirabelia tiež si nemyslím, že sa mi to do novebra nerozpadne.. Určite tiež budem musieť ísť skôr.. Čo ti potom robili? Doplnili vložku alebo už zaplombovali?