Ahojte, chcem sa spýtať, či sa niekto lieči na psychickú chorobu aj keď sa po psychickej stránke cíti dobre. Nemám depresie, občas mám úzkosť lebo už neviem ako ďalej.. Mije problémy sú že neviem fungovať ako pred tým ako sa to stalo. Už to trvá rok. Nechuti mi jesť, chudnem, toci sa mi neustále hlava je mi na odpadnutie, búši mi srdce, trasu sa mi ruky, oblieva ma pot, pocity na zvracanie a veľa ďalšieho. Antidepresíva nepomáhajú, každý lekár ma odmietne že psychika, rodina mi tiež neverí už neviem ako ďalej.
Stala sa Vám nejaká konkrétna vec, po ktorej nastala táto zmena k horšiemu? Ak to teda nie je tajomstvo, kľudne mi napíšte ss.
evidentne sa necitis dobre,len si sama klamas,cim skor prijmi ze si chora a liec sa nie len u psychiatra ale aj psychologa drzim palceky
@ines1234 práveže nie, bolo to super obdobie a z ničoho nič raz večer mi začalo strašne bit srdce, nemohla som sa nadýchnuť skončila som na pohotovosti kde mi dali magnezium. No a odvtedy to už išlo. Neviem mám 20 rokov a už nevladzem takto fungovať
Po tej pohotovosti nasledovali aj nejaké zdravotné vyšetrenia? Pokúšali sa lekári zistiť co by to mohlo byť alebo z čoho by to mohlo byt?
@ines1234 robili mi echo, opakovane EKG, krv, CT mozgu kde našli cystu ale vraj je to úplne bežne a v poriadku , mala som aj EKG holter kde boli výsledky v poriadku až na tachykardiu ale zevraj je to ok.
Napíšte mi súkromnú správu a môžeme to skúsiť rozobrať podrobnejšie 🙂
Ako dlho berieš lieky? Oni hneď nezaberú až po nejakom case.
@mimi15 beriem už pol roka.. Prvé mi nesadli tie som brala dva týždne a potom už tú alventu .
To vyzerá na uzkostnu poruchu. Samotné lieky sú len pomoc a bez psychoterapie nemusia vyliečiť. Kým som nedostal to iste ani som netušil že nejaké úzkosti existuju. Privádza to náhle ale pred tým museli byt už potlacane pocity alebo strachy. U mna to bola Corona možnosť u teba. Nedá sa tváriť že sa nebojíme lebo psychika sa v podvedomí obáva a keď to si nechceme priznať tak telo to dá najavo. Je to nespracovany strach. Pomáha naučiť sa nemyslieť. Riadne trénovať nemyslenie. Aspoň pár sekúnd. Najlepšie vydržať minútu no ja som sa zatiaľ viac ako na15 sekund nedostal aj tak to veľmi pomohlo a pomaha. Nemyslieť na minulosť a u úzkosti hlavne na budúcnosť. Len na prítomnosť. Keď to nejde donútiť sa nasilu. Po čase to pôjde ľahšie a neskôr úplne samo.
@slovakboy chodím aj ja psychoterapiu už 2 mesiace ale nemám pocit, že by nejak zásadne pomohla.. ďakujem za radu 🙂
Dva mesiace je ešte málo a musíš aj sama chcieť. Je potrebný aj dobrý psychoterapeut. Treba sa naučiť ovládať myseľ a to nejde hneď a ľahko. Keď chceš napíšem ti do správy nejaké detaily.
Presne ako ja , AD nezaberajú, som kľudnejší,ale hlava sa neprestala točiť, psychoterapie tiež nič, som zúfalá:(
Tetaniu Ti nezistovali?
Skus psychologa. Jednoducho sa vyrazpravat a mozno aj najdes pricinu kde a kedy to zacalo. Drzim prsty. Sice je to na dlho ale da sa to zvladnut ❤