Liečim sa na ťažkú depresiu

23. okt 2022

Liecim sa na tazku depresiu uz nemam take zle stavy ako nazaciatku ale aj tak som stale smutna. Mame sa dobre mam deti manzela dom. Mame sa tak normalne ziadne vacsie problemy no ja som aj tak stale smutna a neviem najst pricinu. Nechapem preco sa nedokazem tesis zo zivota. Chodim ku psychiatricke psychologicke aj za knazom. No nikto z nich mi nevie pomoct

alexnina777
23. okt 2022

Ahoj, skús si dať vyšetriť či máš dostatočnú hladinu serotonínu, mne to z krvi vyšetrovali na neurológii..mala som skoro nulovú hladinu..a podobné problémy, sposoboval mi ju zápal žalúdka a tenkého čreva kde sa serotonín tvorí, o ktorom som tiež nevedela..po preliečení zápalu sa mi všetko vrátilo do normálu..

mandzula
23. okt 2022

Mne naladou riadne zamavala stitna zlaza, skus aj endokrino.

ivangeline
23. okt 2022

A ake to bolo pred tym? Ake mas sny a plany? Ake si mala pred rodinou? Aka bola tvoja rodina? Ake detstvo?

joesvk
23. okt 2022

Možno treba zmeniť psychiatra. Alebo aspoň liečbu.

autor
23. okt 2022

@ivangeline ved to ze ja nemam ziadne sny ani plany zijem len tak lebo musim. To take skor len prezivanie. A ako dieta neviem celkom fajn len ked som mala 12r umrela mamka takze nejak nemam ine spomienky. Toto mi nejak vsetko prebilo. Knaz vravi ze to nemam v sebe uzavrete ale ja si nemyslim to uz su roky teraz mam 28 rokov a nemam pocit zeby som tym este nejak trpela. Mam skveleho ocka

autor
23. okt 2022

@joesvk tak ona vravi ze mam dobre lieky nastavene ze nic netreba menit a ze sa mam lepsie ako nazaciatku kedy som sa chcela zabit, uz teraz nechcem. Tak ze takto to je ok

123kika1234
23. okt 2022

Zvážila by som elektrokonvulzívnu terapiu, pomáha..

autor
23. okt 2022

@123kika1234 toto nechcem

micusa2222
23. okt 2022

ty by si nemala byť v pozícii, že si budeš vyberať,,,máš silnú depresiu a treba skúsiť všetky najúčinnejšie lekárske a zdravotné metódy...

ivangeline
23. okt 2022

...ale prisla si na zaciatok puberty a potrebovala mamu a ta zomrela. Stavala si sa zenou a nemala si mamku pri sebe!Kto ti hovoril o menstruacii,vlozkach,tamponoch,sexe,zmenach na tele,o tom ako sa holit.. ???

autor
23. okt 2022

@ivangeline o tom vsetkom mi vravela predtym nez umrela takze v tom nebol problem

sisaka
23. okt 2022

@micusa2222 Pacient je vždy!!!! v pozícii, že si môže vybrať a jeho vyber musí byť rešpektovaný. Tak to funguje všade, kde rešpektujú človeka a jeho pravo na telesnú autonómiu.

ivangeline
23. okt 2022

xD

123kika1234
23. okt 2022

@sisaka ak je dusevne chorý nie vždy je v pozícii ze si moze vybrať. Nevravim ze je to pripad pani, ale v niektorých prípadoch si človek nevyberá.

sisaka
23. okt 2022

@123kika1234 ak si pacient nemôže vybrať, rozhoduje v jeho menej jeho najbližší príbuzný.
Autorka mi príde úplne pri vedomí, schopná sa rozhodnúť, ktorú terapiu podstúpi a ktorú nie.
Ja za to nemôžem, že na Slovensku robia ľuďom zdravotnicke úkony bez súhlasu pacienta, to ešte neznamená, že je to správne

shogun
23. okt 2022

Dnes su uz rozne druhy aj inej pomoci, mozno ti nieco hovori regresna alebo kraniosakralna terapia, isla by som mozno aj touto cestou, najma ak si presla traumou straty rodica. Drzim palce.

autor
24. okt 2022

@shogun bola som na regresnej terapii na chvilku to pomohlo potom zas nebolo dobre

slovakboy
24. okt 2022

Čo ti radí psychologička? Mne pomohli myšlienkové cvičenia okrem tých základných veci ako oddych strava a lieky.

derdia
24. okt 2022

Mas aj udalosto, kedy sa citis stastna? Ja napr prezivam neskutocne stastie, ked moja mala dcerka 4rocna povie nejaku mudrost, alebo sme s detmi vonku a deti sa krasme hraju. Ja som mala teraz taku epizodu, zvlastnu, ze som sa akl keby uzamkla pred svetom, emocionalne, robim aestru sama smrt, chorba, depka..
Ale povedala som si sama, ze musim citit nejake emocie, a tak som.celu tuto stranku, zebudem s druhymy vsetko prezivat a vo vsetkych chorych vidiet svojich blizkych prestala...
Neriesim.nemozem.proste ta empatia zoziera moj zivot.
Takze. Proste neriesim. Neriesim čo si druhi myslia, neriesim, ze nemam kamaratky, neriesim. Idemmazdy dens dcerkou von, a ona sa pohra, a ja sa tesim z takychto veci.
Chcem zacatchodit pravidlne cvicit od januara.
Skus aj ty rozymslat priakych aktivitach sa citis skvele.
A ver tomu, ze smrt svojej mamky, je pricina.mne zomrel otec pred 2.rokmi.cely moj zivot zmenil... Uplne to. Moju bezstarostnost zivotnu znicilo.
Tebe ako dietatu to muselo znicit vsetko. Je to taka rana, ze az.
Este by som akusila, cielene ist do hlbky s terapeutom, a prebrat kazdu jednu udalost ktora sa odohrala hned po smrti tvojej maminy.
Urcite to nemas uzavrete.. Ja este teraz ked si na otca pomyslim a napr zacala by som spominat plakala by som priserne..
😔😔😔Takze urcite je pricina to. Len. To treba uzdravit.

derdia
24. okt 2022

Ja mam znamu, ktora bola neskutocne psychicky chora...
A velmi jej pomohli, ma skvelu liecbu, je z nej jedna uzasna vyrovnana zena, z nicoho sa netrapi, je skvela....takze ja by som mozno skusila este inych psychiatrov.

micusa2222
25. okt 2022

@sisaka len keď zdravotníctvo funguje,,ale určite nie v nefunkčnom zdravotníctve , nezabúdaj , že žijeme na Slovensku.

matus666
20. aug 2024

ASMR,EMDR,interaktívna terapia pomocou 3D okuliarov